Tegneserie torsdag #2

“Tegneserie torsdag” er et månedligt tilbagevendende indlæg. I disse indlæg vil jeg anbefale tre-fire tegneserier, som jeg synes, I skal prøve at give et skud. Disse tegneserier kan være både mere eller mindre kendte, men de vil alle være nogle, jeg har nydt at læse. Indlæggene indeholder ikke nærmere faktuel information om tegneserierne, men deres titler vil linke til Goodreads, eller andet sted, hvor man kan læse om dem.Test 1

Lumberjanes” af Noelle Stevenson, Grace Ellis, Shannon Watters & Brooke A. Allen
Dette er uden tvivl en af mine absolutte yndlingstegneserier! Den har nemlig virkelig alt, som jeg elsker. For det første bliver jeg nødt til at nævne humoren. Det er nemlig helt sikkert én af de ting, der virkelig får tegneserien til at fungere så godt. For mig har det i hvert fald været umulig ikke både at blive vildt glad og grine meget under læsningen af serien. For det andet er tegneserien fyldt med fanstastiske og ret unikke personligheder, som man kun kan elske. Ydermere er personerne meget forskellige, og jeg er ret sikker på, at alle vil kunne identificere sig med mindst én af hovedpersonerne. Historien er desuden fyldt med action og spænding, og det er lidt af hvert, som flokken af lumberjanes kommer ud for.

Jeg vil gerne anbefale denne tegneserie for både børn og voksne, som gerne vil læse noget, som kun kan gøre dem i godt humør. Jeg vil dog især anbefale serien til kvinder, da den virkelig indeholder nogle helt fantastiske kvindelige hovedpersoner. Desuden vil jeg anbefale den til dem, som gerne vil have masser af action, men måske ikke er helt så vild med f.eks. superhelte-serier.

Anya’s ghost” af Vera Brosgol
Lad mig starte med at sige, at jeg blev vildt positivt overrasket over denne tegneserie. Indrømmet, så havde jeg faktisk ikke rigtig nogen forventninger til den overhovedet. Tegnestilen virkede ikke rigtig som noget for mig, og historien sagde mig heller ikke så meget. Et eller andet gjorde dog, at jeg alligevel bestilte den hjem fra biblioteket og gav mig i kast med den. Og det kan I andre virkelig også godt gøre! Eller købe den – det er i hvert fald en tegneserie, som skal hjem og stå i min samling på et tidspunkt. Den har nemlig virkelig bare det hele, og jeg kan slet ikke anbefale den nok. Det er både en rigtig sød, mystisk og ikke mindst ret gysende læseoplevelse – og den skal virkelig opleves. Især tænker jeg, stemningen i den vil være helt perfekt her i efteråret. Forresten fandt jeg den også meget relaterbar, og så snød den mig et par gange. Hvilket jo heller aldrig er en dårlig ting.

Den kan helt klart anbefales til alle, som kan lide tegneserier med en simpel streg, men hvor der samtidig sker en masse i historien. Tegnestilen er nemlig meget simpel, men historien er til tider ret crazy og hurtig. Desuden kan jeg især anbefale den til unge kvinder, som måske ikke har læst så mange tegneserier før. Anya er nemlig ret let at spejle sig i, og samtidig er tegneserien ret enkel at læse.

Through the Woods” af Emily Carroll
Det kan godt være, at “Anya’s ghost” er perfekt til efteråret. Men skal du kun læse én tegneserie i løbet af sæsonen, så skal du helt sikkert kaste dig over “Through the Woods” istedet! Den emmer nemlig af efterårsstemning, mørke og masser af uhygge. Faktisk er den så creepy, at der var flere steder i den, hvor jeg nærmest ikke havde lyst til at bladre videre. Det ville nemlig indebære, at jeg rørte siderne, og det kunne jeg slet ikke få mig selv til. For hvad nu hvis det fik tingene til at hoppe ud af siderne.. Derudover er det en samling af flere forskellige tegneserier, hvilket var ret interessant. Som alle andre samlinger var der selvfølgelig nogle tegneserier, som jeg fandt bedre end andre, men overordnet var de fleste rigtig fine. De er dog efter min mening meget åbne for fortolkninger, hvilket jeg ikke selv var så vild med, og det trak derfor min læseoplevelse lidt ned. Men er det noget, man godt kan lide, så tror jeg, man vil synes, det er helt perfekt.

Jeg kan klart anbefale den til mørke og stormfulde efterårsaftener. Især hen mod Halloween. Men vær beredt på, at den altså er virkelig creepy! Så det er måske rart at have lys og/eller en anden person i nærheden. Jeg var i hvert fald glad for, jeg ikke læste den en aften, jeg var alene hjemme. 😉

Hvilke tegneserier kan I anbefale til efteråret?

4 thoughts on “Tegneserie torsdag #2

 1. Chris Woodings Malice og Havoc. Det er ikke deciderede tegneserier, men en skøn blanding af tegneserie og roman, som virkelig skræmte mig fra vid og sans, og som efter min mening passer perfekt til efterårets mørke.
  Og så kan Valhalla-serien af Peter Madsen læses på alle tider af året – den er simpelthen så gennemført og flot.

 2. ‘Through the Woods’ er i min læsestabel til næste weekends Read-a-Thon – den ser jeg virkelig frem til at læse 🙂

  Jeg forbinder efterår – sådan tegneseriemæssigt – med uhygge og creepiness, så det er primært ‘The Walking Dead’, ‘Revival’ og ‘Locke & Key’, jeg vil læse på denne årstid. Albums fra de to første indgår faktisk også i min læsestabel 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Det kan du helt sikkert også, og jeg er sikker på, den vil gøre sig godt til readathon 🙂

   “Locke & Key” begyndte jeg på i sidste måned, og jeg regner med at læse resten af serien i løbet af de næste par uger. Jeg blev nemlig fuldstændig hooked med det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *