Barselsvikar #11: Josefine fra Josefine May

I mens jeg prøver at navigere i min nye rolle som mor, har jeg som tidligere nævnt her, spurgt en flok skønne danske bogbloggere og forfattere, om de kunne have lyst til at passe bloggen lidt. Hvilket en del heldigvis havde. Der vil derfor komme et indlæg fra en barselsvikar om ugen i løbet af de næste måneder.

I dag har jeg givet ordet til Josefine May, som både er bookstagrammer, booktuber og bogblogger. Ja, hun kan lidt af hvert! Og samtidig er hun også virkelig dygtig til alle tre ting, hvilket altså bare gør det endnu sejere.

Casting til “Ravnenes Hvisken”

Vær hilset læse glade piger og drenge. Mit navn er Josefine og normalt deler jeg min glæde for bøger på min YouTube kanal, men i dag har jeg fået lov til at være gæsteblogger for Simone, mens hun tager sig af sin dejlige baby!

Kender I det når man læser en god bog og man får tanken: “Hvad nu hvis den blev lavet til en film?”. Jeg har det dog med at tage denne tanke et skridt videre, og prøver rent faktisk at ‘caste’ en gruppe mennesker, som – i mit hoved – spiller rollerne som de forskellige karaktererne, mens historien udfolder sig. I dag tænkte jeg, at jeg ville dele én af de lister jeg har lavet, til en bog som jeg regner med/håber de fleste kender til: “Ravnenes Hvisken” af Malene Sølvsten.

Jeg har blandet det lidt ved at vælge skuespillere fra både ind- og udland, både for at få lidt variation, men også fordi jeg havde lidt svært ved at finde danskere, der udfyldte rollerne, som jeg gerne ville have det. Det er selvfølgelig helt i orden hvis du er uenig med mine valg, dette er bare dem jeg, der var inde i mit hoved.

Men her den så – min liste over hvem jeg mener, skal spille karaktererne fra “Ravnenes Hvisken”, hvis den var en film – og bare rolig: Der er ingen spoilers!

Anne – Georgie Henley
Født: 9. juli 1995 (22 år)
Højde: 1,63 m
Nationalitet: Britisk
IMDb: www.imdb.com/name/nm1670137

Bedst kendt fra sin rolle som Lucy Pevensie i Narnia-filmene, mener jeg, Georgie Henley ville være en perfekt Anne. Hendes øjne er så fantastiske og en stor del af Annes karakter, føler jeg ligger i hendes øjne og med lidt sort hårfarve, tror jeg Georgie Henley ville være en perfekt Anne.

Luna – Jessica Sula
Født: 3. maj 1994 (23 år)
Højde: 1,65 m
Nationalitet: Britisk
IMDb: www.imdb.com/name/nm4088627/?ref_=nv_sr_1

Luna har boet lidt rundt omkring i verden og med en mor fra Danmark og en far fra Afrika, ledte jeg længe efter en skuespillerinde, der kunne repræsentere disse to kulturer. Det fandt jeg i skuespilleren Jessica Sula, som er datter til en mor med rødder i Afrika, Spanien og Kina, og en far med tyske og estiske forfædre. Og så kan hun tale spansk og fransk… No biggie. Jeg kunne sagtens se hende i Lunas farverige tøj og med hendes store, smukke hår er hun for mig et perfekt match.

Mathias – Jonas Hoff Oftebro
Født: 1996 (20/21 år)
Højde: 1,85m
Nationalitet: Norsk
IMDb: www.imdb.com/name/nm3026834/?ref_=fn_al_nm_1

Født ind i en familie er skuespillere er det ikke underligt, at Jonas Oftebro også blev det. Med film som The Wave fra 2015 og en 2’er til denne på vej (kommer 2018) er Jonas Oftebro ved at blive et kendt navn i Skandinavien. Siden han er fra 1996 er hans alder heller ikke langt fra Mathias’ og han jo er fra området, så mon ikke han kunne lære dansk og dermed blive den ideelle Mathias?

Varnar – Alex Pettyfer
Født: 10. april 1991 (27 år)
Højde: 1,81m
Nationalitet: Britisk
IMDb: www.imdb.com/name/nm1641117/?ref_=nv_sr_1

Varnar var den første rolle jeg fik besat på min liste, da den første person jeg kom i tanke om, da jeg læste beskrivelsen af ham, var Alex Pettyfer. Specielt i rollen som John i I Am Number Four gjorde stort indtryk på mig, da Pettyfer spiller en utrolig mystisk og indelukket fyr i denne film, og det er Varnar i store træk også. Om Varnar er lyshåret kan jeg ikke huske, men med sin gode høje og flotte muskulatur er Pettyfer den perfekte beskytter for Anne.

Aella – Scarlett Byrne
Født: 6. oktober 1990 (26 år)
Højde: 1,63 m
Nationalitet: Britisk
IMDb: www.imdb.com/name/nm2906885/?ref_=nv_sr_3

En lidt mindre rolle, men slet ikke mindre vigtig en, er Aella, som jeg har valgt skal spilles af Scarlett Byrne. Første gang jeg stødte hende var i The Vampire Diaries-serien som Norah, men hun var også den sidste til at spille rollen som Pansy Parkinson i de sidste tre Harry Potter-film. Hun er en meget dygtig skuespillerinde og ville være et godt match til resten af castet.

Elias – Jack Maynard
Født: 23. november 1994 (22 år)
Højde: 1,75 m
Nationalitet: Britisk
Instagram: www.instagram.com/jack_maynard/?hl=da

Som den eneste YouTuber på listen er her Jack Maynard. Jeg har ingen idé om hvordan han ville arbejde som skuespiller, men det udelukkende hans personlighed, der har gjort, at jeg har valgt ham som Elias. De er begge to ret så flabede og har intet imod at tale om lidt mere… intime emner, hvis man kan sige det sådan, haha! Maynard har nok et lidt mere rocket look med sin næsepiercing og stramme, hullede jeans, men jeg er helt sikker på at med den rette styling kunne han fungere super godt som Elias. (…ellers er mit alternativ Mattias Kolstrup fra bandet Dúné).

Hakim – Rami Malek
Født: 12. maj 1981 (36 år)
Højde: 1,75 m
Nationalitet: Amerikansk
IMDb: www.imdb.com/name/nm1785339/?ref_=nv_sr_1

Politibetjenten Hakim var faktisk en af mine yndlings personer fra “Ravnenes Hvisken” (lige med undtagelse af Elias), og derfor var han også et meget vigtigt valg for mig. Det var ret svært, men jeg synes nu at Rami Malek var det rigtige valg. Han har spillet med i en del film efterhånden – jeg kender ham bedst fra Twilight, Nat på Museet og Until Dawn – og er lige nu aktuel i HBO-serien Mr. Robot. Det kan godt være han er 36 år, men han ligner ikke en, der er en dag over 29! Han er virkelig så sød en fyr og en fantastisk skuespiller, der virker til at kunne tage en hvilken som helst rolle – så hvorfor ikke Hakim?

Od – Ben Barnes
Født: 20. august 1981 (36 år),
Højde: 1,85 m
Nationalitet: Britisk
IMDb: www.imdb.com/name/nm1602660/?ref_=fn_al_nm_1

Det er ikke kun mig, der mener at Ben Barnes ville være den perfekte Od. Det har Malene Sølvsten nemlig selv sagt i en kommentar på Instagram. Han er en guddommelig smuk mand og med et look, der skriger autoritet, er Ben et sikkert valg. Han har et meget tidløst udseende og er en rigtig god skuespiller. Han har tidligere spillet overfor Georgie Henley i den anden og tredje Narnia-film (hvor han spillede Prins Caspian), så mon ikke de har en god kemi on-screen? Og så kan man da heller ikke sige forfatteren imod… vel?

Og det var sådan set de vigtigste personer fra Ravnenes Hvisken”. Jeg ved godt at personer som Lunas forældre, Arthur, Peter m.fl. er blevet udeladt, men måske du har nogle forslag til hvem der kunne spille dem? Eller måske dine tanker om hvem der kunne være det perfekte valg, til en af de karakterer, jeg har snakket om?

Tusind tak til Simone for at have ladet mig komme forbi, det har været rigtig hyggeligt!

Har du lyst til at læse mere så find Josefines blog lige her. Desuden kan du også finde hende på Instagram (@blossomingreading), Facebook (@JosefineMayBooktuber) og YouTube (@josefinemay).

2 thoughts on “Barselsvikar #11: Josefine fra Josefine May

  1. Hmmm – jeg har nok forestillet mig Mathias som Christopher. Måske en af de ‘yngre’ billeder, men han beskrives som rent ud lammende køn, og det var min reaktion, da jeg så den unge mand første gang på Godmorgen Danmark
    https://www.google.dk/search?q=christoffer&rlz=1C9BKJA_enDK590DK590&hl=da&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-vd3s777WAhWJDsAKHQOlCKgQ_AUIESgB&biw=1024&bih=653#imgdii=3Jj5kpnrznZzlM:&imgrc=OxRCe8zDh4czKM:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *