Tema: Krig #2

Titel: “Krigens skiftende ansigt – slagmarkens forvandling fra 1. Verdenskrig til Irak”
Forfatter(e): Martin L. Van Creveld
Sideantal: 289
Forlag: Diorama
Udgivet: 22.04.2008

Spændende beretning om krigens hæsblæsende og uhyggelige forvandling igennem de seneste hundrede år. På én gang et fængslende stykke historie og et øjenåbnende kig dybt ind i de konflikter, der præger verden i dag. Vi følger med fra Flanderns skyttegrave og Normandiets strande – over Mellemøstens ørkenkrige, Koreakrigens kolde bjerge og Vietnams jungle – helt frem til Sydlibanon og Bagdad, hvor moderne hære kæmper en ofte forgæves kamp mod guerilla- og terrorgrupper. Vi kommer tæt på krigens hoved- og bipersoner og ind i tekniske nyskabelser som panserkøretøjer og ubåde sammen med de svedende mandskaber – og oplever både slagmarkens voldsomme forandring og den moderne krigs lidelser.

Titel: “Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan”
Forfatter(e): Nagieb Khajas
Sideantal: 356
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 08.11.2011

Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan er en dramatisk fortælling om den dansk-afghanske journalist Nagieb Khajas egne oplevelser i Afghanistan og hans journalistiske afdækning af en konflikt, som på trods af ni års krig stadig ikke er blevet vundet. Modsat de fleste vestlige journalister har Nagieb Khaja rejst rundt i de krigsplagede områder i Afghanistan uden at være embedded med militæret. Det har givet ham en unik og ufiltreret adgang til lokalbefolkningen og mulighed for at forstå, hvorfor flere afghanere er begyndt at støtte op om Taleban-bevægelsen.

2 thoughts on “Tema: Krig #2

  1. Du skal være velkommen 😀 jeg synes også at det er en sjov og nem måde at gøre det på, uden det bliver uoverskueligt.

    Jeg har dig ikke blandt mine andre blogge, som jeg besøger. Har du lyst til at linke hinanden?

    1. Ja, det vil jeg meget gerne – du kommer på om 2 sek. Og så fik jeg også lige fundet dig på Bloglovin’, hvilket vidst efterhånden er på tide. Jeg har i hvert fald fulgt dig on/off i et godt stykke tid efterhånden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *