“Vekslende Temaer” af Birthe Wittendorff

Vekslende TemaerTitel: “Vekslende Temaer”
Forfatter(e): Birthe Wittendorff
Serie: –
Sideantal: 142
Forlag: Forlaget mellemgaard
Udgivet: 2.12.2013
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

Erfaringer skal man gøre selv, men det er altid lærerigt og interessant at høre om de oplevelser og tanker, andre har gjort sig. I bogen deler Birthe Wittendorff sine tanker om en lang række ting, f.eks. kærlighed, køn, livsaldre, rejser og læsning. Sit livs mange indtryk giver hun et udtryk gennem små essays, refleksioner og digte. Fælles for hendes overvejelser er, at intet menneske er en ø, men at vi derimod alle er sociale væsner, der kun kan fungere, hvis vi udveksler vore tanker, drømme og forventninger. Vi bliver nødt til at kommunikere og dele erfaringer med andre mennesker, hvis vi vil blive klogere på os selv, men i sidste ende har man kun selv ansvaret for sit liv.

Jeg kendte intet til denne bog, og det er ikke en, jeg ville have læst, hvis forfatteren ikke havde skrevet til mig. Ud fra forsiden, titlen og bagsideteksten sagde den mig ikke rigtig så meget. Men alligevel var der et eller andet ved den, som fik mig til at takke ja til et anmeldereksemplar. Og det er jeg virkelig glad for, jeg gjorde.

Bogen består af forskellige essays/personlige tekster om en masse forskellige emner. Forfatteren skinner virkelig tydeligt igennem, og flere gange under læsningen, havde jeg det som om, forfatteren sad overfor mig, og talte direkte til mig. Hun virkede simpelthen så nær, og det kunne jeg virkelig godt lide. Det føltes meget personligt.

Jeg fandt ikke alle emner lige interessante, men med en forholdsvis kort længde på teksterne, så var det ikke noget, der hægtede mig af. Idet bogens sprog er så personligt og teksterne forholdsvis korte, var det desuden en bog, som ikke tog alverdens tid at læse – men den formåede alligevel at gøre mig virkelig glad. Man kan nemlig også tydeligt mærke, at Wittendorff har humor.

Der er flere forskellige viser og digte i bogen, og jeg må desværre indrømme, at disse ikke sagde mig det store. Jeg læste dem i starten, men gik ret hurtigt over til bare at skimme dem, og kun læse dem grundigt, hvis de ud fra skimningen virkede som noget for mig.

Bogen passer nok til en lidt ældre aldersgruppe, end den jeg selv tilhører. Jeg tror i hvert fald, de vil få lidt mere ud af den end mig. Det skal dog ikke afholde folk i min aldersgruppe fra at læse den, for det var altså ret god og hyggelig læsning.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *