“Through the Woods” af Emily Carroll

Through the WoodsTitel: “Through the Woods”
Forfatter(e): Emily Carroll
Serie: –
Sideantal: 208
Forlag: Margaret K. McElderry Books
Udgivet: 15.7.2014
Læst på: Engelsk

It came from the woods. Most strange things do.

Five mysterious, spine-tingling stories follow journeys into (and out of?) the eerie abyss. Come take a walk in the woods and see what awaits you there…

Jeg havde virkelig høje forventninger til denne graphic novel, da jeg har set så mange rose den til skyerne. Desuden virkede beskrivelse af den ret spændende, og det jeg havde set af artworken så også ud til at være helt fantastisk! Den endte dog med af skuffe mig en smule; jeg følte nemlig ikke helt, den kunne leve op til den hype, den har fået.

Historierne er som sådan ret gode. Jeg var bare ikke særlig vild med, at de var så åbne for fortolkning – det er fint, at man gør historier lidt åbne, men jeg synes, det blev en smule for meget i denne. Især fordi der faktisk var et par historier, som jeg efter at havde læst dem sad med en følelse af, at jeg ikke forstod dem. Om det er mig, der har misset noget, eller om det netop er pga. fortolkning, kan jeg ikke sige – men det trak desværre lidt den overordnet læseoplevelse ned.

Omvendt var der dog også et par historier, som jeg virkelig elskede, og hvor det åbne passede perfekt. Her elskede jeg i hvert fald, at jeg efter endt læsning kunne sidde og gætte på, hvad der nu ville ske – disse historier var dog efter min mening også bare generelt beskrevet bedre. Overordnet var alle historierne dog virkelig spændende, og jeg nød alligevel at læse dem.

Folk der har læst denne graphic novel siger altid, at den er virkelig creepy – og dette vidste jeg godt, da jeg gik i gang med den. På trods af dette blev jeg dog meget overrasket over, hvor creepy jeg egentlig selv synes, den var. Der var f.eks. et sted, hvor jeg nærmest ikke havde lyst til at røre siderne, fordi jeg var ’bange’ for, der ville komme noget ud af dem. Ja, jeg synes også selv, det var mærkeligt, at jeg havde det sådan.

Grafisk var denne graphic novel virkelig fuldstændig fantastisk! Jeg elskede farverne i den, som var ret nedtonet, hvilket passede perfekt til historierne. Desuden var jeg også meget begejstret for tegnestilen, som jeg synes var rigtig pæn, men samtidig også var med til at gøre hele læseoplevelsen endnu mere creepy.

Bedømmelses hjerter - 3,5 ud af 5


2 thoughts on ““Through the Woods” af Emily Carroll

  1. Ærgerligt at du ikke var 100% vild med den. Jeg overvejer at læse den på et tidspunkt, men kan pt. ikke lure, om den er noget for mig, eller om jeg også vil være lidt lunken.

    1. Det synes jeg altså også ofte er svært at finde ud af med graphic novels. Men den er virkelig hurtig læst, så hvis man ikke kan lide den, har man trods alt ikke spildt så meget tid 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *