“De levende døde” af Mette Thomsen

De levende dødeTitel: “De levene døde”
Forfatter(e): Mette Thomsen
Serie: –
Sideantal: 119
Forlag: Dansklærerforeningen
Udgivet: 1999
Læst på: Dansk

“I det samme glider Elsa fremad og bider ud efter mit ene håndled, og jeg danser bagud, mens jeg forsøger at genvinde balancen. Pernille rører sig ikke, men ser hypnotiseret til. Elsa nærmer sig igen, men holder alligevel lidt afstand. Jeg vender mig om og begynder at løbe ud mod cykelstien.”

Folk i byen begynder at opføre sig mærkeligt. Som om de ikke rigtig er der. Det er varmen, siger Miriams mor. Men forklarer det også, at de bider? Og at dém, der bliver bidt, bliver mærkelige?

Udfra bagsideteksten lyder bogen rigtig spændende. Det synes jeg dog overhovedet ikke, den var. Desuden troede jeg virkelig, der ville være mere til historien, end der egentlig var. Man finder aldrig ud af, hvad der sker med folk, og bogens slutning er nærmest ikke eksisterende. Bogen slutter i hvert fald meget brat.

Hovedpersonen Miriam virkede desuden ikke rigtig virkelig for mig. Jeg kunne for det første slet ikke bestemme hendes alder, hvilket irriterede mig ret meget. Og for det andet tager hun det hele forholdsvist afslappet – specielt ift. hun er et barn. Selvfølgelig kan det være fordi, hun er i chok, men så skulle man alligevel kunne mærke det på hende, før jeg ville kunne lide det.

Bogen sprog er sådan set okay, men absolut ikke noget specielt. Det fik dog læsningen til at flyde meget godt. Dog kunne det også godt være skrevet lidt mere spændende – så er jeg i hvert fald sikker på, jeg var blevet fanget lidt mere.

Alt i alt en meget skuffende læseoplevelse. Og det er absolut ikke en bog, jeg kommer til at læse igen – det er der simpelthen ikke nok kød på den til. For mig virker det nærmest som om, den er skrevet, bare for at skrive noget. Jeg synes i hvert fald ikke, den på nogen måder virker gennemtænkt.

Bedømmelses hjerter - 1 ud af 5


2 thoughts on ““De levende døde” af Mette Thomsen

  1. Jeg syndes det er en spændende bog. Mangler bare en slutning. Hvad sker der med babyerne og Miriam. Hvad sker der med de bidte? ? Der er så meget der manglet efter min mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *