Endnu en rejsende bog

Endnu en rejsende bogFra stort set den dag jeg besluttede at sende “Alkymisten” af Paulo Coelho ud på dens livs rejse i forbindelse med #Alkymistenrejser, har jeg vidst, at jeg ville sende én eller endda måske flere andre bøger ud også. For udover at jeg virkelig elsker konceptet med, at jeg kan dele min læsning med andre på denne måde, så synes jeg simpelthen også, at tanken om at eje flere bøger, som forskellige læsere har haft deres fingre i, er noget så hyggelig. Især fordi jeg er overbevist om, at andre bogelskeres markeringer og noter i bøger kan være med til at gøre læseoplevelsen endnu bedre, end den forhåbentlig har været i forvejen.

Jeg har dog et enkelt problem, og det håber jeg, I kan hjælpe mig med. Jeg kan ganske enkelt ikke beslutte mig for, hvilke(n) bøger jeg skal vælge, som de(n) næste rejsende bøger. Jeg har nogle idéer, men på ingen måde nogen, som jeg har lagt mig fast på. Jeg vil derfor heller ikke fortælle jer, hvilke det er, men istedet give jer muligheden for at komme med forslag til, hvilken bog eller bøger, I mener, ville være perfekte som rejsende bøger.

Bogen eller bøgerne kan være alle mulige og umulige genrer, men der er dog nogle få enkelte krav, som I kan se listet herunder:

 • Bogen skal helst være dansk eller kunne fås på dansk. Eller i hvert fald være på let og tilgængelig engelsk, så alle har mulighed for at kunne være med.
 • Bogen skal kunne købes i paperback, og skal helst ikke veje alt for meget. Porto i dagens danmark er jo sygt dyrt!
 • Bogen skal desuden heller ikke være i et alt for stort format – den skal altså helst kunne være i en ‘almindelig’ boblekuvert.
 • Bogen skal helst indeholde flere elementer, som flere forskellige læsere vil kunne nyde – også selvom de måske normalt ikke læser den givne genre.

Jeg håber på, I kommer med en masse gode forslag, som jeg måske slet ikke selv havde tænkt på. Desuden vil jeg om ca. én uges tid samle en del af de forskellige forslag, og herefter ligge disse op som en afstemning, så I alle kan være med til at stemme om, hvilken/hvilke bøger der bliver de næste, jeg sender ud på deres livs rejse.

Så hit me med jeres forslag!

22 thoughts on “Endnu en rejsende bog

  1. “Det forsømte forår” må jeg indrømme, at jeg ikke selv gider at læse. Men måske “Den kroniske uskyld” ville være et godt bud – jeg tror dog måske, jeg ville finde den lidt kedelig at sende ud. Selvom der selvfølgelig kan komme mange spændende markeringer og betragtninger i den 🙂

 1. Ved ikke om de kan bruges, men umiddelbart kom jeg til at tænke på de her bøger:

  ‘Fordelene ved at være en bænkevarmer’ er en fin lille bog 🙂 ved ikke med formatet på den danske version, men på engelsk fås den som lille paperback.

  ‘Harry Potter og De Vises Sten’ kunne også være en fin bog at sende rundt. Selvom de fleste nok i forvejen har læst den, kunne det være ret sjovt at se, hvilke tanker folk gør sig om en historie, med karakterer og scener, som mange af os elsker så højt 🙂 i samme kategori tænker jeg også ‘Alice i Eventyrland’ eller ‘Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet.’

  ‘Oceanet hvor grusvejen endte’, af Neil Gaiman kunne også være et bud.

  1. Der er faktisk to af de bøger, du nævner, som også er på min egen liste, så det er bestemt nogle gode bud 🙂

   Jeg havde dog ikke tænkt på “Fordelene ved at være en bænkevarmer”, men ja, den har jo egentlig en ret god størrelse. Jeg har dog desværre endnu ikke læst den, men det kunne da være en god mulighed for endelig at få det gjort 🙂

 2. Hej Simone, det lyder da virkelig fedt. Læser du så først bogen for første gang, når du får den tilbage? Hvor mange mennesker, skal den besøge?

  1. Nej, jeg regner med selv at læse bogen, og tilføje nogle enkelte markeringer før jeg sender den ud. Det er i hvert fald det, jeg gjorde med “Alkymisten”, og det synes jeg fungerede ret godt. Den skal besøge så mange som overhovedet muligt på det år, som den får lov til at rejse rundt – hvor mange det er, er lidt svært at sige. Men i hvert fald gerne mindst 10 og helst flere selvfølgelig 🙂

 3. Det er bare sådan en fin ide! Den første bog der faldt mig ind er en af mine yndlings: The Perks of Being a Wallflower, som jeg ved findes på dansk derude (Fordelene ved at være en bænkevarmer)! Det er en vidunderlig bog og den fylder ikke ret meget, så den er både let at læse og sende 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Jeg ville personligt synes at det kunne være rigtig sjovt med nogle gode klassikere så som ‘Stolthed og fordom’ og andet med Jane Austen. Måske noget H.C. Andersen eller måske ‘Jane Eyre’? Det er nogle af de bøger, hvor jeg tænker at alle de små kommentarer og overstregninger kunne være ekstra specielle, fordi de netop er så elskværdige (siger mange). Det ville også være et spark i måsen, for at jeg selv kunne komme igang med at få nogle af dem læst 😛

  Helt generelt, så synes jeg det er et mega fedt koncept! Hvis jeg kommer til at ‘låne’ det en dag, må du ikke blive sur på mig! 😛

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  1. Åh, jeg må indrømme, at jeg desværre ikke selv læser så mange klassikere – udover børnebøger som jo selvfølgelig også tæller for noget. Men ja, de kunne uden tvivl blive fyldt med masser af gode kommentarer og overstregninger, netop fordi flere har et helt bestemt forhold til mange af dem. Og så ville det jo netop være et godt skub til at få læst nogle flere af de bøger, som man “burde” læse 🙂

 5. Ih det kunne være så fedt at være med. Elsk min knækkede glorie er en lille bog, så vidt jeg kan se ud fra nettet af. 124 sider. Jeg har svært ved at finde ud af om den har flere elementer. Det kunne også være Jojo Moyes Honeymoon i Paris og Alene i Paris. De er jo ret små 😀

  1. “Elsk min knækkede glorie” er virkelig skøn, men jeg tror dog desværre ikke rigtig, den egner sig så godt som rejsende bog. Men jeg vil bestemt overveje den! Moyes bøger kunne være virkelig hyggelige – dog tænker jeg måske, at de er en smule for små. Tror i hvert fald det vil være svært, at tilføje super meget til dem, da der jo ikke er så meget “spildplads” i dem 🙂

  1. Den er købt i en lille glasforretning i Prag på en ferie, så den er desværre ikke sådan lige til at opstøve. Den er ellers virkelig fin, og jeg er så glad for min 🙂

 6. Måske noget Tove Ditlevsen eller Astrid Lingren? Jeg tror ikke, at jeg er den eneste bogblogger, der ikke har læst Ditlevsen endnu og jeg tror, at de fleste elsker Lindgrens historier 🙂

  1. Jeg må indrømme, at jeg slet ikke har noget forhold til Ditlevsen, og nok aldrig kommer til at læse hende – men jeg vil da lige tjekke hendes udgivelser ud. Lindgren er dog til gengæld et virkelig godt bud! Hendes bøger havde jeg af en eller anden grund slet ikke overvejet, selvom de jo vil være ret perfekte ift. konceptet 🙂

  1. Ja, den kunne måske være ret interessant. Jeg er dog ikke selv så glad for den; synes faktisk mest af alt, den er ret ligegyldig.. Så det er måske ikke et så godt valg 🙂

 7. Jeg hopper med på vognen og siger ‘Den lille prins’ som Sidsel – den er virkelig fantastisk.
  Derudover er ‘Perlen’ af John Steinbeck virkelig en der efterlader stort indtryk – ligesom ‘Alkymisten’.
  ‘Drengen og træet’ af Shel Silverstein kender jeg godt nok ikke, men har hørt mange rosende ord om den lille bog.
  Ellers er Lindgren altid en sikker vinder – eller måske en af dine egne yndlingsbøger?

  Jeg håber i hvert fald, at du får sendt en afsted – det er sådan en hyggelig idé og jeg vil i hvert fald gerne lege med endnu engang. 🙂

  1. Åh, ja. “Perlen”! Hvorfor har jeg ikke tænkt på den? Den er jo virkelig fantastisk, og den ville nok også være ret god som rejsende bog 🙂

   Jeg er allerede ret sikker på, at der bliver sendt en Lindgren ud – og mht. yndlingsbog så er det også allerede i mine tanker. Jeg har nemlig nogle stykker, som jeg virkelig gerne vil have flere til at læse. Og dette ville jo være en perfekt måde at få folk til det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *