I min samling #3: “Dødsenglen” af Sara Blædel

Inspireret af “On My Shelf”-tagget vil jeg hver onsdag vise en tilfældig bog frem fra min bogsamling. Disse indlæg vil indeholde faktuelle oplysninger om bogen samt dennes bagsidetekst. Desuden vil jeg fortælle om, hvordan bogen fik sin plads i min samling, og hvorfor den gjorde det. Endvidere vil jeg kort fortælle om, hvorfor jeg glæder mig til at læse den, eller hvad jeg syntes om bogen, da jeg læste den.I min samling #3.3

Titel: “Dødsenglen” | Originaltitel: “Dødsenglen” | Forfatter(e): Sara Blædel | Serie: Louise Rick, #6 | Sideantal: 306 | Forlag: People’s Press | Udgivelsesår: 2010 | Sprog: Dansk  | Anskaffet: Husker ikke |

Dødsenglen – et flere hundrede år gammelt og meget kostbart glasikon – har været i den stenrige familie Sachs-Smiths eje i generationer, men altid som en velbevaret hemmelighed. Derfor kommer det som et chok, da det en dag pludselig er væk, og bedre bliver det ikke, da politiet kan meddele familien, at morens død nogle måneder tidligere ikke var selvmord, men nu efterforskes som en drabssag.

Samtidig er Louise Rick fra drabsafdelingen på Københavns Politigård blevet involveret i en sag om en kvinde, der er meldt savnet under en rejse til Solkysten. En af politiets teorier er, at hun har ønsket at begynde et nyt liv, men da en kendt filminstruktør kort efter forsvinder sporløst i samme område, er Louise ikke længere i tvivl: De to kvinder er blevet bortført eller dræbt.

Da sagen om Dødsenglen optrappes med en gidseltagning, bliver Louise inddraget, og mens det langsomt går op for hende, hvordan Sashs-Smith-historien hænger sammen, finder hun samtidig et afgørende spor i forsvindingssagen. Til hendes overraskelse viser det sig, at de to sager er forbundet, og at sandheden om den ene afslører sandheden om den anden.I min samling #3.1

Jeg har aldrig læst en bog af Sara Blædel. There, I said it! Jeg har dog hørt så ekstremt meget godt om hendes forfatterskab, at jeg virkelig gerne vil det. Desuden synes jeg simpelthen, hun lyder som det sødeste og mest sympatiske menneske. Derfor virker det egentlig også lidt sjovt, hun skriver krimier. 😉 Men det gør f.eks., at jeg i flere år har fulgt hendes forfatterskab og hendes på sociale medier. Jeg kan nemlig ikke holde mig væk. Samtidig har jeg i efterhånden en del år samlet på bøgerne i hendes serie om “Louise Rick”. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at jeg kommer til at elske serien, og derfor vil jeg gerne have samlet alle bøgerne, før jeg begynder på den. Det vil jo være fedt bare at kunne læse videre i serien med det samme.I min samling #3

Nu kunne jeg jo selvfølgelig bare gå ud og købe hele serien, hvis jeg havde lyst til det. Men det har jeg ikke. Jeg synes nemlig det er sjovt, at købe bøgerne lidt efterhånden, når jeg finder dem til billige penge. De bøger jeg indtil videre har i serien, er derfor købt på adskillige loppemarked og i genbruger rundt omkring. Desuden husker jeg også at have købt et par af dem af Frk. Hyms. Hvor “Dødsenglen” kommer fra, er jeg ikke helt sikker på? Men eftersom den er i ret god stand, vil jeg skyde på, at det er én af de bøger, som jeg har købt af Frk. Hyms for omkring én 10’er.

Har I læst nogle af Sara Blædels bøger?

2 thoughts on “I min samling #3: “Dødsenglen” af Sara Blædel

  1. Ja, jeg har læst alle Sara Blædels bøger og senest hendes nyeste ” Bedemanden datter”. Jeg synes bøgerne om Louise Rick er rigtige gode, og nu glæder jeg mig bare til, at efterfølgeren til ” Bedemandens datter” udkommer, men der går jo ca 1 års tid før den kommer, det gør nu heller ikke noget, det er dejligt at have noget at se frem til.

    1. Hvor er det fedt, at du har læst og nydt alle hendes bøger. Med hensyn til ventetid på bøger, så synes jeg for det meste, det er virkelig træls. Men på den anden side er det jo netop også virkelig dejligt at have noget at kunne se frem til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *