Læse-update #20: Oktober

Læste bøger: | “#Girlboss” af Sophia Amoruso | “Ivy og blæksommerfuglen” af Johanna Basford | “Når en drage drager ud” af Mads Brynnum og Mads Johansen | “Verdens rigeste mand og hans tro tjener Boris” af Chr. Winther | “Da Leif invaderede Jorden” af Andreas Nederland | “Voksenlivet er en myte” af Sarah Andersen | “Glæden med skeden” af Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl | “Bjørneby” af Fredrik Backman | “Tidevandet” af Nick Clausen | “Saga, volume #6” af Brian K. Vaughan og Fiona Staples | “De døde brødre” af Nick Clausen |

Købte bøger: | “Oprør i Æselgyde” af Christian Tielmann | Det forladte hus” af Ewa Christina Johansson | “Forvandlet” af Mårten Melin | “Between the Lives” af Jessica Shirvington |

Månedens bedste bog: Uden den mindste form for tvivl kan jeg fortælle, at det er “Bjørneby”. Det var nemlig en helt fantastisk læseoplevelse. Jeg havde egentlig været lidt nervøs for at læse den, da den bliver kaldt meget anderledes end hans andre bøger. Det synes jeg dog som sådan ikke, den var. Jo, der var noget mere fokus på sport, end i hans andre bøger – og så er det selvfølgelig også en serie. Men det gjorde mig slet ikke noget! Resten af fortællingen opvejede nemlig for mængden af sport. Især fordi sporten gik hen og var rigtig vigtig for plottet. I det hele taget var det bare en fantastisk fortælling. Også selvom den til tider var lidt hård læsning, fordi den virkelig ramte mig.

Månedens største overraskelse: Det tror jeg var “#Girlboss”. Ikke mindst fordi jeg slet ikke havde nogen forventning om, hvad jeg ville komme til at synes om den. Jeg havde nemlig egentlig afskrevet den lidt som værende noget, jeg ikke gad at læse. Men vi skulle læse den i min bogklub, og så var der jo ikke andet for end at gå i gang, hvilket jeg er så glad for, jeg gjorde. Jeg endte nemlig med virkelig at blive fanget. Jeg synes nemlig, at bogen er helt vildt inspirerende. Og samtidig er den skrevet på en meget mere naturlig og ‘nede på jorden’-agtig måde, end mange andre bøger i denne stil. Hvilket jeg var kæmpe fan af.

Månedens største skuffelse: Det var “Da Leif invaderede Jorden”. Jeg havde godt nok ikke de største forventninger til den, men jeg endte alligevel med at blive skuffet over den. Den lød nemlig til at være ret hyggelig, og jeg var vild med illustrationerne. Desværre faldt jeg bare ikke rigtig for historien, og samtidig bliver Leif virkelig undertrykt af hans kone, og det kunne jeg slet ikke forlige mig med. Så faktisk endte jeg også kun med at læse den færdig, fordi det trods alt var en rimelig kort og letlæselig børnebog.

Opsamling på måneden: Oktober er fuldstændig forsvundet for mig. Jeg føler ikke rigtig, jeg har nået noget, men samtidig har måneden alligevel budt på nogle skønne stunder. Både i form af familiehygge og masser af boghygge. I løbet af oktober har jeg nemlig både afholdt et lille oplæg i forbindelse med Fantasy Fellowships velkomstmøde, været til Bogbyttemarked, deltaget i readathon og været til bogklub. De tre sidste ting var endda i løbet af den samme weekend. Måneden har dog desværre også budt på en uendelig lang forkølelse for både mig, Alex og Tim. Vi er dog heldigvis ved at være nogenlunde ovre den igen, bortset fra at A og T stadig hoster en del. Derudover har Tim fået endnu en tand, og så er vi begyndt på grød og mos, hvilket den lille fyr er meget begejstret for.

Den kommende måned byder på: BOGFORUM! Ja, jeg har teamet op med Michelle, Louise og Louises veninder, og drager afsted mod det Sjælland og masser af bøger lørdag d. 11. november. Og det bliver så godt! Jeg ville gerne havde besøgt messen hele weekenden, men det fungerede bare ikke rigtig i år med en baby, der stadig er forholdsvis lille. Men bare det, at jeg endelig kommer afsted, er så fedt! Og jeg glæder mig helt vildt. Ellers starter måneden ud med, at mine forældre kommer på besøg, og vi skal en tur i Zoo (så kryds lige fingre for godt vejr på lørdag!). Desuden overvejer jeg meget, om vi skal tage et smut til Fyn og Lolland sidst i november, men nu må vi se, om vi ender med at gøre det. Lige efter Bogforum fylder T fem måneder, og det betyder både 5 månedersundersøgelse hos længen inkl. vaccination, og så kommer sundhedsplejerske også endelig på besøg igen. Derudover tager jeg også lige en lille ‘fridag’ fra barslen og tager til specialeworkshop på mit studie. For selvom jeg først skal skrive speciale i 2019, så har jeg nemlig ikke et studie i Aalborg at vende tilbage til, når min barsel er slut til sommer. Og jeg tror ikke rigtig, jeg får slæbt mig selv afsted til en evt. specialeworkshop i København. Så jeg tager den bare en smule tidligere. Det er jo også godt at være godt forberedt. 😉

Hvordan var din oktober?

2 thoughts on “Læse-update #20: Oktober

  1. Jeg fik læst 11 bøger deriblandt “ Sendt til tælling” af Kristen Callihan og “ Hvor der er vilje” af Jeffrey Archer, som jeg var meget begejstret for.
    Nu glæder jeg mig endnu mere til at læse “ Bjørneby” efter at have læst din begejstrede kommentar om den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *