“I’m obsessed with books. I’m a book collector.”

I'm obsessed with books. I'm a book collectorSom jeg har været inde på et par gange, senest i mit indlæg om at eje flere udgaver af yndlingsbøger, så er jeg en bogsamler. Jeg elsker at eje bøger, og jeg elsker at vise mine bøger frem. Desuden elsker jeg at samle på bestemte bøger; det lade sig være bøger fra en bestemt forfatter eller i bestemte udgaver.

For mig er der bare et eller andet helt specielt ved at samle på bestemte bøger, og jeg elsker virkelig den følelse, jeg får, når jeg kan tilføje endnu en ny skat til mine forskellige samlinger. I det hele taget er det så fedt at se, når en bestemt samling af bøger vokser. Også selvom det måske ikke er bøger, jeg har lyst til at læse med det samme – eller måske er bøger, som jeg ikke regner med nogensinde at læse. For ja, sådanne bøger findes der i min samling.

Det er måske dumt, at samle på bøger som jeg ikke regner med nogensinde at læse, men for mig handler det i høj grad også om, at jeg samler på bestemte bøger, for at gøre dem til en del af min indretning. Præcis som en hver anden nips-ting, som jeg ikke ejer af andre grunde end syns skyld. Når det er sagt, så samler jeg dog helt sikkert mest på bøger, som jeg virkelig gerne vil læse på et tidspunkt.

Jeg samler på bøger af tre forskellige forfattere. Disse er henholdsvis Jo Nesbø, Stephen King og Dennis Jürgensen. Jeg samler på Nesbøs voksenbøger, hvilket egentlig mest tæller Harry Hole-serien. Dette gør jeg fordi, at de bøger jeg indtil videre har læst af ham, har været rigtig gode, og jeg samtidig har en virkelig stor lyst til f.eks. på et tidspunkt at få læst hele Harry Hole-serien. Stephen King har jeg endnu ikke læst specielt meget af, men det er en forfatter, hvis bøger (ja, stort set alle) jeg har en kæmpe lyst til at få læst på et tidspunkt. Desuden er det et projekt, som min kæreste er med på, da han virkelig også gerne vil eje dem alle. Dennis Jürgensens bøger har været så stor en del af min barndom, men alligevel mangler jeg stadig at læse og eje meget af hans forfatterskab. Det er dog noget, jeg virkelig gerne vil på et tidspunkt.

Af bøger i bestemte udgaver samler jeg endnu kun på én serie, men der er flere andre serier af udgaver, som jeg virkelig også gerne vil have anskaffet mig en dag. Den serie af udgaver jeg samler på, og som jeg pt. ejer 5 stk. af, er Verdenlitteraturens Perler fra Forlaget Edito Bøger. Disse samler jeg først og fremmest på, fordi de simpelthen er så smukke med deres vinrøde cover med guldtryk. Desuden elsker jeg virkelig, hvordan de alle fremstår mere eller mindre slidte, og dermed tilføjer lidt historie til min indretning. Men samtidig indeholder serien virkelig også nogle bøger, som jeg så gerne vil læse på et tidspunkt. Der er dog også bøger i blandt, som jeg ikke regner med at få læst.

Som bonus kan jeg også nævne, at min kæreste samler på Disneys juleklassikere, hvilket også giver et ret fedt pust til indretningen, omend udtrykket fra dem er noget mere moderne og farverigt.

Samler I også på bestemte forfatterskaber eller særlige serier af udgaver? Hvis I gør, hvilke findes så I jeres hjem?

14 thoughts on ““I’m obsessed with books. I’m a book collector.”

 1. Den eneste sådan bog-serie, jeg samler på som sådan må være ‘Barnes and Noble Leatherbound Edition’ som så mange andre, fordi de er så vanvittigt flotte! 😀

  1. Der er altså virkelig også mange smukke bøger i den serie, så dem forstår jeg godt, du samler på 🙂

 2. Jeg samler ikke på nogen bøger endnu. Jeg har næsten hele Jussi Adler-Olsen serien. Glæder mig til at fuldende den serie 😀 Jeg skal også have Harry Potter serien i en bestemt udgave, men skal lige finde den rigtige først 🙂

  1. Når du nu siger det med Adler-Olsen, kommer jeg i tanke om, at jeg faktisk også samler på hans krimiserie, og samtidig også samler på serien om Louise Rick af Sara Blædel. Dem havde jeg helt glemt 😉

   Åh, ja. Harry Potter serien er simpelthen også udgivet i så mange udgaver, hvoraf der er en del pæne iblandt 🙂

 3. Sikke fine bøger 🙂
  Jeg har egentlig en del forfattere, som jeg holder meget af, og derfor gerne vil eje alle bøger af, men jeg ser det nok ikke så meget som at decideret “samle” på deres bøger – men du har nok ret 😉 På den liste er bl.a. Neil Gaiman, Stephen King (som jeg har “samlet” på siden de tidlige teenageår), Terry Pratchett og Neal Shusterman.

  Af bogserier, så samler jeg kun decideret på Penguin’s Clothbound serie, som jeg synes er så umådelig smuk og rammende for alle bøgerne 🙂
  Sjovt nok, så har vi herhjemme hele samlingen af “Store Russiske Fortællere”, der er samme udseende som Verdenslitteraturens Perler – de er nemlig så fine med det røde “læder” og guldsving 🙂

  1. Haha, i min verden er det at ville eje hele forfatterskaber også en måde at samle på 😉

   Det lyder desuden som om, du samler på en masse rigtig gode og fine bøger. Jeg er også selv vild med en del af bøgerne i Penguin’s Clothbound serie, for ja, de er nemlig virkelig smukke 🙂

   Samlingen af “Store Russiske Fortællere” er simpelthen også så fin. Jeg ved dog med mig selv, at jeg på ingen måder nogensinde vil få læst nogle af dem, så jeg kan alligevel ikke rigtig retfærdiggøre over for mig selv at begynde at samle på dem 😛

 4. Verdenslitteraturens Perler serien er da også utrolig flot, jeg har kun én af dem og jeg tror det er Oliver Twist. Jeg har flere serier jeg samler på, blandt andet Liza Marklunds Anika Bentzon serien og jeg bliver ved med at købe dem, selv om jeg kun har læst den første og egentlig ikke er så vild med krimier, men hvis jeg engang skulle finde på, at jeg ville læse dem, så har jeg dem alle sammen. Tåbeligt, men sådan er det!?

  1. Ja, det er den virkelig 🙂

   Haha, jeg er lige kommet i tanke om, at jeg egentlig også samler på både Adler-Olsen og Blædels krimiserier, hvilket også er på trods af, at jeg endnu ikke har læst nogle af bøgerne. Men hvis nu jeg ender med at kunne lide dem, så vil jeg bare så gerne have muligheden for at læse hele serien ud i én kør – hvilket altså er lettest, hvis jeg allerede ejer alle bøgerne 😉

 5. Jeg samler ikke rigtig på nogle bestemte bøger, men jeg har en del af Barnes and Nobles leatherbound serie, fordi de er så smukke, og dem vil jeg gerne have flere af, fordi det både er fantastiske bøger og forfattere, der er repræsenteret, men de pynter bare også i bogreolen! Jeg vil dog altid gerne have en flot udgave af en bog, jeg elsker, f.eks. hvis man har en grim gammel paperback af en elsket roman, vil jeg gerne eje en smuk udgave, som kan repræsentere den elskede historie i reolen! 🙂

  1. Der er virkelig også rigtig mange smukke bøger i den serie, så jeg forstår virkelig godt, at du gerne vil eje flere af dem. Desuden er jeg helt med på det med, at ‘udskifte’ en udgave af en elsket bog med en nye og flottere udgave 🙂

 6. Det er altid sjov at samle bøger når ryggen af bøgerne danner et billede.

  Jeg har flere bøger baseret på universer fra andre medier (fx spil), hvor jeg har købt hele bog serien og har haft intention om at læse men aldrig har fået det gjort.

  1. Så må det vel også være fedt, at du gennem din samling af King, kan kigge lidt tilbage på da du var yngre. Jeg tænker i hvert fald, at der i samlingen også må være nogle forskellige minder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *