Barselsvikar #9: Xenia fra Xenia’s Bogblog

I mens jeg prøver at navigere i min nye rolle som mor, har jeg som tidligere nævnt her, spurgt en flok skønne danske bogbloggere og forfattere, om de kunne have lyst til at passe bloggen lidt. Hvilket en del heldigvis havde. Der vil derfor komme et indlæg fra en barselsvikar om ugen i løbet af de næste måneder.

I dag besøger Xenia fra Xenia’s Bogblog bloggen. Xenia er også en af de bloggere, jeg følger trofast, og efterhånden har gjort i rigtig mange år. Xenia skriver nemlig nogle rigtig hyggelige indlæg, og samtidig læser hun meget af det samme, som jeg selv gør, og jeg er derfor vild med at læse hendes anmeldelser.

The Book Blogger Confessions Tag

Hej alle sammen!

I dag har jeg fået lov til at besøge Simone og hendes læsere, og når man er gæsteblogger, er det enormt svært at finde ud af, hvad man lige skal skrive om.
Noget af det, jeg ALDRIG finder tiden til på min egen blog, er Tag-lege, så jeg tænkte, hvorfor ikke finde sådan én og lave sammen med jer? 🙂
Og hvad ville passe bedre end at lave ”The Book Blogger Confessions Tag”?

So here goes!

1. Hvilken bog, som du har haft gang i for nyligt, fik du ikke læst færdig?
Her kan jeg virkelig pudse glorie og sige: INGEN! Det er yderst sjældent, at jeg ikke læser bøger færdige, dels fordi jeg er enormt stædig og dels fordi jeg synes, at det er enormt svært at have en holdning til en bog, hvis man ikke har færdiggjort den. Men jeg opgiver bøger en gang i mellem, men jeg kan desværre ikke huske, hvilken der var den sidste…

2. Hvilken bog er din guilty pleasure?
Det her skal jeg slet ikke tænke over! Uden tvivl ”Twilight”-sagaen. Ja, jeg ved det godt, og der er fejl og mangler. Der er SÅ mange ting, man kan slå ned på, og jeg kan godt se dem, men samtidig må jeg bare sige, at jeg nu har læst dem et par gange, og de er bare SÅ fængende og jeg ELSKER dem. Det er bøger, der er slugt på ingen tid, og jeg synes, at de er voldsomt romantiske. Det er her, Mark virkelig ryster på hovedet af mig, men sådan er det, og jeg står meget gerne ved det ;).

3. Hvilken bog elsker du at hade?
Jeg har lidt en idé, om, at den her bog bliver nævnt flere gange gennem denne leg… Her er der tale om ”Eighty Days: Gul”, som min søde boghandler anbefalede, da jeg slugte ”Fifty Shades”-bøgerne på ingen tid. But BOOOOOY! Was she wrong?! F Ø J hvor jeg slet ikke kunne med den bog. Jeg læste ikke resten af serien, fordi jeg blev så forarget, og jeg kunne slet ikke se, hvad de to serier har til fælles. Det er virkelig min HADE-bog!

4. Hvilken bog ville du kaste ud i havet?
Nu kunne jeg jo igen svare ”Eighty Days”, men det vælger jeg ikke at gøre (selvom den ved Gud også fortjener det!). I stedet svarer jeg ”I går var i dag i morgen” af Jay Asher. ”Døde piger lyver ikke” er min yndlings YA-bog of all time, og ”I går var i dag i morgen” var en så giga skuffelse ovenpå en så fantastisk bog. Den skal kastes i havet, så vi alle kan glemme, at den findes, for den yder slet ikke hans forfatterskab retfærdighed!

5. Hvilken bog ville du hade at modtage som gave?
Hehe. Er I klar til en lille historie fra min barndom? Jeg har en meget splittet familie, og det kunne ses tydeligt i gaver til fødselsdag og jul. Det var upersonligt og købt i sidste øjeblik, for det skulle man jo. Og jeg sværger, det her er rigtigt! HVER fødselsdag OG jul fra jeg var 5 til jeg var 10 forærede min faster mig den samlede bog om Snøvsen. HVERT ÅR! Så jeg har haft 20 udgaver af den bog mellem hænderne i min barndom. Når jeg ser den nu, får jeg kuldegysninger, og jeg har faktisk aldrig læst den, for den blev forbundet med dårlige gaver. Derfor vil jeg virkelig blive ked af at modtage den nu, for jeg ved med mig selv, at jeg vil bytte den så hurtigt som muligt! Det er faktisk synd for Snøvsen, for jeg ved, at mange elsker de historier. Men jeg kan simpelthen ikke se på den bog uden at få ticks.

6. Hvilken bog har du læst flest gange?
Harry Potter-serien. Uden tvivl. Jeg har slidt udgaver af de bøger op, og de er bare fantastiske. Det tror jeg, at mange bogelskere vil give mig ret i, og jeg kunne skrive hele afhandlinger om, hvor meget jeg elsker de bøger. De er læst over 50 gange herhjemme, og jeg er slet ikke færdig. Og tænk engang, nu får jeg snart (læs: om 8-10 år) lov at læse dem højt for vores lille dreng! Jeg glæder mig sådan til at dele magien med ham!

7. Hvilken bog kunne du ikke leve uden?
For ikke at svare Harry Potter resten af legen, så siger jeg Pippi Langstrømpe-samlingen. Astrid Lindgren har en helt særlig plads i mit børnebogs-hjerte, og hun kan noget helt særligt, når det kommer til at skabe kærlighed og formidle menneskelige værdier i litteratur for de mindste. Pippi er morsom men samtidig en unik person, der sætter sig selv sidst og blot vil gøre verden til at bedre sted. Det beundrer jeg dybt, og jeg ELSKER at bruge historierne om hende i mit pædagogiske arbejde.

8. Hvilken bog har gjort dig mest vred?
Det er faktisk svært at svare på, for der er vred på den negative og den positive måde. Skal jeg vælge den, der virkelig har fået mit pis i kog og bare har gjort mig så arrig, så er det ”Eighty Days”, fordi jeg fandt den direkte syg. Jeg blev fysisk dårlig af at læse den, og jeg blev direkte vred over, at noget så grimt kunne blive udgivet. Skal jeg vælge én, der gjorde mig vred på den gode måde; Den der HEY-HVAD-SKER-DER-ER-DU-SINDSSYG-FORFATTER-JEG-MAGTER-DET-IKKE-DU-ØDELÆGGER-ALT-MEN-DET-ER-FEDT-JEG-ER-FORVIRRET-OMKRING-MINE-FØLELSER-måde, så er det ”Halvblodsprinsen”. Dem, der kender historien ved, hvad jeg snakker om. Da jeg læste det stykke, græd jeg og kastede bogen fra mig, for NEJ! Sådan kunne det ikke være, men selvfølgelig var det sådan, det måtte ende!

9. Hvilken bog har fået dig til at græde allermest?
Igen, hvis jeg ikke må sige Harry Potter (ALL THE FEELS!), så er det ”Monster” af Patrick Ness. Jeg læste den 2 gange ret hurtigt efter hinanden (kender I det, at man tror, at slutningen ændrer sig, hvis man nu læser en bog igen??), og begge gange stortudede jeg flere timer og kunne slet ikke kontrollere mine følelser. Mark blev direkte bange første gang, kan jeg huske!

10. Hvilken bog har en helt særlig plads i dit hjerte?
Harry Potter-serien. Den har virkelig gjort mig til den, jeg er i dag, og den har hjulpet mig gennem de sværeste tider af mit liv. Hogwarts var mit andet hjem, og Rowling har lært mig, at man skal være stolt af den, man er. Rowling er i sandhed en stor inspiration, og hendes historier har gjort mig til den læsehest, jeg er i dag. Jeg er hende evigt taknemmelig!

Hold da ferie! Det blev et langt indlæg! Men jeg håber, I har været underholdt, og jeg siger Simone hjerteligt tak for, at jeg måtte komme på besøg! 🙂

Har du lyst til at læse mere så find Xenias blog lige her. Desuden kan du også finde hende på Instagram (@xeniasbogblog) og Facebook (@Xenias Bogblog).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *