“Rosemary’s Baby” af Ira Levin

Min kæreste læste denne den anden dag, og jeg spurgte ham herefter, om han havde lyst til at anmelde den, og det havde han. Så her kommer en lille gæsteanmeldelse.

Titel: ”Rosemary’s Baby”
Forfatter(e): Ira Levin
Serie:
Sideantal: 207
Forlag: Det Schønbergske Forlag
Udgivet: 1968
Læst på: Dansk

Rosemary’s Baby er en stærk gyser, fuld af makabre scener og isende uhygge.

Det er en rystende beretning om heksedyrkelse i vor tid. En nervepirrende thriller, der er blevet en klassiker.

Rosemarys Baby er en af den slags bøger, jeg altid har følt, jeg burde læse, men aldrig har taget mig sammen til, hvilket faktisk er en ret stor fejl, da den virkelig er værd at læse.
Ironisk nok vidste jeg ikke rigtig, hvad den handlede om overhovedet på forhånd på trods af, at jeg har ville læse den i ret lang tid.

Plottet er rigtig godt, og selvom det tager lidt tid at komme i gang, fungerer det i den større sammenhæng, da det er med til at gøre den sidste del af bogen ret uforudsigelig.
Efter at have læst halvdelen af bogen, følte jeg, at jeg allerede havde regnet hele plottet ud, hvilket jeg så fandt ud af, at jeg kun havde til dels. Så hvis du læser den, og føler at den ikke kommer nogen vegne, og at du allerede har gættet hele plottet, så hold ud og læs videre. For den er det værd, og den skal nok overraske dig.

Rosemarys Baby er en gyser, og det er i hvert fald en god en. Det er den slags gyser, der langsomt kravler ind under huden på dig, fordi du aldrig helt ved, hvad der foregår. Det er en af den slags gysere, man læser til slut, hvorefter man lige har brug for at lave noget helt andet for at prøve at få den ud af hovedet.

Den kan i hvert fald anbefales til alle, der kan lide gode gysere, da den har et godt overraskende plot, er velskrevet, er super godt gys og generelt bare er en virkelig god bog.

Karakteren står mellem 4 og 5 hjerter, da den var lidt sløv i starten, men jeg synes stadig, at den gør så meget op for det senere, at den skal have 5.

 

2 thoughts on ““Rosemary’s Baby” af Ira Levin

  1. Hvor fint med en gæsteanmelder :)!
    Og heeeelt sikkert et to-read projekt! (Kan godt lide, din kæreste deler min begejstring for gys 😉 )

    1. Jeg synes også selv, at det er en rigtig god idé. Specielt fordi han ofte læser andre genre end mig (f.eks. fantasy). Så jeg tror absolut heller ikke, at det bliver den sidste gæsteanmeldelse fra hans side 🙂
      Jeg skal virkelig også have læst den. Gys er jo for det meste virkelig godt! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *