“Status” af Erlend Loe

StatusTitel: “Status”
Forfatter(e): Erlend Loe
Serie: –
Sideantal: 144
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 6.2.2014
Læst på: Dansk

Den aldrende lyriker Nina Faber er fattig både på penge og prestige, da hun efter et længere stipendieophold i Istanbul forsøger comeback med digtsamlingen BOSPORUS.

Hun venter på, at redaktøren skal ringe og formidle de gode anmeldelser. Men sådan går det ikke. Der er dårlige anmeldelser over hele linjen, og Nina bestemmer sig for, at det er payback-time …

Jeg vidste stort ser intet om denne bog, da jeg startede den. Jeg havde kun flygtigt læst bagsideteksten, og jeg har endnu ikke set nogle anmeldelser af den. Jeg tror dog, det var meget godt.

Hvis jeg havde vidst mere om bogen, tror jeg nemlig, jeg var blevet skuffet. Dog har jeg alligevel haft svært ved at finde ud af, hvad jeg konkret synes om den. Men overordnet var den okay, og jeg hyggede mig, mens jeg læste den.

Nina er virkelig bare skør. Jeg forstår godt, det kan være svært, at ens nye bog kun får dårlige anmeldelser, men det er nok de færreste, der ville reagere, som hun gør. Og det værste er næsten, at hun ikke engang har dårlig samvittighed over noget af det.

Fordi Nina er så skør, fik bogen mig flere gange til at ryste på hovedet. Men den fik mig også til at grine. Specielt fordi meget af det samtidig virker ret absurd.

Bogen er ret kort, men den korte længde fungerer ret godt. Desuden er den skrevet ret godt – jeg kunne i hvert fald godt lide sproget i den. Og læsningen flød virkelig godt; jeg lagde slet ikke mærke til, hvor meget jeg fik læst ad gangen, da siderne nærmest vendte sig selv.

 

2 thoughts on ““Status” af Erlend Loe

  1. Jeg glæder mig helt vildt til at læse den. Er i gang med Stille dage i Mixing Part, hvor en af hovedpersonerne faktisk også hedder Nina. Han må have noget for det navn. Har du læst noget af det andet han har skrevet?

    1. Nej, jeg har ikke læst andet af ham. Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke har hørt super meget om ham før. Men jeg tror, jeg snart vil kaste mig ud i noget af det andet, han har skrevet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *