“En dreng og en ræv gik en tur” af Mikkel Stubbe Teglbjærg

En dreng og en ræv gik en turTitel: “En dreng og en ræv gik en tur” / Forfatter(e): Mikkel Stubbe Teglbjærg / Serie: – / Sideantal:  28 / Forlag: Damgaard Udgivet: 13.2.2016 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Et uendeligt eventyr for børn og voksne.

“En dreng og en ræv gik en tur” er både velegnet til højtlæsning for børn og voksne, der kan lide en poetisk, forunderlig og fin historie, fortalt udelukkende i billeder og vers.

”En dreng og en ræv gik en tur” er en ret sød og hurtig læst børnebog. Men samtidig er det desværre også en bog uden det store indhold. Bogen handler om, som bogens titel fortæller, en dreng og en ræv der går sig en tur, og på denne tur sker der lidt af hvert. De møder f.eks. en dame, der ligner en haj, og gemmer sig for hende. Samt køber en tand af en mand i en spand, og tager til fest hos selveste døden. Jo, der sker lidt på deres gåtur. Jeg burde derfor måske heller ikke mene, at bogen mangler indhold. Men det var den følelse, jeg sad tilbage med efter endt læsning.

Følelsen af mangel på indhold skyldes dog nok, at bogen er skrevet på vers. Eftersom den er skrevet på vers, blive bogens historie nemlig meget kort fortalt. Og faktisk må jeg indrømme, at jeg ikke helt kunne se, hvad bogens historie var. Udover at det hele foregik på gåturen følte jeg i hvert fald ikke, at der som sådan var en sammenhæng i historien. Hvilket jeg desværre savnede en smule.

Når det er sagt, så kunne jeg dog ret godt lide bogens rytme. Rimene gav et rigtig godt flow, og jeg følte, de fik bogen til at fremstå mere interessant. Desuden fungerer versene helt perfekt til højtlæsning, og jeg er sikker på, bogen især ville fungerer perfekt som en lille hyggehistorie. Jeg kan dog også sagtens se bogen som god til børn, der er ved at lære at læse. Jeg tror i hvert fald, jeg ville havde fundet bogen ret perfekt til det, da jeg selv var i den alder.

Det jeg bedst kunne lide ved bogen var helt klart dens illustrationer. For mig var det helt sikkert det bærende element, og grunden til jeg godt kunne finde på at læse bogen flere gange. Bogens illustrationer er meget simple, men det er netop det, jeg finder så charmerende ved dem. I det hele taget synes jeg bare, de er super søde.

Bedømmelses hjerter - 3 ud af 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *