Signeringer

SigneringerJeg har altid været ret fascineret af signeringer. Både personlige signeringer, men bestemt også forhåndssigneringer. Det er dog først inden for de sidste par år, at jeg er begyndt at tænke på signerede bøger som noget, jeg selv kunne eje. Og som en ting, jeg drømmer om.

Signeringer er for mig en måde, at gøre bøger (endnu mere) personlige på. En måde at gøre således, at jeg føler mig endnu tættere på forfatteren. Også selvom bogen er forhåndssigneret. For uanset hvad betyder en signering, at forfatteren på et tidspunkt har haft bogen i hånden, og den tanke kan jeg virkelig godt lide.

Selvfølgelig bliver det mest personligt, hvis signeringen er personlig, og er skrevet i forbindelse med et møde med forfatteren. Men det får mig nu på ingen måder til at elske mine forhåndssigneringer mindre. Desuden har jeg også bøger med personlige signeringer, men hvor jeg endnu ikke har mødt forfatteren, og selvom jeg selvfølgelig virkelig gerne vil dette en dag, så er tanken om, at forfatteren har siddet og tænkt på mig, da signeringen er blevet skrevet, altså virkelig skøn.

Jeg troede egentlig ikke, at jeg ejede så mange signerede bøger, men da jeg samlede dem alle sammen, viste det sig, at der gemmer sig hele 20 signerede bøger i min samling. Ud af disse 20 bøger er der dog tre serier, som i alt dækker over 12 bøger, og de forskellige bøger i disse tre serier, er stort set alle signeret samtidig.

Min samling indeholder både personlige signeringer, hvor jeg har mødt forfatteren og forhåndssigneringer både med og uden personlige beskeder. Og faktisk er mine yndlings signeringer, eller i hvert fald nogle af de mest skattede af mine signerede bøger både personlige signeringer og forhåndssigneringer. Selvom jeg elsker hver og en af mine signerede bøger, så er der nemlig alligevel nogle af dem, jeg elsker mere end de andre.

Alle mine Chris Carter bøger er signeret personligt til mig, og det er uden tvivl disse bøger, som jeg elsker aller højst. Især fordi det simpelthen var sådan en stor oplevelse endelig at møde en af mine ultimative yndlingsforfattere. Men derudover elsker jeg virkelig også min signerede udgave af Genfærd, selvom det er en forhåndssignering, og jeg desværre endnu aldrig har mødt Jo Nesbø.

Selvom jeg har en del signerede bøger, og jeg har fået en af mine drømmesigneringer (Chris Carter), så drømmer jeg selvfølgelig også om andre signeringer. Den ultimative ville uden tvivl være J.K. Rowlings i alle mine Harry Potter bøger (eller i den første som jo var den, der startede det hele), men derudover drømmer jeg virkelig også store drømme om at få signeret min meget elskede udgave af Freddy & Monstrene af Dennis Jürgensen (og min udgave af Sagen om de japanske dræbergardiner). Jeg ville dog også gerne have en signering fra Jo Nesbø i Snemanden, som er min yndlingsbog af ham, John Greens signering i En flænge i himlen og Lemony Snicket/Daniel Handlers signering i Den onde greve. Derudover er der selvfølgelig også en masse andre, men disse er nok dem, som jeg ville blive mest lykkelig over at have.

Hvordan har I det med signeringer? Ejer i signerede bøger og hvilke signeringer drømmer i mest om og i hvilke bøger?

6 thoughts on “Signeringer

  1. Ih signeringer er noget af det fineste! Jeg har altid været lidt af en autografjæger (fra jeg var barn), jeg ser rigtig mange film og serier og har altid været rigtig glad for skuespillere, så har mange autografer af skuespillere, og derfor er det meget nærliggende, at jeg også elsker signeringer i bøger. Min absolut bedste signering er J. K. Rowling i den sidste Harry Potter bog, som jeg fik, da hun var i Odense, ellers tæller samlingen af signerede bøger også forhåndssigneringer hvoraf mine yndlings er af Stephen Fry og John Green 🙂 Der er bare et eller andet helt specielt ved at have et lille “bevis” på et møde, eller at en forfatter har “rørt” ved bogen! 😀

    1. Åh, J.K. Rowlings signering!! Jeg er kun en lille bitte smule misundelig.. Eller måske helt ekstremt meget. Jeg forstår i hvert fald godt, at du er virkelig glad for den 😀 Det lyder forresten også virkelig godt med forhåndssigneringer af Stephen Fry og John Green 🙂
      Og ja, det er virkelig helt specielt! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *