Om at læse bøger efter årstiden

Om at læse bøger efter årstidenJeg plejer at læse de bøger, jeg har lyst til, når jeg har lys til dem. Også selvom de er måske er ret sæsonbetonet. Min læsestil plejer altså ikke at følge sæsoner og årstider, og jeg har intet problem med f.eks. at læse en vinterbog om sommeren eller omvendt. Selvfølgelig er der nogle bøger, som jeg læser efter årstiden, men det er ikke det, jeg tænker specielt meget over, når jeg vælge, hvilken bog jeg skal læse.

I år har det dog ændret sig en del. I det foråret lige så stille tog sit indtog; fuglene begyndte at kvidre og bladene på træerne sprang ud, fik jeg nemlig en pludselig lyst til, at alle mine bøger skulle være chick-lit eller i hvert fald være rimelig lette i indholdet. Og det er egentlig fortsat her ind i sommeren. Selvfølgelig læser jeg stadig andre bøger og genrer, og jeg nyder dem da også, men det er ikke dem, der trækker mest i mig i øjeblikket.

Derudover har jeg pludselig fået en stor lyst til at læse engelsk. Om det skyldes, at nogle af de engelske chick-lits/contemporary bare siger mig mere i øjeblikket, eller det måske er fordi, jeg med den kommende ferie har mere overskud til dem, skal jeg ikke kunne sige. Men det er ret fedt, og jeg har helt sikkert tænkt mig at udnytte det.

I det hele taget har jeg tænkt mig at udnytte, at min læsestil har ændret sig efter årstiden. For det er da meget hyggeligt at læse ’sommerbøger’, når det rent faktisk er sommer.

Ændre jeres læsestil sig efter sæsoner og årstider?

10 thoughts on “Om at læse bøger efter årstiden

 1. Næh. Jeg læser hvad har jeg lyst til, uanset årstiden. Har præsteret at læse tydelige vinterbøger en varm sommerdag og omvendt. Andre gange sætter jeg mig et mindre mål af en art. Fx bruger jeg denne sommer på at nå igennem en god stak serier, som jeg så kan sætte flueben ved, samt få gjort kål på nogle anmeldereksemplarer. Men derudover er det en god blanding af alle genre.

  1. Det er også sådan, som jeg typisk plejer at gøre, da jeg synes, det fungerer rigtig godt. Det er jo skønt bare at læse det, man har lyst til uafhængigt af årstiden 🙂

 2. Jeg plejer også bare at læse det jeg har lyst til når jeg vil. Der er da også noget skønt ved at læse en bog der tager dig med til solbeskinnede strande en kold vinterdag når sneen vælter ned udenfor, eller omvendt at tage til et snedækket landskab når du ligger på et tæppe i solen og er ved at gå til af varme. Så skaber læseoplevelsen en tydelig modsætning til den situation man selv befinder sig i.

  1. Det er virkelig fedt, når læseoplevelsen skaber en tydelig modsætning til det, man selv befinder sig i. Men samtidig er det også skønt, at man kan vælge, at læseoplevelsen minder om det, man selv befinder sig i. I det hele taget er det virkelig skønt, at man netop kan læse det, man har lyst til, når man har lyst til det 🙂

 3. Jeg har det præcis ligesom dig!
  Normalt tænker jeg ikke så meget over det, men i år er jeg også blevet sådan helt “ej nu er det sommer, så skal jeg også læse sommerbøger (og contemporary).”
  Og kategoriserer nogle af mine bøger for “vinter-bøger” 😀

 4. Jeg føler ikke årstiderne påvirker min læsning. Jeg føler mere min læsning påvirkes af det jeg sidst læste, altså at hvis jeg har læst en ordentlig moppedreng, så vil jeg gerne lige læse et par tynde, lette bøger, men så er jeg også klar til igen at kaste mig over en tung bog. Det har årstiden ingen indflydelse på 🙂

  1. Det påvirker også ofte min læsning. For ja, det er rart at læse lidt tyndt og let, når man lige har læst en virkelig tyk (og måske tung) bog – men samtidig er det også bare skønt at kunne variere læsningen på den måde 🙂

 5. Ja. Jeg læser for eksempel sjældent horror og lignende om sommeren, men helst om efteråret eller alternativt om vinteren. Om sommeren læser jeg altid en chick lit-bog (selvom det er en genre, jeg ellers undgår – men jeg skal altså læse én i løbet af sommeren), og i år har jeg også planer om at læse flere humoristiske og ‘light’ bøger i løbet af juli måned.

  1. Jeg tror også lidt, det er sådan mit læsehumør er i år. Altså bortset fra at jeg nok har lidt mere lyst til at læse en masse chick-lit-agtigt. Men samtidig har jeg alligevel også lyst til at læse lidt andre genrer ved siden af, for ikke at blive helt træt af genren 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *