“Vores ø” af Tracey Garvis Graves

Vores øTitel: “Vores ø”
Forfatter(e): Tracey Garvis Graves
Serie: –
Sideantal: 373
Forlag: Forlaget Turbulenz
Udgivet: 3.5.2013
Læst på: Dansk

Vores ø er historien om to mennesker på en øde ø og deres behov for mere end blot at overleve.

Den 30-årige lærerinde Anna tøver ikke med at sige ja, da hun bliver tilbudt et sommerjob som privatlærer for den 16-årige dreng T.J., der er ved at komme sig oven på en livstruende kræftsygdom. Undervisningen skal foregå på Maldiverne, og for Anna er det en chance for at slippe væk fra sin ensformige hverdag i Chicago og et kærlighedsliv, der er gået i stå.

Men drømmen udvikler sig til et mareridt, da flyet styrter ned i det Indiske Ocean på vej til Maldiverne. Som de eneste overlevende søger Anna og T.J tilflugt på en øde ø.

Her må de selv finde føde og tackle de farer, der lurer på øen, og risikoen for, at T.J.’s kræftsygdom vender tilbage.

Jeg havde virkelig store forventninger til denne bog, da jeg med det samme forelskede mig i beskrivelsen af den. Jeg var derfor også lidt nervøs for, om den nu kunne indfrie mine forventninger. Det havde jeg dog ikke haft grund til at være, den var nemlig virkelig alt, hvad jeg havde håbet på og lidt til. Historien er simpelthen så god. I bund og grund er det jo egentlig ‘bare’ en kærlighedshistorie, men jeg synes alligevel, den satte en masse tanker i gang. Hele aspektet med aldersforskellen gør bare så meget for historien, og det var virkelig interessant at læse både Anne og T.J.’s tanker.

Bogen var nemlig inddelt i kapitler set fra henholdsvis Anne og T.J.’s perspektiv, hvilket, jeg synes, fungerede rigtig godt. Det var rigtig rart at kunne følge med i, præcis hvordan de hver især havde det, og deres tanker om det hele. Desuden elskede jeg T.J.’s udvikling – man kan virkelig mærke, hvordan han vokser op, og hvordan hans tanker ændre sig. I det hele taget var de begge helt perfekte. Jeg kunne i hvert fald ikke have drømt om, de havde været anderledes.

Bogens sprog irriterede mig en smule i starten, fordi det nærmest virkede for let. Men efter ganske få kapitler gjorde det mig ingenting, og det fik bare læsningen til at flyde i stedet. Desuden er kapitlerne ret korte, hvilket jeg elsker, da det også giver et rigtig godt flow.

Uden at spoile noget bliver jeg også lige nødt til at kommentere på bogens slutning. Bogen kunne være endt på så mange forskellige måder, og jeg kunne på ingen måder regne slutningen ud. Men jeg synes virkelig, den var helt perfekt. Meget bedre end jeg overhovedet havde turde håbe på – den passede i hvert fald rigtig godt til historien.

Det er helt sikkert en bog, jeg kommer til at genlæse, og som jeg virkelig vil anbefale alle, der gerne vil læse noget mere end ‘bare’ endnu en kærlighedshistorie.

Bedømmelses hjerter - 5 ud af 5


One thought on ““Vores ø” af Tracey Garvis Graves

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *