Historien om en helt fantastisk (bog)dag

Jeg har længe været på kig efter to bestemte bøger. Den ene bog er Freddy & Monstrene af Dennis Jürgensen i omnibus udgaven med alle fem bøger i. Nogle kan måske huske, at jeg tidligere har vist et meget elsket eksemplar frem af denne, og måske derfor undre sig over, jeg har ledt efter et andet eksemplar. Men sagen er den, at jeg desværre ikke måtte tage eksemplaret med, da jeg flyttede. Den anden bog er Amok af Richard Bachmann/Stephen King. Jeg læste den sidste sommer, og var ikke super begejstret for den, men alligevel har den ikke forladt mine tanker, og når den ikke har det, så har den altså fortjent en plads i min bogsamling. Problemet med bøger er dog, at de begge er udgået, og derfor ikke sådan lige er til at finde.

I mandags var jeg dog på shoppetur med min kæreste og søster, hvor turen gik forbi Læsehesten. Det var det sidste stop, vi gjorde, så jeg var rimelig smadret, men alligevel kunne jeg jo ikke lade være med lige at kigge deres bøger igennem – det kunne jo være, jeg fandt dem.

Jeg kiggede rundt, og fandt hverken dem, eller andre bøger der lige sagde mig noget. Jeg satte mig derfor ned, for at vente på de andre to blev færdige, og kort tid efter faldt mit blik på en bogryg, som jeg helt sikkert kendte. Bogen blev revet ud af reolen samtidig med mit hjerte hoppede en ekstra gang – lige der i mine hænder, holde jeg nemlig Freddy & Monstrene i forholdsvis god stand og med et prismærke, der sagde 30 kr.

Jeg kiggede lidt videre i det område, og fandt et område med King bøger, som jeg ikke havde opdaget på min gennemgang tidligere. Og meget hurtigt faldt mit blik på Manden der blev tyndere af Richard Bahnmann/Stephen King, som jeg også har haft kig efter siden Gitte anmeldte den her. Så den skulle selvfølgelig også med hjem. Og ca. to sekunder efter opdagede jeg Amok, som også var i rigtig god stand og virkelig billig.

Jeg var helt ubeskrivelig glad, da jeg gik til kassen, og kunne slet ikke forstå, hvordan jeg kunne være så heldig. Det var virkelig en helt fantastisk (bog)dag, og da jeg gik ud af butikken, blev jeg lige nødt til at ringe og fortælle min far, hvor glad jeg var; min kæreste og søster synes nemlig mest af alt, jeg var underlig.

Har I også oplevet at finde en eller flere bøger, I har ledt efter længe? Og hvordan reagerede I, da i fandt den/dem?

8 thoughts on “Historien om en helt fantastisk (bog)dag

 1. uuuh, King området er fantastisk 😀 Og der er faktisk to! Der er det, jeg forestiller mig du har fundet på de to nederste hylder ned mod gulvet med paperbacks, og så er der et mere hvis du vender dig 180 grader og kigger på hardbackhylderne – der har han også plads :)!

  1. Han har faktisk også plads omme i den anden gang op mod væggen. Der står der i hvert fald lidt sammen med Dean Koonz. Men ja, King området(erne) er virkelig fantastisk! Jeg plejer at starte ved hardbacksne, da de jo står i en god kiggehøjde, hvorefter jeg kigger paperbacksne, og så går om og kigger den anden hylde. Men af en eller anden grund (jeg var ret træt og udkørt ;)), opdagede jeg kun de bøger, jeg allerede ejer ved paperbacksne og overså dem fuldstændig – så jeg er så glad for, jeg tilfældigvis lige scannede området igen. Jeg er i hvert fald så glad for, de endelig er blevet tilføjet til samlingen 🙂

 2. Åh, det kender jeg godt! Det er så irriterende når bøger udgår. Jeg har lidt en mani med at bøger fra samme serie helst også skal være ens – det dur bare ikke at matche! Hvis man så ikke får købt hurtigt nok, så risikerer man at skulle jage i genbrugsbikse… har pt et par stykker jeg leder efter!

  1. Udgået bøger er bare noget af det værste! Mit problem er dog mest, at jeg først forsent finder ud af, at jeg gerne ville have den bestemte bog, og så er der ikke så meget andet at gøre end at gå på genbrugsjagt. Det har jeg dog heller ikke noget imod, det kan dog godt være lidt frustrerende, når man har ledt længe efter bogen, men stadig ikke har fundet den nogle steder 🙂

 3. Ihhh… det lyder som en skøn bogdag. Jeg bliver altid himmelhenrykt selv, hvis jeg finder en bog jeg har kigget på længe. Også til en billigere pris end jeg troede, så er jeg på det nærmeste klar til at danse i butikken. :0) Jeg forsøger dog at beherske mig.

  1. Det var det virkelig også! Og hvor er det rart at høre, du også bliver så glad, når du finder bøger, du har kigget på længe. Faktisk dansede jeg også en lille smule, men samtidig var jeg simpelthen så overrasket, og det skulle lige gå helt op for mig, at jeg faktisk havde fundet dem 🙂

 4. Sikke en fantastisk dag! 😀 Kender godt det at lede efter bøger, jeg ledte i mange år efter serien af James Herriots romaner om en dyrlægepraksis i Yorkshire i England (hans bøger ligger til grund for den engelske tv-serie Folk og Fæ), og jeg fandt af og til en på loppemarkeder, indtil jeg pludselig havde alle bøgerne, det er både sjovt men også irriterende at lede og lede efter en bestemt bog, men det er altså en helt speciel følelse, når det endelig lykkes! 🙂

  1. Meget! 😀
   Ja, det er nemlig en helt specielt følelse! Og man glemmer næsten alt den tid, man har brugt på at lede – det kan jo gøre ligemeget, når det endte med, man fandt den/dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *