Den næste bog

Der er simpelthen så mange bøger, jeg gerne vil læse. Nogle af dem findes på min reol, (mange) andre gør ikke. Men hver gang jeg har færdiglæst en bog, står jeg med problemet om, hvad jeg skal læse som det næste. Det er som om min ubeslutsomhed bliver større og større for hver gang, jeg skal vælge en nye bog.

Nogle gange har jeg en idé om, hvad jeg vil læse som det næste, men så er det som om, der er en anden bog fra hylden, der kalder. Og så er det, jeg har problemer. For skal jeg vælge den bog, jeg først havde lyst til, eller skal jeg læse den bog, som jeg lige har fået lyst til?

Andre gang kan jeg gå over til min reol, og med det samme hive en bog ud og påbegynde læsningen. Der er det simpelthen bare den bog, der først tiltaler mig, som vinder. Det er dog desværre ikke så ofte det sker, da der er så mange af bøgerne, der tiltrækker mig.

De fleste gange bliver mit bogvalg dog foretaget ud fra en tidligere udvalgt bunke. I mine tanker har jeg gået og samlet sammen, og er derfor allerede kommet ret tæt på en idé. Jeg er rigtig glad for denne måde, da det begrænser mit udvalg lidt mere, og faktisk ofte giver mig en god idé, hvad der skal være de næste 3-4 bøger.

Hvordan udvælger I, hvad I skal læse som det næste?

6 thoughts on “Den næste bog

 1. Åh, det kender jeg godt.

  Jeg har tit en form for læseliste (i mit hoved 😉 ), som jeg følger, men hvis den sidste bog var rigtig god, så synes jeg tit, det er ekstra svært at gå i gang med en ny.

  1. Sådan har jeg det også! Jeg er bange for, de kommer til at skuffe mig, fordi de ikke kan komme op på niveau med den – det kan de dog oftest godt 😉

 2. Nu bliver det en smule nørdet… men jeg har en liste liggende på min computer, hvor jeg har skrevet, hvad jeg har tænkt mig at læse de næste 2-3 måneder frem! Der er selvfølgelig plads til ændringer (f.eks. deltager jeg i en ‘vælg for mig’-udfordring på Goodreads, så en af de andre brugere vælger en bog, som personen synes, jeg skal læse), men da jeg elsker at planlægge, fungerer dette rigtig godt for mig. Jeg har tidligere haft en stabel bøger stående (dem, som jeg burde se at få læst), men det andet fungerer bedre.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Jeg har en liste med forskellige bøger, som jeg bare må læse. Men det er som om, jeg aldrig helt for den opdateret – der er simpelthen alt for mange spændende bøger! Men jeg synes, det lyder som en rigtig god måde, du gør det på. Og det vigtigste er jo også bare at finde den måde, man synes fungerer bedst for én selv 🙂

 3. Jeg er også tit i tvivl om, hvilken bog jeg skal begynde at læse, og det der med at lave lister har aldrig rigtig fungeret for mig, så ligesom du skriver, bestemmer jeg mig ud fra, hvad jeg lige har lyst til at læse, og nogle gange kan jeg have lyst til at læse fem bøger på én gang, og så må man jo bare gribe en eller anden fra bogreolen, og så håbe på at det lige var den, man havde mest lyst til at læse. 🙂

  1. Jeg synes altså også, det er bedst at vælge den, man har aller mest lyst til. På den måde er man lidt sikre på, at man ikke kører død i læsningen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *