Læse-update #7: September

laese-update-7Læste bøger: | “The Leaving” af Tara Altebrando | “Bare et år” af Gayle Forman | “Anya’s Ghost” af Vera Brosgol | “Jeg er her stadig” af Clélie Avit | “Saga: Volume 4” af Brian K. Vaughan & Fiona Staples | “Saga: Volume 5” af Brian K. Vaughan & Fiona Staples | “Welcome to Lovecraft” af Joe Hill & Gabriel Rodríguez | “Mareridt & myrekryb” af Nick Clausen | “Ravnenes hvisken” af Malene Sølvsten | “Hviskende lig” af Dennis Jürgensen | “Harry Potter and the Cursed Child” af J.K. Rowling & Jack Thorne |

Købte bøger: | “The Revolution of Ivy” af Amy Engel (kindle) | “Sandheden om Amelia” af Kimberly McCreight | “13 Minutes” af Sarah Pinborough (kindle) |

Månedens bedste bog: Det smerter mig lidt ikke at sige Jürgensens bog, men selvom den også var helt fantastisk, så slog “Ravnenes hvisken” den altså. Jeg havde høje forventninger til “Ravnenes hvisken”, men havde alligevel ikke helt forventet, jeg ville komme til at elske den. Det gjorde jeg dog. Også selvom jeg holdte en ret lang pause i den omkring 25%. Den var bare så fed! Desuden virkede den både meget original og ekstremt godt udtænkt. Jeg havde i hvert fald meget svært ved at gætte plottet, hvilket øgede spændingsniveauet en hel del. Da jeg endelig fik taget mig sammen til at læse videre i den, havde jeg derfor også meget svært ved at lægge den fra mig. Hvilket resulterede i en hel del manglende søvn; men så ved man jo bare, at det er en fantastisk bog.

Månedens største overraskelse: Jeg havde hørt rigtig meget godt om “Locke & Key” af Joe Hill og Gabriel Rodríguez, og min kæreste havde også sagt til mig, at jeg skulle få begyndt på serien snart. Alligevel endte jeg med at blive ret overrasket over, hvor meget “Welcome to Lovecraft” tog mig med storm. Historien var bare virkelig spændende, og samtidig nød jeg den dunkle stemning, der emmede fra den. At jeg så også slugte den fuldstændig, gjorde bestemt heller ikke noget dårligt for læseoplevelsen.

Månedens største skuffelse: Jeg forventede meget mere af “The Leaving”, end jeg rent faktisk fik. Det var ikke en dårlig bog, men det var heller ikke den bog, jeg havde forventet at komme til at læse. Mysteriet virkede lidt for mystisk, men samtidig gav det mig alligevel ikke rigtig behov for at kende til det. Det endte nemlig bare med at føltes lidt ligegyldigt. Hvilket egentlig opsummerer hele læseoplevelsen ret godt. Det var ikke en dårlig eller en god bog – det var bare en ligegyldig bog, som ligeså godt kunne være blevet stående ulæst i butikken.

Den kommende måned byder på: Efterårslæsning, ro og familietid. September har været lidt for travl, og jeg glæder mig derfor til, at oktober banker på med dens kolde og regnfulde dage, hvor jeg kan fordybe mig i en god bog. Desuden byder måneden umiddelbart på lidt mindre studielæsning, og en efterårsferie, jeg er sikker på, der kommer til at gøre mig godt. Især fordi en del af den kommer til at blive tilbragt hos mine forældre i Svendborg. Endvidere byder måneden på det halvårlige Dewey’s 24 Hour Readathon, som jeg allerede tæller ned til, og så overvejer jeg lidt, om jeg i år skal prøve at besøge Harry Potter festivalen i Odense. Jeg tror nemlig, det kunne være noget så hyggeligt.

Opsamling på måneden: Travl! Så enkelt kan det siges. For jeg fik helt ret – september endte med at blive en virkelig travl måned. Den endte dog også med at byde på rigtig mange fine stunder, som jeg slet ikke havde regnet med. Jeg husker f.eks. tilbage på én af de sidste rigtige sensommerdage, hvor vi, i anledningen af min søsters fødselsdag, travede Aalborg Zoo rundt i fem timer. Og hvor vores frokost bestod af pomfritter og candyfloss. Det var sådan en god dag, og det er én af dem, jeg vil gemme i mit indre, så jeg kan hive mindet frem på trælse vinterdage. Desuden bød måneden på mange flere læsestunder, end jeg egentlig havde forventet. Selvom måneden var travl, sørgede jeg nemlig for at give mig selv tid til at slappe ordentligt af. Jeg har nemlig efterhånden indset, at det ikke hjælper hele tiden at køre derudad med 110 i timen. Jeg bliver jo meget mere produktiv, når jeg sørge for at få både afslapning og ordentlig søvn.

Hvilken bog overraskede dig mest i september?

8 thoughts on “Læse-update #7: September

 1. Juhu, readathon! Jeg glæder mig også 🙂
  Min september måned var ret skidt læsemæssigt – altså kvaliteten ikke mængden. Men jeg satser på et stærkt comeback i oktober, hvor jeg skal læse flere af mine yndlings-genrer 😉

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  1. Åh, jeg er ked af at høre, at september var en skuffende måned på kvalitetsfronten. Jeg krydser også fingre for, at den kommende måned bliver bedre for dig. Men mon ikke, når du planlægger at læse bøger, der befinder sig inden for flere af dine yndlingsgenrer. Det lyder i hvert fald som en ret god plan 🙂

  1. Jeg har faktisk slet ikke fået kigget, hvor jeg ligger i køen – og nu tør jeg da slet ikke at gøre det 😉 Men ja, jeg overvejer også ret meget, om de ikke skal herhjem og bo 😀

 2. Jeg glæder mig også bare endnu mere til at læse Ravnenes efter vores forrygende bogbloggertræf 🙂
  Og så ser jeg også frem til en weekend uden at skulle lave noget som helst. Bare at kunne sætte mig veltilpas og afslappet tilbage i sofaen, med en god bog og en kop varmt af en eller anden art. Det kan jeg mærke at det trænger jeg gevaldigt til. At koble helt og aldeles fra på alle punkter på den måde.
  Jeg krydser fingre for at Readathon kan være behjælpelig på det punkt. 🙂

  1. Malene snakkede altså også så godt om den. Faktisk så godt at jeg nærmest fik lyst til at genlæse den med det samme 😀
   Det lyder helt perfekt med en weekend bare til dig. Det er nemlig sådan et rart afbræk fra hverdagen, når man har mulighed for at koble fuldstændig af. Så jeg håber på, du snart har mulighed for det 🙂

 3. Ravnenes Hvisken overraskede virkelig også mig – hvor kom den lige fra? 🙂 Og er helt enig i at Locke&Key serien er fantastisk.
  Glæder mig til at se dig til readathonet – ønsker dig et dejligt efterår 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *