“Verdens bedste bog” af Rilla

Verdens bedste bogTitel: “Verdens bedste bog”
Forfatter(e): Rilla
Serie: –
Sideantal: 44
Forlag: Turbine
Udgivet: 22.6.2014
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Tag det første skridt.
Vend den første side.
Læs med.
Læs højt.
Eller læs inde i dig selv.
Følg historien.
Hvor tager den dig med hen?

Ganske særlig billedbog om læseglæde og bøgernes forunderlige verden. – Du kan ikke slippe den igen!

I et poetisk sprog og med smukke, detaljerige illustrationer beskriver Verdens bedste bog, hvordan en rigtig god bog tager læseren med på en rejse, som aldrig slutter. En hyldest til litteraturen – fortalt i børnehøjde.

Bogens titel og beskrivelsen lægger op til en storslået bog og en fantastisk, men det er det desværre ikke. Bogen virkede mest af alt ligegyldig, selvom den egentlig alligevel fortæller ret godt om det at læse en bog.

Bogen fortæller om, hvordan en bog kan tage dig med på mange forskellige rejser, hvor du kan opleve en hel masse ting. Desuden fortæller den om, hvordan en bog kan opsluge en fuldstændig, og om hvor svært det kan være at slippe en historie, selvom man har læst bogen færdig. Og havde denne bog så bare været således, så ville jeg uden tvivl havde elsket den.

Bogen indeholder meget lidt tekst, idet der kun ca. er én sætning på hver anden side. Dette fungerer egentlig fint nok, men jeg føler alligevel, at budskabet med bogen ville være blevet lidt tydeligere forklaret, hvis der havde været en anelse mere tekst. Bogens format vil dog nok passe rigtig godt til både højtlæsning, og til at træne læsning med. Jeg ville da i hvert fald godt havde læst om bøger og læsning, da jeg lærte at læse.

Bogens illustrationer er jeg heller ikke den store fan af. Jeg finder dem på en eller anden måde lidt for mærkelige, og så udsender de et lidt dårligt retro-signal til mig, da de er meget farverige, og farverne ikke nødvendigvis passer særlig godt sammen. Der var dog nogle sider med illustrationer, som jeg ret godt kunne lide, og derudover var jeg også ret begejstret for, at illustrationerne fylder en dobbelt side. Det fungerer nemlig rigtig godt. Desuden viser illustrationerne ret godt det, som bogen egentlig handler om – og man ser tydeligt, hvordan en bog kan åbne op for mange forskellige eventyr.

Bedømmelses hjerter - 2,5 ud af 5


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *