“Efterhånden blot dages genklang” af Daniel Boysen Pedersen

Efterhånden blot dages genklangTitel: “Efterhånden blot dages genklang”
Forfatter(e): Daniel Boysen Pedersen
Serie: –
Sideantal: 184
Forlag: Forlaget mellemgaard
Udgivet: 30.10.2013
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Efterhånden blot dages genklang består af en række noveller, der ofte tegner sig som øjebliksbilleder, hvis gennemgående tema er frihedens rolle i tilværelsen. Novellernes afsøgning af frihedsbegrebet spænder fra den humoristiske tilgang til det dødsens alvorlige.

Jeg vidste ikke specielt meget om bogen, og var derfor ret nysgerrig efter at læse den. Den var dog desværre slet ikke noget for mig. Jeg kedede mig gennem stort set hele samlingen, og der var kun nogle få noveller, der rent faktisk tiltalte mig.

Jeg kan rigtig gode lide idéen i at skrive øjebliksbilleder. Der er noget naturligt over det, som jeg finder fascinerende. Det er ikke så opstillet og kunstigt, som jeg ofte synes, noveller kan blive, fordi man skal nå at have hele historien med på få sider.

Jeg synes dog desværre ikke rigtig, det fungerede. Jeg synes, mange af novellerne blev forvirrende, og jeg savnede faktisk lidt at læse mere om nogle af personlighederne/historierne.

Samlingen er inddelt i forskellige “kapitler”, hvilket, jeg synes, fungerede rigtig godt. Novellerne i et kapitel hang ret godt sammen med en rød tråd, hvilket gjorde det hele lidt mindre forvirrende. Der var dog desværre ikke så mange af disse kapitler, jeg kunne lide. Faktisk var der kun ét kapitel, som jeg kunne lide i sin helhed; og det var et kapitel med breve til forskellige ting og byer. Disse elskede jeg til gengæld, og ville ønske der havde været flere.

Det er ikke en samling, jeg kommer til at læse det hele af igen. Men der er helt sikkert et par af novellerne, som jeg vil nyde at genlæse. Jeg tror dog, man skal være gladere for at læse (kortere) noveller, end jeg er, for at man virkelig kan nyde bogen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *