“En hellig alliance” af A.J. Kazinski

En hellig allianceTitel: “En hellig alliance”
Forfatter(e): A.J. Kazinski
Serie: –
Sideantal: 511
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 3.10.2013
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra Saxo.

En tidlig morgen i Dyrehaven. Han sidder lænet op ad træet. Hans hænder ryster da han stikker geværløbet i munden. Måske lukker han øjnene.

Samme morgen starter den tidligere journalist Eva Katz på sit nye job i en daginstitution i Roskilde. Nu er det tid til at se fremad – i livet og i forhold til den frygtelige hemmelighed hun skjuler. Men i mødet med en fem år gammel dreng ændrer alt sig. For hvad er det han vil fortælle hende med sin blodige tegning? Eva får mistanke om at drengen har været vidne til en forbrydelse. Og da han viser sig at være søn af en hofdame, går det snart op for Eva at hun står over for en makaber forbrydelse, der peger dybt ind i hjertet af det danske monarki.

En Hellig Alliance er en hæsblæsende thriller der bygger på omfattende research. Bogen går bag facaden på det danske og de europæiske kongehuse, og fortæller om hemmeligheder og skandaler fra mange hundrede års kamp mellem monarki go demokrati i Danmark og Europa.

Bogen startede rigtig spændende ud, og jeg nød virkelig læsningen. Jo længere jeg kom ind i bogen, jo længere tid tog læsningen mig. Bogen var stadig spændende, men ikke så spændende at jeg ikke kunne lægge den fra mig. Jeg havde ikke rigtig behov for at vide, hvad der nu ville ske, sådan som jeg ellers plejer at have det med krimier.

Bogens sprog var ret godt, og jeg kunne på ingen måder fornemme, det var to forskellige, der havde skrevet. Det hele virkede meget flydende. Desuden var jeg ret vild med Eva. Jeg elskede, at hun var så tro mod sig selv, og ikke bare opgav at finde sandheden, selvom andre i hendes situation nok ville have gjort det. Desuden kunne jeg også meget godt lide Marcus (den anden “hovedperson”). Hans udvikling gennem bogen, synes jeg virkelig, var god. Den fik mig i hvert fald til at føle mig tættere på ham, og desuden synes jeg, den fik ham til at virke mere sympatisk.

Desuden manglede jeg lidt en slutning på bogen. Jeg synes, det kom til at virke som om, den bare hurtigt skulle afsluttes. Jeg kunne i hvert fald godt have brugt lidt mere forklaring og action. Jeg vil dog alligevel gerne anbefale bogen, da jeg alt i alt syntes, det var en ret spændende historie. Der skulle bare have været ændret nogle ting, for jeg havde været helt tilfreds med den. Desuden kan man virkelig mærke hvor meget research, der er lagt i bogen – hvilket jeg synes er ret fedt!

 

2 thoughts on ““En hellig alliance” af A.J. Kazinski

  1. Jeg ved ikke hvor mange gange, jeg er stødt på denne bog. Der er noget ved dens forside, som jeg virkelig synes om – dejlig anmeldelse i øvrigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *