The Currently Reading Tag

Både Caroline og Anne-Nikoline har været så søde at tagge mig til at besvare The Currently Reading Tag, som oprindeligt er kreeret af Charly Reynhorse. Af en eller anden grund fik jeg mig selv overbevist om, at jeg allerede havde besvaret tagget. En hurtig søgning på bloggen viser imidlertid, at det åbenbart ikke er tilfældet. Det er dog et virkelig fint tag, så jeg har selvfølgelig valgt at besvare det. Så læs med herunder, hvor jeg bl.a. kommer ind på, hvilken tid på dagen, jeg bruger mest tid på at læse, og hvor længe jeg typisk læser ad gangen.The Currently Reading Tag

Hvor mange bøger læser du ad gangen?
Jeg ville elske at kunne sige én, da jeg godt kan lide tanken om dette. Virkeligheden forholder sig dog på en helt anden måde. Jeg læser nemlig for det meste adskillige bøger på én gang. Jeg prøver dog at holde mig til højst at læse tre bøger ad gangen, men nogle gange sniger dette tal sig større. Jeg prøver at holde mig til tre bøger, da det passer så fint med en fysisk bog, en e-bog og en lydbog. Lydbogen fungerer rigtig godt til transport, eller til når opvasken skal tages. E-bogen læser jeg i, når jeg er på farten, og ikke gider at slæbe en fysisk bog med mig. Den fysiske bog bliver nemlig for det meste kun læst derhjemme. Jeg ved ikke helt, hvorfor det forholder sig sådan. Men det fungerer ret godt for mig, og det er jo det vigtigste.

Hvis du læser mere end én bog ad gangen, hvordan bestemmer du så, hvornår du skal skifte mellem dem?
Det besvarer jeg på en måde i ovenstående svar. Men det handler mest af alt om, hvilket format der er mest praktisk i den situation, jeg befinder mig i. Selvfølgelig er der også tidspunkter, hvor det ikke forholder sig sådan. Men der vælger jeg typisk på baggrund af, hvilken bog jeg har mest lyst til i det specifikke øjeblik. Jeg er f.eks. en af dem, der ikke kan holde til at vente, hvis jeg kun har et par kapitler tilbage. Og således bliver e-bogen f.eks. læst færdig, selvom jeg er hjemme. Ganske enkelt fordi jeg ikke kan vente med at læse slutningen.

Skifter du bogmærke undervejs i en bog?
Nej, det gør jeg ikke. Præcis som Anne-Nikoline, så udvælger jeg det perfekte bogmærke, når jeg starter på en ny bog, og så holder jeg mig til det. Ellers sker det kun, hvis jeg enten glemmer det, eller begynder på en anden bog, hvor det ville passe endnu bedre i.The Currently Reading Tag #1

Hvor opbevarer du bøgerne, du er i gang med at læse?
Det er lidt forskelligt. Derfor ligger der oftest bøger alle mulige steder i min lejlighed. Jeg prøver dog på at holde mig til kun at lægge dem tre forskellige steder: På armlænet af min sofa, på mit skrivebog eller i min ene rumdeler. Det sidste sker dog for det meste kun, når jeg bliver træt af de roder andre steder. På en måde er det nemlig ret fint, når man tydeligt kan se, at et læseeventyr ligger og venter på, man vender tilbage.

Hvad tid på dagen bruger du mest tid på at læse?
Det er uden tvivl om aftenen. Jeg er ikke det store morgenmenneske, så jeg har svært ved at stå tidligere op for at læse. Til gengæld nyder jeg de stille aftentimer, hvor de eneste andre lyde end knitrende papir, kommer fra museklik fra kæresten, der spiller. Det er på disse tidspunkter, jeg virkelig slapper af. Desuden er det en helt perfekt måde at lade op til den næste dag på.

Hvor længe læser du typisk ad gangen?
Det kommer meget an på, hvor meget tid jeg har at gøre godt med. Har jeg ikke andre planer, så kan jeg godt læse i flere timer ad gangen. Men har jeg kun et par få minutter, så går det også an. Jeg prøver på at læse, så ofte det kan lade sig gøre i løbet af en dag. Men jeg foretrækker, når jeg kan hive en sammenhængende time eller to ud af dagen og bare fordybe mig i læsningen.The Currently Reading Tag #2

Læser ud indbundne bøger med eller uden smudsomslag?
Altid uden. Jeg bliver simpelthen så irriteret på smudsomslag, når jeg prøver at læse med dem på. De glider nemlig konstant af, og mit fokus flytter sig derfor hurtigt fra selve læsningen til at holde det fast. Noget der jo på ingen måde gavner min læsning.

Hvilken stilling læser du oftest i?
Jeg læser oftest i en stilling, der befinder sig et sted mellem siddende og liggende. Jeg kan ikke helt forklare det på andre måder. Det er dog kun, når jeg befinder mig hjemme. Hvor der dog også nogle gange bliver ligget i sengen. Hvis jeg er ude, så foregår min læsning oftest siddende. Det er dog mest på en sammenkrummet måde, som jeg egentlig ikke kan anbefale. Jeg skifter dog generelt ret meget stilling, når jeg læser.

Tager du læsestof med dig, når du skal noget?
Altid! Det er dog ikke så svært, da jeg har et abonnement på Mofibo, og altid har min mobil med mig. Noget der virkelig kan anbefales. Jeg er i hvert fald blevet reddet fra kedelig ventetid rigtig mange gange. Normalt tager jeg dog også gerne min Kindle med, hvis jeg regner med, der bliver lidt tid til læsning. Jeg stoler nemlig ikke helt på min mobils evne til at holde strøm. Før jeg begyndte at læse e-bøger, slæbte jeg dog også altid rundt på én-eller to bøger. Uanset hvad jeg så skulle. Man ved nemlig aldrig, hvornår man får tiden til at læse. Jeg er dog glad for, jeg ikke længere har den ekstra vægt i min taske. Selvom det da stadig hænder, at jeg slæber fysiske bøger med mig.

Hvor ofte opdaterer du din Goodreads status på bøger, du er ved at læse?
Under selve min læsning sker det typisk, hver gang jeg har læst 50 sider. Men ellers gør jeg det stort set hver gang, jeg lægger en bog fra mig. Uanset hvor meget jeg så har læst siden sidste opdatering. Jeg er nemlig mest tryg ved, at Goodreads holder styr på det for mig, hvis nu jeg skulle tabe mit bogmærke. Desuden elsker jeg at kunne følge med i, hvor mange procent jeg har læst af en given bog. En funktion som jeg virkelig elsker Goodreads for at have.

Jeg vil gerne slutte indlægget af med at tagge tre bloggere, som det kunne være hyggeligt at læse besvarelser fra. De tre bloggere er henholdsvis Irene, Karin og Louise.

Hvilken tid på dagen læser I typisk mest?

6 thoughts on “The Currently Reading Tag

  1. Jeg læser også mest om aftenen. Dog elsker jeg at læse om morgenen, men det bliver kun i fri-weekender, at det sker, da jeg bestemt heller ikke er et morgenmenneske, som kan få mig selv til at stå tidligere op for at læse!

    1. Jeg er helt enig i, at der er også er noget helt specielt ved at læse om morgenen. Det er bare kun sjovt, hvis det ikke går ud over min søvn. 😉 Men ja, weekender er især gode til lange læsemorgener i sengen 🙂

    1. Jeg er helt afhængig af Goodreads, og jeg savner virkelig at opdatere derinde, hvis jeg af en eller anden grund ikke har mulighed for det. Jeg forstår dig derfor virkelig godt. Jeg håber, du bliver bedre i fremtiden. Det er jo sådan et godt sted til at holde styr på ens læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *