“Pretty Little Liars” #1, #2, #3 og #4 af Sara Shepard

Titel: “Løgne”, “Hemmeligheder”, “Skandaler” og “Afsløringer”
Forfatter(e): Sara Shepard
Serie: Pretty Little Liars #1, #2, #3 og #4
Sideantal: 290, 327, 306 og 333
Forlag: Politikens Forlag
Udgivet: 1.8.2012
Læst på: Dansk

Disse bøger er anmeldereksemplarer fra forlaget.

Spencer er vild med sin søsters kæreste. Aria har fantasier om sin engelsklærer. Emily er forelsket i den nye pige på skolen. Og Hanna bruger nogle hemmelige kneb for at holde sig smuk.

Men den største og mest grusomme hemmelighed er den, de fire piger bærer sammen. Det har de gjort, siden deres smukke veninden Alison forsvandt.

Ingen taler om det, der skete dengang, men pludselig begynder de fire piger at modtage mystiske breve og sms’er fra en, der bare underskriver sig – A.

A ved alt og er parat til at afsløre det hele. Men hvem er det? Og hvad vil A?

Bagsidetekst til bogen “Hemmeligheder” kan læses her.
Bagsidetekst til bogen “Skandaler” kan læses her.
Bagsidetekst til bogen “Afsløringer” kan læses her.

Jeg havde hverken set TV-serien eller læst nogle af bøgerne på engelsk, dog havde jeg hørt rigtig meget godt om Pretty Little Liars. Jeg var derfor rigtig glad, da jeg så at bøgerne (i hvert fald fire af dem) endelig var blevet oversat til dansk, og jeg skulle uden tvivl læse dem, for de kunne jo kun være gode. Og det var de i hvert fald! Jeg læste alle fire bøger på en uge, da jeg på ingen måder kunne lægge dem fra mig igen, når jeg først havde åbnet dem. Jeg var simpelthen så betaget af historien, og blev virkelig bare nødt til at vide, hvad der ville ske i det næste kapitel.

Hver af bøgerne starter med et kort tilbageblik på, hvad der er sket i de tidligere år, altså før Alison forsvandt. Jeg synes det fungerer rigtig godt, for på den måde får man lidt mere af baggrundshistorien at vide, og får samtidig et større indblik i, hvad der skete i dagene og timerne op til Alisons forsvinden. Derudover er bøgerne inddelt i en masse forholdsvise korte kapitler, hvor man i hvert kapitel følger enten Spencer, Aria, Emily eller Hanna. På den måde får man hver af pigernes historie, og kan følge med i deres tanker og følelser. Desuden finder man på den måde også ud af, hvordan og med hvad A afpresser dem hver især. Ved at man ofte skal vente tre kapitler på at læse fortsættelsen af hver persons historie, gør at man bare bliver endnu mere nysgerrig efter, at vide hvad der nu sker med personen. Dog havde jeg lidt svært ved, at kunne finde rundt i personerne og deres historier i det første stykke af den første bog: Løgne, men efter lidt tid var det ikke længere et problem, for så havde man lært dem at kende. Hver af bøgerne slutter desuden med, at A selv skriver en kort tekst, som på alle måder ligger op til, at man bliver nødt til at fortsætte med at læse den næste bog i serien.

Jeg har læst de to første bøger i Sara Shepards anden serie Lying Game, og har i begge disse bøger været meget begejstret for det lette, men alligevel meget beskrivende sprog, og det er jeg virkelig også i disse. Bøgerne er dejlig lette og læse, de varer dog for kort tid pga. dette, men samtidig beskriver de også tingene rigtig godt. Jeg sad hele tiden med den velkendte følelse af, virkelig at kunne fornemme, hvordan personerne havde det. Desuden synes jeg, omgivelserne og de forskellige episoder bliver beskrevet så godt, at man selv kan se det for sig som en lille film, der kører i hovedet imens.

Bøgerne udgør en længere serie, og jeg vil derfor ikke anbefale nogen, at læse dem som selvstændige bøger. For det første vil man miste en ret stor del af handlingen, og for det andet vil man gå glip af en virkelig god læseoplevelse. Desuden vil jeg anbefale alle, som allerede elsker TV-serien, at læse disse bøger, da TV-serien nærmest har en helt anden historie (ja, jeg blev nødt til at se nogle afsnit, da jeg var færdig med bøgerne) end bøgerne. Dog vil jeg ikke rigtig anbefale folk, at se TV-serien efter de har læst bøgerne, for ærlig talt synes jeg den skuffer ret meget i forhold til bøgerne.

Der bliver på engelsk udgivet i alt 12 bøger i denne serie, hvoraf de er inddelt i tre “dele” med fire bøger i hver. Det er altså desværre også kun den første “del”, altså disse fire bøger, som er blevet oversat til dansk. Jeg håber dog med tiden, at resten af bøgerne også bliver oversat. Jeg vil i hvert fald virkelig gerne læse dem!

 

25 thoughts on ““Pretty Little Liars” #1, #2, #3 og #4 af Sara Shepard

 1. Jeg var også lidt skeptisk overfor den, men den er virkelig god! Kan helt klart anbefale den, og synes du skal give den en chance!

 2. Jeg har aldrig haft et par All Stars, og har hørt både godt og skidt om dem. Men er de også gode at gå langt i? Og i regnvejr? Eller bliver de sindssygt hurtigt gennemblødte? De er jo ret tynde…

  1. Altså jeg kan sagtens gå langt i mine, men jeg ved at der er en del, som ikke kan det. Med henhold til regnvejr så synes jeg de klarer sig okay. Selvfølgelig kan de ikke klare at man hopper, eller træder i alt for store vandpytter med dem, hvilket jo specielt skyldes lufthullerne på siden af dem. Men ellers så synes jeg, at der skal en del vand til, før man får våde fødder. De kan altså godt klare, at man går i den, når det regner 🙂

 3. Helt enig – der er også bare et eller andet over berlinerne. De er så rare og velkomne. 🙂 og så er folk bare SÅ meget sig selv. Det er fantastisk. 🙂

 4. Har endnu ikke læst bøgerne, men vil så gerne. Tilgengæld ser jeg serien, og den er bare fantastisk! 😀

  1. Jeg må indrømme, at jeg har givet lidt op på serien. Ja, den er god, men bøgerne er altså bare bedre. Jeg synes virkelig at de har mistet meget af det, som jeg synes var vigtigt at få med 🙂

  1. Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at de er meget samme stil. Altså det er jo to vidt forskellige historier, men jeg synes sagtens man kan mærke, at det er samme forfatter, der har skrevet dem.

 5. Hej Simone

  Ih, tusind tak for alle dine kommentarer i dag. 🙂 Ang. min ferie, så skal jeg nok blogge om den i stor stil. Vil blogge lidt derovre fra, så meget som nu muligt, men ellers skal jeg nok overspamme bloggen med billeder og indlæg når jeg kommer hjem. Haha. 🙂

 6. Faldt lige over din side, og sikke nogle gode anmeldelser. Vil helt sikkert komme ind og blive inspireret 🙂
  Kunne du tænke dig at linke?
  Vh Kiir

  1. Mange tak, og det er dejligt, at du kan bruge dem til noget 🙂
   Ja, jeg vil gerne linke – du er allerede smidt på 🙂

 7. Det er jeg meget glad for at høre. 🙂 Der kommer i hvert fald masser af indlæg endnu, så hvis folk snart er ved at kaste op over dem, så bør de nok holde sig væk resten af året. Haha.

  1. Nej, dog ikke – eller det vil sige, at jeg gerne vil i gang igen. Livet og skolen har dog spillet ind, så jeg har ikke rigtig kunne finde tid til det desværre. Jeg håber dog på, at komme igang her til juleferien igen, da jeg har en del bøger, jeg ikke har fået anmeldt 🙂

 8. Det er det helt bestemt – Og jeg planlægger også at komme tilbage en dag. Men realistisk set, skal jeg lige have skrabet bare LIDT penge sammen og danne mig en grobund for at kunne søge og forhåbentlig få tilladelse til at arbejde og være der. Så der går et par år endnu. 🙂

 9. Jeg elsker bøgerne, og tv-serien:-) Jeg er dog lidt i tvivl om der kommer flere bøger på dansk, og om der sker det samme i de engelske som de danske? (da der er forskellige navne. F.ek.: bog 1: Dansk: Løgne – Engelsk: Pretty Little Liars)

  1. Jeg må faktisk være dig svar skyldig her, da jeg desværre ikke rigtig har nogen idé om det 🙂

 10. Hvor kan man købe dem? Kunne vildt godt tænke mig at læse dem i sommerferien. Ved godt opslaget er gammelt, men håber alligevel at nogle ser min kommentar og ved det

  1. Jeg kan desværre se, de er udsolgt fra forlaget – så de kan desværre ikke længere købes i boghandlen. Synes dog jeg har set dem i flere forskellige dagligvareforretninger, og ellers støder jeg ofte på dem i genbruger og på loppemarkeder. Så måske kan du være heldig der? Jeg krydser i hvert fald fingre for, du finder dem 🙂

 11. Hej Simone

  Selvom jeg kan se, at bloggen er lukket ned, nåede jeg lige at få gavn af denne anmeldelse af PRETTY LITTLE LIARS. Den har virkelig givet mig mod på at gå i gang med serien!

  Mvh. Rasmus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *