Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag

Så er vi snart halvvejs igennem året, og det er derfor blevet tid til at kigge lidt tilbage. Første halvdel af året har både været præget af manglende læselyst, travlhed og læsetørke. Men samtidig har det også budt på spirrende læseglæde, en nyopdagen kærlighed til lydbogsformatet samt en masse skønne bøger. Første halvdel af året har altså været lidt blandet læsemæssigt – men det skal der jo også være plads til.

Hvis vi kigger på min Goodreads mål, så ser det således ud:

Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag.1

Jeg har altså dermed allerede nået det, hvilket egentlig passer mig fint. Det betyder nemlig, at det ikke kommer til at stresse mig resten af året. Jeg vælger derfor heller ikke at sætte det op, selvom jeg selvfølgelig sagtens kunne det. For Goodreads målet i år er der mest bare for at have en overskuelig oversigt over, hvilke bøger jeg får læst i løbet af året.

Med hensyn til resten af mine boglige nytårsforsætter, så går det sådan nogenlunde. Jeg har læst 5 bøger af Jürgensen, men er endnu ikke startet på hverken “The Chronicles of Narnia” af C.S. Lewis eller “Det Gyldne Kompas” af Philip Pullman. Det gør jeg dog snart. Desuden føler jeg selv, jeg har læst en god mængde tegneserier, og jeg holder godt styr på mine bogkøb. Det går desuden også okay med at nå alle bøger i #Flyvehjørnet.

Jeg vil nu besvare Mid-Year Book Freak Out Tagget. Dette tag giver mig nemlig god mulighed for at dykke lidt dybere ned i min læsning.Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag.5

1. Best book you’ve read so far in 2016.
Det synes jeg faktisk er ret svært at svare på. Jeg har læst flere bøger, som uden tvivl er blevet favoritter, men der er ikke en enkelt bog, der virkelig står ud fra de andre. Det står derfor nok mellem “Aftalt spil” og “Dømt ude” af Elle Kennedy, “Geminiderne” af Nanna Foss og “Bare en dag” af Gayle Forman. Jeg kan dog ikke rigtig vælge mellem de fire.

2. Best sequel you’ve read so far in 2016.
Det er helt sikkert “Geminiderne” af Nanna Foss. Jeg kunne ret godt lide “Leoniderne”, men “Geminiderne” solgte mig fuldkommen på både historien og universet. Det var uden tvivl en helt perfekt fortsættelse på serien, som fik mig til at længes efter at læse videre. Desuden elskede jeg, hvordan bogen både gav svar på nogle spørgsmål, men også sørgede for at stille en masse nye.

3. New release you haven’t read yet, but want to.
“Ravnenes hvisken” af Malene Sølvsten er stort set lige udkommet, og jeg glæder mig så meget til at læse den. Som nævnt før er det en bog, jeg er meget spændt på, så det bliver så godt at komme ordentligt i gang med den. Hvilket jeg regner med sker meget snart. Jeg har i hvert fald svært ved at vente – selvom jeg dog har på fornemmelsen, at det efterfølgende bliver svært at vente på nr. to bog i serien.

4. Most anticipated release for the second half of the year.
Der er utroligt mange bøger, som jeg glæder mig helt vildt til udkommer i løbet af resten af året. Først og fremmest glæder jeg mig helt vildt til “Et stykke af månen” af Camilla Wandahl udkommer til november. Jeg har nemlig været betalæser på den, og ved derfor allerede hvor fantastisk den er. Det bliver derfor skønt at kunne snakke om den med andre. Derudover kan jeg slet ikke vente på den fjerde bog i “Off-Campus”-serien af Elle Kennedy udkommer. Jeg glæder mig desuden også en del til både “De 7 Synder” af Katja Berger og “It Ends With Us” af Colleen Hoover. Og ja, så helt sikkert tusind andre! Der udkommer jo så mange interessante bøger i år.

Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag.35. Biggest disappointment.
Det må helt klart være “Hold me closer” af David Levithan. Det var egentlig ikke fordi, bogen som sådan er dårlig. For mig kom den bare til at føles alt for ligegyldig. Desuden kunne jeg ikke helt indfinde mig med formatet af den. Jeg følte nemlig, at det kom til at gøre historien lidt for overfladisk.

6. Biggest surprise.
Det må være “14 dage i Austin” af Henriette Vesterbak. Jeg havde i hvert fald aldrig troet, at jeg ville komme til at blive så hooked på den bog. I det hele taget havde jeg slet ikke forventet, at jeg ville kunne lide den. Så at jeg endte med både at nyde den virkelig meget, og blive totalt hooked på både historien og karakterne kom som en kæmpe (omend meget positiv) overraskelse.

7. Favourite new author (debut or new to you).
Det må være Elle Kennedy. Jeg har i hvert fald elsket de tre første bøger i “Off-Campus”-serien af hende, og jeg glæder mig til at læse mere. Hun har dog udgivet vildt mange bøger, så jeg ved ikke helt, hvor jeg skal starte. Så hvis nogen af jer har læst andet af hende, så må I gerne lige smide en kommentar. Jeg ville i hvert fald elske at få lidt inspiration.Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag.2

8. Newest fictional crush.
Nu har vi lige kigget på “Off-Campus”-serien af Elle Kennedy. Men jeg bliver nødt til at nævne den igen. Jeg er nemlig helt forelsket i alle fyrerne i den serie! De er simpelthen bare fantastiske. Derudover har jeg dog også lige forelsket mig i Miles fra “Ugly Love” af Colleen Hoover. Han var nemlig også virkelig bare så sød.

9. Newest favourite character.
Jeg blev ret vild med Allyson fra “Bare en dag” af Gayle Forman, da jeg læste den for nylig. På mange måder minder hun mig nemlig meget om mig selv. Hvilket jeg altid er ret vild med. Det får nemlig karaktererne til at føles mere virkelige. Desuden elskede jeg, hvordan hun udviklede sig i løbet af bogen.

10. Book that made you cry.
Umiddelbart tror jeg faktisk kun, at det er “Ugly Love” af Colleen Hoover, der har fået mig til at græde. Der er måske et par andre, der har givet lidt fugtige øjne. Men “Ugly Love” gav mig tårer, jeg på ingen måde kunne holde tilbage.

11. Book that made you happy.
Så mange af de bøger, jeg har læst i år, har gjort mig glad på en eller anden måde. Jeg grinte f.eks. helt vildt under læsningen af alle tre bøger i “Off-Campus”-serien. Men samtidig blev jeg også virkelig glad af at læse både “Geminiderne” af Nanna Foss, “Nimona” af Noelle Stevenson og “Lumberjanes: Volume 2” af Noelle Stevenson, Grace Ellis, Shannon Watters, Brooke Allen og Maarta Laiho. Jeg har dog lige færdiglæst “Ja, jeg har mens – og hva’ så?” af Clara Henry, og jeg tror, det er den, der har gjort mig gladest i år. Udover at humoren i den var helt perfekt, så gjorde det mig også bare glad, at Henry har skrevet en så god bog om menstruation for unge. Det er jo netop unge piger, der især har brug for en god, sjov og beskrivende bog om emnet.Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag.4

12. Favourite book to film adaptation you saw this year.
Faktisk tror jeg ikke, jeg har set nogle filmatiseringer i år. I det hele taget har jeg faktisk ikke set så mange film i år. Det må jeg vidst lige få ændret lidt på i løbet af resten af året.

13. Favourite review you’ve written this year.
Jeg er ret glad for min anmeldelse af “Bare en dag” af Gayle Forman samt min anmeldelse af “The Martian” af Andy Weir. Først og fremmest lader det til, at anmeldelserne har givet andre lyst til at læse bøgerne. Og samtidig synes jeg bare, at jeg kom godt rundt om mine meninger i disse anmeldelser.

14. Most beautiful book you’ve bought so far this year (or received).
Det er uden tvivl ovenstående eksemplar af “Samlede digte” af H. V. Kaalund. Den bog er simpelthen bare så fantastisk smuk både ud- og indvendig. Desuden er der altså også bare noget vildt charmerende over gamle bøger. Det gør dog bestemt heller ikke noget, at bogen har den pæneste blå farve, som virkelig træder ud, når den står blandt andre bøger.

15. What books do you need to read by the end of the year?
Gerne alle dem der optræder som værende boglige nytårsforsætter, men derudover har jeg ikke nogen specifikke planer. Jeg vil bare gerne nå at læse så mange som muligt – og der er simpelthen så mange i min samling, som jeg ville elske at nå i år. Dog vil jeg f.eks. nå at læse de forudbestillinger, jeg lavede sidste måned, samt gerne alle de bøger af Colleen Hoover, som jeg mangler.

Hvordan er jeres læsning gået i den første halvdel af året?

8 thoughts on “Halvårlig læsestatus + Mid-Year Book Freak Out Tag

  1. Glæd dig til Ravnenes Hvisken! SÅ GOD. Men ja, det bliver hårdt at vente et helt år på nummer 2… :O

  2. Wow, hvor er du kommet igennem mange bøger! Og så endda på trods af læsetørke, det er virkelig fint. Jeg skal også snart have lavet en halvårlig opdatering, og jeg kan hurtigt sige, at jeg slet ikke har læst lige så meget, men jeg synes virkelig, at der har været mange gode imellem indtil videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *