Dewey’s Read-a-Thon #2: Update

Dewey’s Read-a-Thon #2 - Update

Så blev det endelig lørdag, og de næste 24 timer skal jeg bruge med hovedet i en bog. Jeg er stadig meget i tvivl om, om mine udvalgte bøger rent faktisk er dem, jeg har lyst til at læse. Men nu må vi se; det er jo ikke værre, end at jeg bare kan gå ud i reolen og finde nogle andre.

Jeg vil starte readathonet ud med at læse lidt i Jellicoe Road af Melina Marchetta. Hvor meget ved jeg ikke, da det kommer lidt an på, hvad jeg synes om bogen, og hvordan min læsning går. Jeg regner dog ikke med at læse hele bogen ud i én kør, da jeg gerne vil variere min læsning lidt, og måske læse Mount København af Kaspar Colling Nielsen samtidig.

Jeg glæder mig til at følge med i jeres læsning, og i dette indlæg kan I i løbet af døgnet løbende følge med i min readathonoplevelse og læsning. Jeg vil for det meste skrive på dansk, men der vil være nogle korte afsnit på engelsk.

På forhånd vil jeg forresten gerne undskylde evt. stave/taste-fejl, de plejer at komme ret meget i løbet af natten. Og så er jeg ikke verdens bedste til engelsk, så bær lige over med mig, hvis nogle af mine engelske sætninger ikke er helt grammatiske rigtige. Jeg prøver! 😉

Opening Meme
1) What fine part of the world are you reading from today? I’m reading from Denmark!
2) Which book in your stack are you most looking forward to? I think it’s You by Caroline Kepnes.
3) Which snack are you most looking forward to? I am most looking forward to ‘Spunk’ and ‘Maoam’.
4) Tell us a little something about yourself! I’m a 20 year old girl who loves to read and watch movies/ TV-shows.
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to? I will try not to fall asleep! It didn’t go well last time..

Klokken 15.23: Jeg endte med i sidste øjeblik at vælge at starte readathonet med Mount København, da det lige var den, jeg havde mest lyst til. Og det var en rigtig god beslutning, da den virkelig har overrasket mig positivt. Der er nogle lidt mærkelige fortællinger i, men der er også nogle virkelig gode. Desuden er jeg ret vild med det overordnede plot. Jeg er pt. på side 86 af bogen, og er virkelig begejstret for, hvor godt min læsning går!

Klokken 16.47: Jeg har læst Mount København færdig, og har dermed allerede fået læst hele 176 sider. Jeg er rimelig stolt af mig selv. Men nu vil jeg holde en lille pause, og tjekke op på hvordan det går de andre danske deltagere.

Klokken 17.26: Min pause er slut, og jeg er netop begyndt på Edgar & Ellen: Sjældne dyr. Jeg burde nok gemme den til trætte nattetimer, men jeg har så meget lyst til let og (u)hyggelig børnelitteratur, så den bliver altså læst nu.

Klokken 18.39: Jeg har lige læst den sidste side i Edgar & Ellen: Sjældne dyr. Det var en rigtig hyggelig børnebog med virkelig fede illustrationer i, og jeg skal uden tvivl læse de andre bøger i serien på et tidspunkt. Efter at have færdiglæst denne bog er mit læste sidetal oppe på 286 sider. Rigtig fedt – men jeg har så også læst to meget lette bøger, hvilket selvfølgelig får læsningen til at gå noget hurtigere. Jeg vil nu holde en aftensmadspause med lidt suppe, som min søde kæreste har varmet til mig.

Klokken 19.26: Efter en god potion aftensmad, og en opdagelse af at jeg rent faktisk en ‘Door Prize’ (YAY!), er jeg parat til at læse igen. Jeg synes dog ikke rigtig, jeg har den store lyst til at læse nogle af mine udvalgte bøger lige nu, selvom jeg egentlig glæder mig til at læse dem. Nu prøver jeg dog at gå igang med Artemis Fowl, og så håber jeg, det er et godt valg.

Klokken 21.17: Jeg er kommet rigtig godt i gang med Artemis Fowl, og siderne vender sig nærmest af sig selv. Jeg er pt. på side 114 i den, og nyder læsningen ret meget. Jeg har dog ligget i min seng og læst, og kan begynde at mærke en snigende træthed, så tænker det er på tide med en lille pause.

Klokken 22.12: Efter en pause, lidt sunde snacks i form af gulerødder og masser af vand, har jeg iført mig dejlig varmt hyggetøj og flyttet dyner ind i sofaen. Så nu er jeg klar på at læse videre i Artemis Fowl.

Klokken 23.48: Læsningen af Artemis Fowl går stadig rigtig godt, og jeg er pt. på side 200 i den. Desuden har jeg slet ikke mærket til noget træthed siden sidst – det hjalp virkelig at komme op og sidde.

Klokken 01.01: Jeg er lige blevet færdig med Artemis Fowl, og har dermed læst 561 sider i løbet af readathonet, hvilket jeg er meget tilfreds med! Desuden var det en rigtig god bog, som jeg er så glad for, at jeg endelig har fået læst. Og jeg skal uden tvivl snart læse videre i serien. Nu tager jeg lige en pause, og tænker over hvad jeg vil læse nu.

Mid-event Meme
1. What are you reading right now? I have just finished my book so nothing right now.
2. How many books have you read so far? I have read 3 books so far!
3. What book are you most looking forward to for the second half of the Read-a-thon? Right now I don’t feel like reading any more of the books, I have chosen for today. So I really don’t know.
4. Have you had many interruptions? How did you deal with those? No, not really. I check blogs and social media often, but I don’t se that as interruptions – it’s part of the fun!
5. What surprises you most about the Read-a-thon, so far? Hm, maybe how fast I read? I don’t know..

Klokken 01.45: Jeg ved stadig ikke rigtig, hvad jeg skal læse, så nu læser jeg Alex af Pierre Lemaitre færdig. Den havde jeg nemlig påbegyndt før readathonet, og mangler lige under 100 sider af den, hvilket giver mig lidt mere tid til at beslutte mig for min næste bog. Desuden har jeg taget hul på mine fire pakker Mentos, og er langsomt men sikker igang med at give mig selv sukkerchok.

Klokken 03.31: Nøj, hvor har jeg kæmpet med træthed og meget tunge øjenlåg den sidste times tid. Men det er alligevel lykkedes mig at læse Alex færdig, og dermed ryger mit læste sideantal op på 643. Nu er det tid til pause, hvor jeg skal prøve på at holde mig vågen.

Klokken 04.00: Jeg har lige spist en skål Cheerios, og imens jeg gjorde det, kom jeg i tanke om noget rigtig godt. Jeg har nemlig for nogle uger siden lånt nogle graphic novels af min veninde, men ikke fået dem læst. Men det skal de da nu! De er jo perfekte til mine trætte øjne lige nu. Jeg vil derfor straks sætte mig hen i sofaen og begynde på Hawkeye, Vol 1: My Life as a Weapon.

Klokken 10.46: Jeg fik læst 46 sider i Hawkeye, Vol 1: My Life as a Weapon, og så kunne mine øjne ikke holde sig åbne længere. Jeg havde dog sat vækkeur, men på en eller anden måde er det lykkedes mig, at slå det fra to gange uden at opdage det. Jeg er dog oppe nu, og vil straks fortsætte min læsning af Hawkeye, Vol 1: My Life as a Weapon.

Klokkel 11.34: Jeg har netop færdiglæst Hawkeye, Vol 1: My Life as a Weapon, og vil nu straks gå igang med Spillet om sirenen af Pernille Vørs. Jeg har pt. læst 779 sider i alt, hvilket jeg ikke er helt så begejstret for. Ville virkelig have ønsket, jeg havde læst mere. Men jeg har haft det sjovt, og det er jo på alle måder det vigtigste.

Klokken 14.00: Readathonet er slut. Og jeg glæder mig allerede helt vildt til næste gang! Jeg nåede et ret godt stykke af Spillet om sirenen i den sidste halvanden time. Hvor meget jeg fik læst i den, mit samlede sideantal og min besvarelse af slut-memet kommer snart i et nyt indlæg.

Mange tak fordi I fulgte med i mit læsedøgn! Det at der også er fokus på det sociale og ikke kun læsningen gør bare dagen så meget hyggeligere 🙂

44 thoughts on “Dewey’s Read-a-Thon #2: Update

 1. Jeg har hørt, at Jellicoe Road først begynder at give mening og være rigtig god, når man er nået et stykke igennem den.
  Rigtig god fornøjelse, jeg er sleeet ikke misundelig!

  1. Det vidste jeg faktisk ikke rigtig. Men jeg valgte ikke at starte med den, da jeg så din kommentar, da jeg så tænker, at det er en, man skal bruge lidt mere tid på at læse. Jeg glæder mig dog stadig til at få den læst 🙂

  1. Den var ret fed – men også ret mærkelig til tider.. Jeg var dog ret vild med den overordnede historie og virkelig begejstret for et par stykker af novellerne 🙂

  1. Jeg ved heller ikke helt, hvor den kommer fra. En eller anden dag fandt jeg den bare i vores bogreol, og synes den så spændende ud. Tror det er en, Alex engang har købt et sted. Den var dog ret så hyggelig, og jeg var vild med illustrationerne i den 🙂

   1. Haha det er altid dejligt at finde “overraskelsesbøger” på sin boghylde, bøger man slet ikke anede var inden i ens lejlighed :p

    Hvordan er Artemis Fowl? Husker svagt at jeg engang prøvede at læse den første bog da jeg var omkring 13 år, men kom aldrig igennem den. Måske jeg skulle give den et nyt forsøg?

    1. Haha ja. Og utrolig nok sker det faktisk ofte herhjemme. Enten fordi jeg har glemt alt om, at jeg har købt bogen, eller fordi Alex har købt en bog, og glemt at fortælle mig det 😉

     Jeg synes, den er ret god indtil videre. Den virker i hvert fald læseværdig, og jeg glæder mig til at komme videre i den 🙂

 2. Jeg er spændt på, hvad du synes om Jellicoe Road – den har efterhånden fået en del omtale, så jeg er blevet ret nysgerrig mht. om den er værd at læse 🙂

  Fortsat god læsning!

  1. Jeg glæder mig ret meget til at få den læst. Jeg kan dog ikke helt finde ud af, om det bliver i løbet af readathonet alligevel. Men snart skal det nok blive uanset hvad 🙂

   Mange tak og i lige måde! 🙂

 3. Det er rart at føle man får læst meget med små bøger, min første bog er lidt tungere end hvad jeg havde forventet.

  Og super lækkert med en kæreste der disker op med aftensmad – jeg venter spændt på at min kæreste også laver mad i aften. 🙂

  1. Det er præcis derfor, jeg valgte så korte og lette bøger fra start. Det er nemlig så skønt! 🙂

   Ja, det var virkelig rart. Og skønt du også har fået lokket din kæreste til det 🙂

 4. Uhh.. spændt på at se hvad du synes om Jellicoe Road.. Jeg har den nemlig os stående på hyllen.. Og overvejede at læse den i dag, men det blev Daughter of smoke and bone i stedet..

  Hyg dig med nogle gode bøger 🙂 ser ud som en god bunke du har samlet dig.

  1. Jeg glæder mig til at få den læst, men jeg er ret meget i tvivl om, om det bliver i løbet af reasathonet, da jeg ikke har sådan vildt meget lyst til at læse den i dag.

   Det gør jeg, og jeg vil uden tvivl fortsætte med det resten af døgnet 🙂

 5. God idé med en lille spisepause – det holder vi også her lige nu. Så er man stærk og klar på en ny omgang 😀
  Og tillykke med din præmie fra Dewey’s! Jeg glæder mig til at se, hvad du ender med at vælge! 🙂

  1. Spisepause er altid godt! Selvom jeg nu ikke helt var så sulten – havde snacket alt for meget 😉
   Jeg endte med at vælge en valgfri bog til $15 fra Book Depository. Virkelig fedt! 😀

 6. Sikke du flyver igennem siderne, hvor dejligt! Jeg er færdig med ‘Drømmer androider om elektriske får’ og tror jeg vil fortsætte sci-fi-temaet lidt ved at læse en Wells roman 🙂 Gos læselyst!

  1. Det er SÅ skønt! 😀

   Der er altså ret fedt, at du også har dit sci-fi-tema tænkt ind i readathonet 🙂

 7. Hvor er det dejligt, du er kommet så godt i gang med read-a-thon, og at det fortsat går godt, selvom trætheden langsomt kommer snigende 🙂

  1. Jeg er virkelig også glad for det. Og trætheden skal nok bare ‘overståes’ – det hjalp dog rigtig meget at komme op og sidde 🙂

  1. Jeg kendte den heller ikke før, min veninde lånte mig den. Men den var som sådan okay, det var bare ikke det bedste, jeg har læst. Og jeg var ikke helt så begejstret for personerne i den 🙂

 8. Jeg endte med at gå meget op i sociale ting 😀 Det var herre hyggeligt! Og så var jeg ude og gå i nat – tunnellen er stadig halvt oversvømmet. Ha! 😀

  1. Jeg kiggede rigtig meget Instagram og Twitter, men det der med at kommentere, kunne jeg ikke helt tage mig sammen til. Hvilket jo virkelig er ærgerligt, når jeg selv elsker kommentarerne. Men forhåbentlig får jeg skrevet en masse kommentarer næste gang! 😀
   Haha, jeg turde ikke rigtig at gå en tur. Det var alt for mørkt og skræmmende, og jeg kunne ikke lokke Alex med 😉

  1. Den var bedre end forventet, og nogle af novellerne/fortællingerne kunne jeg virkelig også godt lide, men andre var jeg lidt forvirret og meh omkring. Det er dog helt sikkert en læseværdig bog! 🙂
   Tak og i lige måde! Jeg havde uden tvivl et fantastisk døgn 😀

  1. Tak! Det er virkelig skægt at være med – og fedt at du også have et godt readathon, nu når det var første gang, du var med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *