Anbefal mig sommerlæsning

Anbefal mig sommerlæsningPræcis som sidste år, så skete der et eller andet med min læsestil, idet vejret blev en anelse varmere, fuglene rigtigt begyndte at pippe, og naturen sådan rigtigt begyndte at springe ud igen. Desuden er vi lige gået ind i maj, og med denne måned begynder jeg nærmest at kunne dufte sommer og frihed – også selvom der realistisk nok lige går nogle uger, før friheden sådan rigtig indfinder sig, da der jo lige er to eksamensopgaver, der skal skrives først (eller altså den ene er heldigvis allerede næsten færdig).

Men tilbage til ændringen af min læsestil, så har jeg endnu engang fået lyst til at læse lidt mere lette, fluffy og søde sommerbøger – som dog også godt må røre mig på en eller anden måde. Det må meget gerne være new adult, da jeg er blevet ret glad for den genre på det sidste; men jeg siger bestemt heller ikke nej til forslag på gode young adult eller ‘voksenbøger’. Bøgerne må meget gerne være på engelske, men det gør bestemt heller ikke noget, hvis de er danske/oversat til dansk.

Jeg tænker, at bøgerne gerne må være lidt i stil med nedenstående. Selvom de nedenstående bøger dog er ret forskellige, så håber jeg, det hjælper lidt på at forstå, hvilke slags bøger jeg leder efter anbefalinger af. Desuden må det meget gerne være nogle bøger, som ikke er helt så kendte – men det er ikke et krav. Jeg skal nok blive glad for anbefalingen uanset hvad. Jeg har forresten selvfølgelig planer om at læse resten af bøgerne i serien ved de af de nedenstående, som er en del af sådan en.

 • Anna og det franske kys af Stephanie Perkins
 • Full Measures af Rebecca Yarros
 • Maybe Someday af Colleen Hoover
 • Mødet af Anna Todd
 • On the Fence af Kasie West (eller ja, egentlig bare alle hendes bøger)
 • Summer-serien af Jenny Han
 • This is Falling af Ginger Scott
 • Vores ø af Tracey Garvis Graves

Kom så med alle jeres skønne anbefalinger – jeg ved i sidder med nogle, som jeg bare MÅ kende til.

20 thoughts on “Anbefal mig sommerlæsning

 1. Jeg tror ikke du har læst den, for så er jeg næsten sikker på at den ville have været med på din liste!

  Det er nemlig, The Summer I Became a Nerd! Den er SÅ god! En sand sommerbog.

  1. Den har jeg faktisk kigget på så længe – så den er allerede på min TBR-liste. Den lyder nemlig virkelig også rigtig god! Hm, i år må altså virkelig være året/sommeren, hvor jeg får den læst! Og det må du godt hænge mig op på, hvis jeg ikke gør det 😉

 2. Af hvad jeg kan se på Goodreads har du ikke læst den serie, men jeg kan bestemt godt anbefale The Sisterhood of the travelling pants – der er 5 bøger efterhånden og det er i høj grad en bog, som kan læses om sommeren. Og så kan man altid se filmene bagefter 🙂 (Måske forbinder jeg den med sommer da jeg selv læste dem på en ferie sommeren 08′ i Canada og den sidste i sommeren 12′ i England )

 3. The summer of yesterday er et skønt sommereventyr. Ellers har jeg tænkt at læse The sea breeze serien – som virker noget i stil med det du ellers har læst, men da jeg ikke har læst dem endnu så er det svært at sige. ;0)

  1. Jeg har aldrig hørt om “The summer of yesterday”. Den må jeg lige tjekke ud. Åh, ja. Abbi Glines – jeg overvejer virkelig også, om jeg snart skal prøve at få startet på hendes forfatterskab. Der er bare så vildt mange bøger! 🙂

 4. Nu ved jeg ikke om du har læst dem, men jeg vil varmt anbefale Sophie Kinsella bøger. De er vildt hyggelige og sjove at læse. Jeg er specielt helt vild med:

  – Hushjælp søges
  – Mine hemmeligheder
  – Pige i tyverne
  – Jeg har dit nummer
  – Hvem er jeg?

  1. Jeg tror faktisk, jeg har læst dem alle. Jeg havde en Kinsella fase på et tidspunkt, hvor jeg pløjede mig igennem alle de bøger, hun indtil videre havde udgivet. Ellers var det et ret godt bud – de er jo netop virkelig hyggelige og sjove at læse.

   Måske skulle jeg læse en af dem af hende, som jeg endnu ikke har fået læst – det må jeg lige overveje 🙂

  1. Haha, måske burde jeg snart få kigget lidt mere på den. Jeg havde ellers afskrevet den, men efter at have hørt al din ros, så virker den mere og mere interessant 🙂

 5. Åh, den søde sommertid. Jeg forstår godt, man kommer i humør til lyserød læsning og søde kærlighedshistorier – årstiden lægger jo helt op til det!

  Til juni udkommer ‘Lola og naboens søn’ heldigvis på dansk. Den er simpelthen så sød. Da jeg selv læste den, fik jeg ondt i kinderne, fordi jeg smilede så meget hele vejen igennem. Åh, den var CUTE!

  1. Ja, det gør den virkelig 😀

   Den glæder jeg mig virkelig også allerede meget til udkommer på dansk. Jeg var jo vild med Anna, så mon Lola ikke også falder i min smag? Jeg skal i hvert fald uden tvivl læse den hurtigt efter udgivelsen 🙂

 6. Iiiih!

  – The Truth About Forever eller Keeping the Moon af Sarah Dessen.
  – Second Chance Summer af Morgan Matson.
  – The Last Song af Nicholas Sparks.
  – Wait for you af J. Lynn.

  Bøgerne er sådan lidt fluffy-ish, men med en historie der stikker en smule dybere. 🙂

  Og ellers så kommer P.S I Still Love You af Jenny Han jo også snart. 😀

  1. Skønne anbefalinger. Jeg ejer faktisk allerede “Second Chance Summer” og “Wait for you”, så dem skal jeg da helt sikkert snart læse 🙂

   Åh, ja “P.S I Still Love You”. Jeg kan dog virkelig ikke huske særlig meget fra den første, så tror jeg bliver nødt til at genlæse den, før jeg læser nr. to 🙂

 7. Hej Simone

  Jeg er netop via google faldet over din side, tak for anbefalingerne, din liste er fluks kopieret, og følger mig i morgen når jeg skal på jagt efter mere godt til sommerferien, der venter lige om hjørnet 😉

  Jeg faldt også pladask for Anna og det franske kys, har hentet den på mofibo efterfølgende, bare for altid at have den ved mig – hvis nu… 😉

  Jeg vil klart anbefale dig Et frækt væddemål af Jamie McGuire, jeg tog den lige en gang til da jeg havde læst sidste side, bare fordi 🙂 Det er så vidt jeg ved den eneste af hendes bøger der er oversat til dansk, og jeg har endnu ikke fået mig taget sammen til at starte på en af hendes engelsk.. Er dog så vild med hendes stil, så måske der dukker en op lige pludselig 😉

  Min sommer læse liste ser således ud:
  -Lola og naboens søn af Stephanie Perkins
  -Min mands hemmelighed af Liane Moriarty
  -Breathless triologien af Maya Banks
  og din liste 🙂

  Og så lige her på falderebet, så kommer Isla og jagten på lykke jo til oktober, så hvis ikke sommerfølelsen har forladt dig da, så er den jo pålagt 🙂

  God sommer
  /Marie

  1. Ej, hvor fedt du kunne bruge listen til noget! 😀

   “Anna og det franske kys” er simpelthen også bare så sød. Den forstår jeg godt, du gerne altid vil have ved dig – det er i hvert fald sådan en bog, som jeg godt kan forestille mig bare at læse en lille smule af engang imellem 🙂

   Desuden er det virkelig fedt, at du anbefaler “Et frækt væddemål”. Den har jeg nemlig allerede taget med mig på ferie, og håber dermed på meget snart at få den læst. Så det er virkelig rart at høre, at du synes, den var god 🙂

   Den sommerlæseliste ser virkelig også skøn ud! Jeg har læst alle bøgerne på den, og de kan virkelig anbefales meget alle seks. Desuden er de alle perfekte som sommerlæsning 🙂

   Tak og i lige måde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *