The Autumn Reading Tag

the-autumn-reading-tagJeg kan vidst roligt sige, at det virkelig er blevet efterår. Vinden rusker, regnen falder og bladene er begyndt at skifte farve. Så da jeg i lørdags stødte jeg på dette tag hos Shoutame, som oprindeligt er blevet lavet af Amy Jane Smith, tænkte jeg, at i dag ville være et perfekt tidspunkt at besvare det. Nu er det nemlig rigtigt efterår, og det må derfor også være helt perfekt med et efterårs tag, som forhåbentlig kan sprede sig i blogland.

1. Er der nogen bøger, du planlægger at læse i løbet af efteråret?
Jeg har faktisk udvalgt en lille stak på fem bøger, som jeg virkelig gerne vil nå at læse i løbet af de næste par måneder. Denne stak består af følgende bøger:

  • “Kvinden i graven” af Julia Heaberlin
  • “Enhver lighed” af Renée Knight
  • “Enken” af Fiona Barton
  • “Mary: The Summoning” af Hillary Monahan
  • “The Merciless” af Danielle Vega

De har alle det tilfælles, at de lyder virkelig spændende. Desuden håber jeg på, de indeholder en masse uhygge – eller i hvert fald en stemning, der er matcher mørke efterårsaftener perfekt. Endvidere tænker jeg, at alle fem bøger har potentialet til både at skræmme mig og få mig til at fordybe mig fuldstændig i dem.

2. September bringer minder om skolestart: Hvilken bog kunne du bedst lide at studere? Og hvad var henholdsvis dit favorit fag og dit mindst elskede fag i skolen?
Jeg læste en del bøger i skolen, som jeg var meget begejstret for (og selvfølgelig også en masse, jeg på ingen måde kunne lide. ;)). Der er dog tre, der virkelig står frem i min hukommelse: “Harry Potter og De Vises Sten” af J. K. Rowling, “Ondskab” af Jan Guillo og “Perlen” af John Steinbeck. Jep, jeg havde to helt fantastiske dansklærere fra 7.-9. klasse, som kunne finde ud af at udvælge virkelig interessante bøger.

Med hensyn til fag så var mit yndlingsfag i folkeskolen helt klart dansk. Selvom matematik virkelig også lå højt oppe på listen. Begge dele blev dog lidt ødelagt for mig, da jeg startede på HTX. 😉 Dansk fordi min underviser ikke var specielt god, og matematik fordi det simpelthen blev alt for kompliceret. Mit mindst elskede fag i folkeskolen var helt klart idræt! Haha. Ej, det var mest i de større klasser, da det mest af alt handlede om løb. Og mig og løb er virkelig ikke gode venner. 😉 Desuden var jeg ikke særlig vild med fysik/kemi, hvilket er ret sjovt, for jeg endte med at blive ret glad for kemi på HTX.

3. Oktober betyder Halloween: Kan du lide uhyggelige bøger og film? Hvis ja, hvilke er så nogle af dine favoritter?
Jeg er på en måde ret meget en tøs, når det kommer til uhyggeligt film og bøger. Alligevel kan jeg dog ikke holde mig væk fra dem – og det skal gerne være så uhyggeligt som overhovedet muligt. Jeg har derfor også en del favoritter – især hvad angår film inden for gysergenren. Nogle af mine absolutte favoritter er derfor følgende: The Grudge, Mirrors, My Bloody Valentine, The Conjuring, The Others, The Woman in Black, Saw og Børnehjemmet.

Hvad angår bøger, så har jeg været ret glad for “Say Her Name” af James Dawson, “Moln – Jorden husker” af Michael Kamp, “Øjensamleren” af Sebastian Fitzek og “Snemanden” af Jo Nesbø. Hvilket alle sammen er bøger, som ville være helt perfekte at læse i efteråret.

4. Til november er det tid til bålaftener og fyrværkeri. Hvad er den mest spændende bog, du har læst, som virkelig holdt dig fanget?
Jeg kan umuligt svare på dette spørgsmål uden at starte med at nævne alle Chris Carters bøger. De har alle sammen holdt mig fuldstændig fanget under læsningen af dem. Derudover vil jeg dog også gerne nævne “Hvor intet kan røre dig” af Simone van der Vlugt, som virkelig tog mig med storm.

5. Hvilken bog er din yndlings cosy comfort læsning?
Skal jeg prøve at nævne bøger, der hverken er “Harry Potter” af J. K. Rowling eller “Freddy & Monstrene” af Dennis Jürgensen? For så bliver det lidt svært. 😉 Ej, det er nok en eller anden form for børnebog. Dette kunne f.eks. være “Snøvsen” af Benny Andersen, noget af Astrid Lindgren, “Peter Plys” af A. A. Milner eller “En ulykke kommer sjældent alene” af Lemony Snicket.

6. Hvilken varme drik er din yndlings, når du er fordybet i en god bog?
Det er helt sikkert te. Især chai-te med et skvæt risdrik og lidt vaniljesukker i. Det er simpelthen bare så godt! Nogle dage er varm kakao med flødeskum eller skumfiduser dog det eneste, der duer. Men de fleste dage er det altså te, der vinder.

7. Har du nogen planer i løbet af de næste par måneder, du ser frem til?
Lige nu glæder jeg mig aller mest til uge 42. Den byder nemlig på efterårsferie, hvilket indebærer en tur til Fyn for at besøge mine forældre, og så er det også i den uge, at Dewey’s 24 Hour Readathon løber af stablen. Det gør det nemlig d. 22-23. oktober, og jeg glæder mig simpelthen så meget til at deltage. Det er jo altid sådan en skøn begivenhed.

Til slut vil jeg gerne tagge følgende bogbloggere: Rikke, Malene, Xenia, Nikoline og Regitze.

8 thoughts on “The Autumn Reading Tag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *