Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1

I det fjerne lyder højlydte råb, trut og dyt fra alle de nyudklækkede studenter, hvilket fortæller mig, at sommeren for alvor er over os. Hvis ikke du allerede er gået på ferie, så gør du det nok i løbet af den næste månedes tid. Og ved I hvad det betyder? Det betyder forhåbentlig en masse fritid til at sætte sig i solen (som forhåbentlig snart vælger at gøre sit indtog – her i Nordjylland har der godt nok været gråt længe!), på stranden, eller måske i stolen ved poolen med en god bog. Måske har du allerede en masse planer for, hvad I skal nå at læse. Men hvis du ikke har det, så kommer der her en masse forskellige anbefalinger til bøger, som jeg er sikker på vil gøre sig godt som sommerlæsning.Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1 (7)

Krimi
Jeg kan jo umuligt komme uden om, at jeg synes, du skal bruge sommeren på at læse Chris Carters forfatterskab, hvis du endnu ikke har gjort det. Hvis du kan lide masser af spænding, makabre mord (altså selvfølgelig kun fiktive), og som mig finder seriemordere en smule fascinerende (omend også virkelig skræmmende!) – så bliver du i hvert fald næsten nødt til det. Derudover kan jeg dog også varmt anbefale “Snemanden” af Jo Nesbø, “Den man elsker” af Therese Philipsen (læs mere her), “Roland Triel”-serien af Dennis Jürgensen eller “Jasper Dent”-serien af Barry Lyga (hvis du er til YA-bøger).Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1 (3)

Sci-fi
Måske har du allerede alle læst “The Martian” af Andy Weir? Men har du det ikke, så synes jeg virkelig, den skal på din sommerliste. Bogen er ren sci-fi, med alt hvad det indebærer af snak om Mars og det ydre rum i det hele taget (dog uden aliens) – samt en kæmpe potion videnskab. Måske noget der godt kan lyde lidt kedeligt for mange, men det er det bestemt ikke. Weir har nemlig formået at flette virkelig meget humor ind i det, hvilket gør det til en helt fantastisk læseoplevelse. Desuden synes jeg, at al videnskaben blev forklaret på måde, hvor jeg tror, de fleste vil kunne følge med uden den store kendskab til det.

Vil du gerne læse noget med et helt andet tag på sci-fi og til en lidt yngre aldersgruppe? Så skal du helt sikkert læse de to første bøger i “Spektrum”-serien af Nanna Foss. De handler om tidsrejser, og er simpelthen så gennemførte. Desuden indeholder de virkelig meget spænding, men også masser af venskab og en smule dagligdag. “Leoniderne” er god, men “Geminiderne” er fuldstændig fantastisk!Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1 (2)

Contemporary
Hvor er der virkelig mange, jeg har lyst til at anbefale i denne kategori. Først og fremmest vil jeg anbefale “Stadig Alice” af Lisa Genova. Det er en virkelig trist bog, men jeg synes også, den er virkelig vigtig. Derudover kan jeg helt klart også anbefale “Det sidste brev fra din elsker” af Jojo Moyes. Det er sådan en god bog, som jeg desværre synes bliver en anelse glemt i al hypen omkring “Mig før dig”. Jeg synes dog klart, at “Det sidste brev fra din elsker” virkelig også kan noget – og faktisk næsten er oppe på niveau med “Mig før dig”. Derudover er “Summer”-trilogien af Jenny Han virkelig helt perfekt som sød strandlæsning. Mens “En mand der hedder Ove” og “Britt-Marie var her” af Fredrik Backman helt sikkert kan lyse enhver regnvejrsdag lidt op.Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1 (1)

Erotiske
Har du læst “Fifty Shades of Grey” af E. L. James, og ved nu ikke helt, hvad du skal fortsætte med? Så synes jeg, du skal prøve “S.E.C.R.E.T.” af L. Marie Adeline eller måske “Breathless”-serien af Maya Banks, som er nogen af mine yndlingsbøger inden for genren. Desuden er der jo også “Crossfire”-serien af Sylvia Day og “The Submissive” af Tara Sue Mae, hvis du endnu ikke har læst nogen af dem. Vær dog opmærksom på, at de på mange måder skulle minde virkelig meget om “Fifty Shades”.

Korte bog
Kunne du godt tænke dig en bog, du kan sluge på en eftermiddag? Så synes jeg, du skal vælge en af følgende bøger, som alle er på under 200 sider. Hvis du har lyst til lidt noveller, så synes jeg, du skal kaste dig over “Kantslag” af Dorthe Nors, som simpelthen er sådan en fin samling. Vil du gerne læse en helstøbt krimi med et godt twist, så kast dig ud i “Kære Agnes!” af Håkan Nesser, som efter min mening er alt for under-hypet. Jeg nyder den i hvert fald hver gang, jeg genlæser den. Er du mere til en fed sci-fi/dystopi? Så pak “Genesis” af Bernard Beckett i kufferten. Det er også en ret ukendt bog, men den fortjener så stor ros. Især for at kunne skabe en så helstøbt verden på så få sider. Til sidst kan vi ikke komme uden om en af mine absolutte favoritter, når det kommer til hjerteskærende kærlighed; “Susannes dagbog til Nicholas” af James Patterson. Det er en bog, der på alle måder fortjener at blive læst og genlæst – og en bog man ikke sådan lige glemmer. Husk dog lommetørklæderne!Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1 (4)

Lange bog
Jeg læser alt for få lange bøger – hvilket jeg er ret sikker på, jeg ikke er den eneste, der gør. Men sommerferien er jo et perfekt tidspunkt at ændre på det. Jeg vil derfor stærkt anbefale “Sandheden om Harry Quebert-sagen” af Joël Dicker. Det er nærmest tre bøger i en, og man får derfor også elementer fra flere forskellige genrer. Noget der fungerer helt perfekt! Desuden virker den meget unik i dens fortælling, og så udkommer der en efterfølger på dansk her til efteråret. Hvilket jo er en perfekt grund til at få den læst nu. Derudover vil jeg gerne anbefale en historisk roman til alle dem, der måske ikke tror, det er en genre for dem. Jeg er i hvert fald ikke vild med historiske romaner, men jeg elskede alligevel “Den fredløse” af C. Evytt. Desuden indeholder den et magisk aspekt i form af enhjørninge, hvilket fungerer overraskende godt.

Børnebog
Jeg har lige genlæst “Den lille prins” af Antoine de Saint-Exupéry, og hvor er det altså en fantastisk bog! Den er fyldt med fine illustrationer, skønne citater og fantastiske budskaber. Desuden elsker jeg den for at være en bog, som både børn og voksne kan få en hel masse ud af at læse. Derfor tænker jeg også, at den nok vil fungere rigtig fint som højtlæsningsbog. Måske endda i den fine nye pop-op udgave, som Carlsen lige har udgivet. Derudover vil jeg gerne anbefale “Diary of a Wimpy Kid”-serien af Jeff Kinney, som simpelten er sådan nogle sjove bøger. Også selvom man er voksen. Jeg har i hvert fald nydt de to første en del.Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1 (5)

Sjove
De her er godt nok efterhånden blevet ret hypet, så måske har du allerede læst dem. Men af sjove bøger kan jeg virkelig ikke anbefale “Off Campus”-serien af Elle Kennedy nok. Kennedy har simpelthen stoppet bøgerne med karakterer, der har den skønneste humor. Jeg grinede derfor også højlydt igennem læsningen af alle de tre, der endnu er udkommet. Desuden er det jo bare en kæmpe bonus, at de også indeholder masser af (hed) kærlighed, en smule dybde og virkelig hotte fyre (og kvinder for den sags skyld).

Skal du læse nogle af bøgerne i din sommerferie? Og hvilke bøger kan du anbefale, at man pakker i kufferten? Kig forresten gerne forbi igen i næste uge, hvor part to af indlægget kommer op.

4 thoughts on “Sommerens.. (Idéer til din sommerferielæsning) #1

  1. Jeg er helt enig i, at Det sidste brev fra din elsker er på højde med Mig før dig. Det samme med En plus en ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *