Comic anbefaling #1

Comic anbefaling #1Igennem det sidste års tid er jeg blevet ret glad for comics og graphic novels (som også kan komme til at dukke op her engang imellem), og ligeledes er min kæreste. Da vi ofte læser dem som issues, får jeg/vi aldrig anmeldt dem herinde. Og det er synd! Der er nemlig så mange, som jeg/vi gerne vil anbefale. Et par gange om måneden vil der derfor fremover komme et indlæg, hvor vi (jep, min kæreste kommer til at være gæsteblogger på disse indlæg) anbefaler nogle af de comics eller graphic novels, vi er gladest for lige i øjeblikket.

Der står ikke forskellige praktiske oplysninger ved hver comic, men deres titel linker til Goodreads, hvor man kan læse om dem.

I dag er det min kæreste, der kommer med fire anbefalinger af comics, han nyder meget i øjeblikket.

Invincible af Robert Kirkman
Forestil dig, at din far er superhelt, og du som teenager begynder at udvikle de samme evner som ham. Det sker for Mark Grayson, og han skal nu jonglere superkræfter samtidig med de typiske teenage problemer. Humoren i Invincible er genial, og det er bare sjovt at se Mark vænne sig til sine kræfter, prøve sine grænser af og være med til at redde verden. Det der gør Invincible endnu bedre er, at den kombinerer humoren med seriøse elementer. Dette bliver vist godt gennem karaktererne, der ikke er perfekte, men tværtimod godt kan have seriøse problemer. Hvert issue af Invincible giver mig lyst til at læse videre, hvilket er derfor jeg vil anbefale den.

Sweet Tooth af Jeff Lemire
I Sweet Tooth befinder vi os i en post-apokalyptisk verden, hvor det meste af verdens befolkning er blevet udryddet. Der begynder at blive født menneske/dyr-hybrider, og Gus (vores hovedperson) er en af disse. Han er nemlig født med givir. Gus bor alene med sin far, der dør, og Gus skal nu forsøge at overleve denne verden, og da han har været isoleret med faderen, er alting ret nyt for ham. Sweet Tooth er en virkelig spændende fortælling, og samtidig blev jeg meget fanget af dens uhygge. Ikke at den i sig selv som sådan er uhyggelig, det er bare en skræmmende verden at befinde sig i.

Birthright af Joshua Williamson
Ofte stopper historier, når helten er tilbage i sin egen verden, men i Birthright følger vi hjemkomsten af den forsvundne søn i Rhodes-familien, der har bekæmpet det onde i en anden verden. Hans forsvinden knuste familien; så kan det måske forene dem, når han nu vender tilbage? Den person, der er vendt tilbage, virker dog for gammel til at være deres søn, og det skaber mange spændende spørgsmål. Birthright fangede mig allerede ved beskrivelsen af den; for ja, hvad sker der egentlig, når helten vender tilbage? Efter at have læst den, kan jeg virkelig også kun anbefale den. Det er en super spændende comic med et interessant twist på en typisk fantasy-fortælling. Jeg kan slet ikke vente med at læse næste issue af den.

Samurai Jack af Jim Zub
I denne comic følger vi Samurai Jack i hans evige kamp mod Aku, som er en ond troldmand, der kan transformere sig til alverdens ting. Samurai Jack var tæt på at bekæmpe Aku, men han blev sendt frem i tiden, lige før han kunne nå at besejre Aku. Vi følger nu atter Samurai Jack i hans søgen efter en måde at komme tilbage i tiden igen. Jeg blev nødt til at læse denne, da jeg er stor fan af TV-serien, og den skuffede ikke. Der er gensyn med gamle venner, men samtidig er der også en masse nye spændende historier, der alle passer perfekt ind i Samurai Jack-universet. Det skal dog nævnes, at man ikke behøver at have set TV-serien først, for at kunne læse comic’en.

Har I læst nogen comics for nyligt, som I kan anbefale?

3 thoughts on “Comic anbefaling #1

  1. Tak for inspirationen!
    Jeg er selv ret glad for ‘The Waling Dead’-serien, og min allerkæreste læser ‘The Sandman’-serien, som også skulle være ret god – jeg overvejer at prøve den på et tidspunkt.

    1. Har faktisk The Walking Dead liggende på vores tablet, skal bare have taget mig sammen til at læse det! 😀

      Sandman har jeg vist nok også kigget på før, så den må jeg da lige få købt og læst! 😀

    2. Jeg overvejer virkelig også “The Walking Dead”, men den er bare så lang. Og jeg føler bare desværre ikke lige pt. at starte på så lang en serie. Men en dag skal jeg uden tvivl prøve at læse den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *