Wonderbook: Book of Spells

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=E3BuoKBwLvs]

Dette produkt er sendt til anmeldelse.

Først skal der lige lyde en stor tak til min dejlige kæreste, som har skrevet nedenstående anmeldelse. Jeg glæder mig selv til at prøve det, men det kan desværre først blive, når SRP-ræset er ovre i morgen eftermiddag, og jeg synes I skulle have anmeldelsen før, så der var en mulighed for, at I evt. kunne nå at købe det som julegave.

Wonderbook: Book of Spells er et spil der omhandler den såkaldte Book of Spells, som er skrevet af den fiktive heks Miranda Goshawk fra Harry Potter universet. Og lad mig starte ud med at sige, at jeg har en del blandede følelser omkring spillet, men det kan I læse mere omkring længere nede.

Udstyr
Det udstyr man skal bruge til Book of Spells, er selvfølgelig en Ps3, et Playstation Eye Camera og en Playstation Move Controller. Det skal man lige huske at være OBS på, når man køber spillet, da det ikke medfølger. Derudover kræver spillet til tider, at man har lidt armplads, så man ikke lige pludselig får basket en dyr vase på gulvet, eller slået en anden idet man kaster en besværgelse.

Nå ja, det vigtigste udstyr er dog nok selve Wonderbook’en . Det er en fysisk bog du sidder og bladrer i. Den har 12 sider, som hver har en unik billedkode, der læses af kameraet. Det giver også en unik følelse, da man udover en Ps3 Move Controller, også har en fysisk bog, man kan sidde med, og vende og dreje som man lyster.

Video og billede
Det bringer mig videre til billedsiden af Wonderbook: Book of Spells, som jeg ikke kan rose nok. Wonderbook benytter sig af Augmented Reality ved hjælp af bogen og kameraet. Det vil sige, at der lige pludselig kan poppe et græskar ud af bogen på skærmen, og så kan du sidde med den fysiske Wonderbook og dreje den rundt, mens du så har mulighed for at se græskarret fra andre vinkler. Hvis det ikke lyder så fedt at stirre på et græskar fra forskellige vinkler, så glæd dig – Der kommer en hel del ting, hvor du vil sidde og køre bogen rundt og rundt, fordi det bare ser så fantastisk ud på skærmen.
Hvis der skal bringes noget knapt så positivt frem her, er det nok at den fysiske Wonderbook er knap så magisk at kigge på – Den er ærlig talt ret kedelig med sit lyseblå tema, men det gør så også at den stråler ekstra på skærmen. Det er dog en mindre detalje, som ikke holder en tilbage.

Lyd og oversættelse
Lydsiden af Book of Spells er også ret god. Musikken har en Harry Potter-stemning over sig, samtidig med at lyden fra de forskellige besværgelser, også er ret lækker for ørerne. Desuden bliver jeg også nødt til at rose den danske stemme og oversættelsen af Book of Spells, da den er en af de bedste, jeg har oplevet længe. Der er ingen jokes, der er dårligt oversat, så de går tabte på dansk, at finde her.

Gameplay
Så til et desværre mere negativt punkt nemlig gameplay og opbygningen af Book of Spells. Bogen er delt op i fem kapitler med to dele i hver. Dette er lavet så det passer med de 12 sider, man har at gøre godt med. I hvert kapitel lærer man fire besværgelser, og skal så klare en ”kapitel opgave”, som inkluderer de fire besværgelser. Det første kapitel fungerer godt, og man følger godt med for at lære de forskellige tegn, man skal tegne med sin Move Controller for at lave besværgelserne. Besværgelserne kommer i to forskellige typer, den ene skal man skyde afsted ved at ”kaste med håndleddet”, mens den anden skal aktiveres ved at trykke ned på en knap.

Men når man har klaret første kapitel, får man dog ikke rigtig brug for de fire besværgelser igen, da der bliver introduceret fire nye besværgelser i næste kapitel, som så skal bruges til dets kapitels opgave. Gameplay bliver derfor meget hurtigt ensformigt, på trods af man får nye besværgelser at lege med. Derfor bliver det en del sjovere, når man oplever, at der f.eks. er blade i bogen, som man skal sidde og børste af sin Wonderbook, eller at bogen er gennemblødt, så man skal holde den på højkant for at vandet løber af osv. Den slags er der flere af, og de løfter indtrykket en del.

En sjov detalje jeg lod mærke til var at ved kapitel 1-2 og vist nok også 3, bliver man opfordret til, at man skal se og høre alt, man kan, mens jeg følte, at jeg næsten blev demotiveret, da jeg oftere hørte ”You can also just skip to the next page if you like”, hvilket man faktisk lidt føler, at man bliver nødt til, da det er så ensformigt.
En anden ting var, at da der bliver introduceret fire nye besværgelser i hvert kapitel, regnede jeg lidt med, at der måske ville komme en stor opgave til sidst, der ville benytte sig af alle besværgelserne, man har lært, men det kommer der desværre aldrig. Man kommer altså kun et par gange til, at skulle bruge en besværgelse, man lærte i første kapitel, men ellers er de bare unødvendige for resten af kapitlerne. Dette virker ret ærgerligt, da jeg synes, det sjoveste i Book of Spells er at regne opgaverne ud, som der så desværre kun er fem af.

Målgruppe
Aldersgrænsen på Book of Spells ligger på 7 år, jeg vil dog mene, at målgruppen mere ligger på omkring 10 år, da jeg synes, det er vigtigt at kunne læse rimelig godt, for at kunne få det optimale ud af spillet. Det består nemlig hovedsageligt af fortællinger. Det meste tekst bliver dog læst op, så de fleste kan forstå det, men jeg tror det er endnu sjovere, hvis man selv kan sidde og følge med i teksten. Jeg vil dog sige, at jeg ikke kun synes, at spillet er til børn. Jo, selve gameplayet egner sig nok bedst til børn, men selve det med, at det benytter sig af “Augumented Reality”, tror jeg også at mange lidt ældre vil finde interessant – jeg gjorde det i hvert fald, og jeg er 20 år. Desuden har spillet også en god humor.

Levetid
Det største minus ved Book of Spells er nok levetiden og genspilningsværdien. Det tog mig 7-8 timer at klare, og det er med alt den leg, jeg lavede, fordi jeg sad og prøvede alle mulige forskellige ting, for at teste hvordan systemet fungerede. Jeg synes dog ikke, spillet har den store genspilningsværdi, for når du har klaret de forskellige kapitler, er der ikke rigtig mere at lave. Du åbner for nogle gåder i løbet af spillet, men det bliver heller ikke til meget mere end det. Jeg kunne dog nok godt finde på, at starte det igen for, at lege med et par besværgelser, men det ville nok ikke være sjovt mere end ti minutter, da der desværre ikke er så meget at lave, når man har klaret det.

Så alt i alt synes jeg, det er et spil, der er værd at prøve, og som har nogle virkelig specielle features heriblandt selve Wonderbook’en, men nok ikke et, som jeg ville tage frem og spille meget mere igen. Desuden kan jeg se et stort potentiale i denne måde at spille på, og så var spillet også ret underholdene i den korte til, jeg synes, jeg kunne bruge på det.


28 thoughts on “Wonderbook: Book of Spells

 1. hej
  Det ser ud som et sødt lille spil.

  kan du svare mig på et spørgsmål ang spillets indstillinger?
  Er det muligt at spille det både på dansk og engelsk?
  så et barn kan spille det på dansk og et andet på engelsk, med den samme disk (selvfølgelig ikke samtidigt) På den måde kunne det blive brugt i sprog undervisning.

  på forhånd tak

  1. Hej Anette

   Jeg har desværre ikke fået prøvet spillet endnu, men jeg vil få spurgt min kæreste om det inden så længe og vende tilbage med et svar – håber det er i orden 🙂

   1. ok tak, det vil jo være smart hvis der er flere aldersgrupper som vil bruge det.
    glæder mig til at høre svaret

    1. Hej igen Anette,

     Nu fik jeg tjekket det, og det kan spilles på både dansk og engelsk (og faktisk en del andre sprog også). Desuden kan man slå tekster til, når man spiller det på engelsk, sådan så folk både kan læse ordene, og samtidig høre hvordan de skal udtales 🙂

 2. Tak for dit besyv med hensyn til valg af pung. 🙂 Jeg kan sagtens se dine argumenter for både det ene og det andet. Jeg har netop også været ret glad for bare at kunne proppe den i lommen … Men hvis jeg virkelig tænker mig om, så må jeg nok også indrømme at jeg gør det virkelig sjældent. Den ligger altid i tasken eller i hånden, hvis jeg nærmer mig betaling. 😉

  1. Nu ved jeg ikke, hvor gammel din lillesøster er, men hvis hun elsker Harry Potter, vil hun nok også synes om spillet. Det skal dog lige siges, at det ikke har helt så meget HP-stemning over sig, som jeg synes det kunne have haft 🙂

   Og mange tak! Jeg vil straks tjekke din blog ud 🙂

 3. Det var nemlig nogle totalt søde billeder, kunne slet ikke stå for dem. Og ved jo at jeg ikke er den eneste Disneynørd her online, så de måtte da lige deles med andre Bambi-fans. 😉

 4. Tusind tak skal du have! =D Håber ikke der går alt for længe inden du får din karakter også. Ventetiden er altså den værste!

  1. Mine lærere er vidst blevet enige om, at vi vidst nok får dem i morgen. Ja, det lader til, de har rigtig meget styr på det 😉

 5. Haha. Dejligt at jeg ikke er den eneste nørd der sidder og kan grine lidt af sig selv. Jeg har ét indlæg mere på vej med flere konstateringer der også passer meget godt på mit forhold til serien. 😛

 6. Jeg har ikke rigtig nævnt det på bloggen, nej 😉 Har valgt at vente. Men jeg skal læse informationsvidenskab og kulturformidling 😉
  Jeg glæder mig også til Aalborg. Er klart mere til det end Århus! Hehe. Det jeg nu kender til de to byer altså..

  1. Ej hvor sjovt. Jeg skal også læse informationsvidenskab og kulturformidling fra september (hvis jeg kommer ind – hvilket jeg dog stærkt regner med!) på IVA i Aalborg. Desuden har jeg en kæreste, der læser der – og det lader til, at være en helt vildt fed uddannelse, når man interessere sig for bøger. Og så er selve bygningen virkelig fed, og jeg synes, der går nogle rigtige søde og imødekommende folk der 🙂

   1. Er det rigtigt? Ja det var da lidt pudsigt 😀 Ja det er dejligt lyse lokaler og søde mennesker. Jeg glæder mig i hvert fald.

 7. Det kunne da være super hyggeligt hvis du kunne komme med til træf én af de kommende gange i hvert fald. Vi har det altid virkelig sjovt og der bliver snakket bøger i massevis, fordi man har nogle at dele interessen med og mange sidder “ja ja, sådan havde det jeg det også da jeg læste den” i stedet for at kigge mærkeligt på én. 😉

  1. Det bliver jeg simpelthen nødt til! For ja, det der med at folk bare kigger mærkeligt på én, kender jeg alt for godt. De forstår slet ikke, hvordan det er :b

 8. Jeg ved godt det er et ældre indlæg, men hold nu op hvor ville jeg gerne prøve det spil og de ting der følger med 🙂 virkelig fin og grundig anmeldelse i øvrigt! Selvom jeg nærmer mig de 30, tror jeg sgu også jeg kunne få lidt sjov ud af det 😉 elsker sådan noget. Må man spørge hvem der sponsorerede?

  1. Det er faktisk også rigtig sjovt – selvfølgelig nok lidt sjovere for børn, men min kæreste og jeg har i hvert fald haft nogle ret sjove timer med det. Og mange tak – det vil jeg sige videre til min kæreste. Det er lidt pinligt, men jeg ved faktisk ikke præcist, hvem der sponsorerede det – jeg blev bare kontaktet af Holm Kommunikation, der spurgte om det kunne være noget for mig at prøve det og efterfølgende skrive en anmeldelse på bloggen. Og det var jeg selvfølgelig meget interesseret i 🙂

 9. Tusind tak skal du have! Det er slet ikke så dårligt at blive 19 og stadig at være teenager lidt endnu. Når jeg fylder 20, tror jeg til gengæld, at jeg vil synes det er lidt mærkeligt. Kan slet ikke forestille mig at være 20. x)
  Det er virkelig mærkeligt, at man lige om lidt er færdig med skolen! Og selvom jeg heller ikke gad et fjerde år på gymnasiet, så synes jeg nu at det er underligt, at min hverdag ikke længere skal kredse omkring gymnasiet, for det føles slet ikke som om, at jeg har været der i tre år allerede. Wow.
  Håber også at du får en god 19-års til august! Fortsat go’ søndag. 🙂

  1. Jeg ved præcis, hvordan du har det. Når man fylder 20, er man jo også voksen – men jeg føler mig altså ikke rigtig klar til at være sådan officielt voksen. Men måske når det at komme inden – man ved jo aldrig. Desuden kan jeg heller ikke rigtig fatte, at jeg allerede har gået der tre år. Det føles jo som i går, jeg trådte ind af døren, og mødte min klasse for første gang 🙂
   Mange tak 🙂

 10. Så håber jeg at du vil kunne lide den, når du får den læst engang. Jeg var ret glad for den i hvert fald, og synes den skilte sig meget ud fra de andre på markedet. 🙂

 11. Tusind tak! Jeg er også virkelig glad for den. Og at kunne strikke i det hele taget. Jeg strikker hver dag og elsker, at jeg kan kreere mine egne ting fra bunden. Dét er altså en fed fornemmelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *