“Between the Lives” af Jessica Shirvington

Between the LivesTitel: “Between the Lives” / Forfatter(e):  Jessica Shirvington / Serie: – / Sideantal:  339 / Forlag: Orchard Books / Udgivet:  7.8.2014 / Læst på: Engelsk

The perfect life or the perfect love. You choose.

For as long as she can remember, Sabine has lived two lives. Every 24 hours she shifts to her ‘other’ life – a life where she is exactly the same, but absolutely everything else is different: different family, different friends, different social expectations. In one life she has a sister, in the other she does not. In one life she’s a straight-A student with the perfect boyfriend, in the other she’s considered a reckless delinquent. Nothing about her situation has ever changed, until the day when she discovers a glitch: the arm she breaks in one life is perfectly fine in the other.

With this new knowledge, Sabine begins a series of increasingly risky experiments that bring her dangerously close to the life she’s always wanted. But if she can only have one life, which is the one she’ll choose?

”Between the Lives” var en fantastisk læseoplevelse! Jeg havde på ingen måder forventet, jeg ville komme til at holde så meget af den, som jeg gjorde. Den lød bare ret interessant, og jeg havde læst én ret positiv anmeldelse af den, og det var nok for mig til at være interesseret. Alligevel skulle der gå omkring et år før, jeg fik den læst. Nu ville jeg dog ønske, at jeg stadig havde den til gode.

Historien mindede mig på mange måder en smule om ”Pivot Point” af Kasie West, men det er der bestemt ikke noget negativt ved. For selvom den mindede om, så var den alligevel helt sin egen. Hvilket jeg elskede den for. Desuden kunne jeg bare i det hele taget godt lide konceptet i historien. For selvom den er langt ude og ret sci-fi-ish, så kom det til at virke ægte for mig under læsningen. Mens jeg læste bogen, ville jeg i hvert fald ikke havde været (alt for) overrasket, hvis nogen kom og fortalte, at de levede to forskellige liv i to forskellige universer.

Desuden synes jeg, alle tingene blev flettet rigtig godt sammen, og bogens koncept virkede meget sammenhængende. Derudover nød jeg også, at bogen på mange måder er en contemporary, med masser af kærlighed og teenagedrama. Men at der samtidig også var så meget andet til den. Især fordi bogen også handlede om lidt mørkere emner, og behandlede disse på en ret god måde.

Sabine var endvidere en fantastisk hovedperson, som jeg ikke kunne lade være med at holde af og med. Heller ikke når hun tog nogle dumme beslutninger – for i situationen gav hendes handlinger ret god mening. Desuden synes jeg, hendes måde at deale med hele det med at leve to forskellige liv virkede meget plausibel. Altså så meget som det nu kan, når det er så langt væk fra noget, der kunne ske i virkeligheden. Derudover elskede jeg virkelig også Ethan, som var en virkelig skøn biperson.

Alt i alt var dette en meget overraskende, men også virkelig fantastisk læseoplevelse. Jeg ville dog sådan ønske, at der fandtes en to’er. Jeg har nemlig sådan en lyst til at være lidt længere i universet. Bogen sluttede dog på en rigtig god måde. Jeg er bare på ingen måde klar til at slippe den igen.

Bedømmelses hjerter - 5 ud af 5

2 thoughts on ““Between the Lives” af Jessica Shirvington

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *