Liebster Award

testJeg blev tidligere på måneden normineret af Amalie til Liebster Award. Mange tak for det! Det er en award, jeg har set rundt omkring på en del blogs, og jeg synes simpelthen, det er så hyggeligt. Det gør det nemlig muligt at lære lidt mere om personen bag bloggen. Både på det boglige- og det personlige plan.

Reglerne er således:

 • Tak bloggeren, som nominerede dig.
 • Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg
 • Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
 • Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
 • Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
 • Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.

Amalies 11 spørgsmål:

1. Hvorfor startede du din bogblog?
Det gjorde jeg fordi, jeg ikke havde særlig mange venner, der interesserede sig for bøger. Jeg manglede derfor lidt et sted, hvor jeg kunne diskutere bøger med andre. Samt et sted hvor jeg kunne anbefale bøger, og i det hele taget bare snakke så meget om bøger, uden at der var nogen, der ville bede mig om at lade være.

2. Tager du selv billeder til din blog?
Både og. De fleste (nyere) indlæg på bloggen indeholder mine egne billeder, da jeg synes, det giver sådan et godt udtryk. Desuden hygger jeg mig rigtig meget med at tage billederne, og det er lidt blevet en hobby i sig selv. Det er dog ikke alle billeder, jeg tager selv. Jeg er ikke gode venner med selvudløser, så billeder, hvor jeg selv er på, bliver typisk taget af min søde kæreste. Jeg skal dog have øvet mig i (og indkøbt udstyr til) selv at tage billederne. Min kæreste er nemlig ikke altid helt så glad for at blive tvunget til det. 😉

3. Hvad har været det mest spændende boglige arrangement du har været til?
Åh, det er svært at vælge. Men det må nok være det første Bogbloggertræf, der blev afholdt i Jylland i 2014. Jeg var selv arrangør, og det var derfor en helt særlig oplevelse. Det var nemlig så fedt at se al ens arbejde udfolde sig til den mest fantastiske dag i bøgernes tegn. Desuden gav arrangementet mig både mulighed for at møde bogbloggere, jeg ikke tidligere havde mødt, men også til at skabe god kontakt med div. forlag, som var sponsorere på dagen. Netop fordi Bogbloggertræf i 2014 (og 2015) var sådan en god begivenhed, så glæder jeg mig også vildt meget til på lørdag, hvor det tredje nordjyske Bogbloggertræf løber af stablen.

4. Hvilken forfatter, død eller levende, kunne du godt tænke dig at møde? Begrund dit svar.
Der er slet ingen tvivl hos mig. Det er nemlig uden tvivl Dennis Jürgensen! Jeg har haft flere muligheder for at møde ham, men jeg er blevet forhindret hver gang. Jeg er dog sikker på, det kommer til at ske en dag, og jeg glæder mig virkelig til det. Også selvom jeg nok bare kommer til at stirre på ham uden at sige noget, fordi jeg mister talens evne. 😉

5. Yndlings: Bøger, serier og film.
Jeg elsker både bøger, film og serier, og det er derfor ekstremt for mig at udvælge min yndlings i hver af kategorierne. Jeg har nemlig rigtig mange yndlings i alle tre kategorier. Jeg har derfor valgt, at jeg ikke vil skrive noget om dem, istedet lister jeg bare nogle af mine yndlings op i kategorierne. Men I må endelig spørge ind til dem, hvis I er nysgerrige. Desuden tager jeg også meget gerne imod anbefalinger baseret på dem.

Bøger: “Freddy”-serien af Dennis Jürgensen, “Robert Hunter”-serien af Chris Carter, “Snemanden” af Jo Nesbø, “Full Measures” af Rebecca Yarros, “Maybe Someday” af Colleen Hoover, “Vores ø” af Tracey Garvis Graves, “Hvad hjertet ved” af Jessi Kirby, “Harry Potter”-serien af J. K. Rowling, “En flænge i himlen” af John Green, “Susannes dagbog til Nicholas” af James Patterson & en masse andre. Se evt. mere på Goodreads her.

Serier: How I Met Your Mother, Friends, Grey’s Anatomy, Bones, Homeland, The 100, How to Get Away with Murder, Gossip Girl & Suits.

Film: Zero Dark Thirty, Die Hard (dem alle!), You’ve Got Mail, Easy A, Bicentennial Man, Minority Report, The Librarian (hvorfor tror I, jeg læser til bibliotekar? ;)), National Treasure & De utrolige.

6. Hvilket dyr er dit yndlings dyr?
Uden tvivl kat! Det har og vil nok altid være mit yndlingsdyr – også selvom jeg i princippet ikke kan tåle dem. Graden af min allergi varierer dog alt efter den specifikke kats pels, og jeg deler derfor heldigvis også lejlighed med den dejligste kat, Scott. Hvilket fungerer nogenlunde uden problemer.

7. Samler du på noget? hvis ja, hvad?
Bøger. Det er nok et lidt kedeligt svar, men det er det, der fylder det meste af mit hjem. Derudover har jeg i mange år samlet på DVD’er, hvilket jeg dog ikke gør så meget længere. Jeg har dog svært ved at skille mig af med dem, jeg ejer.

8. Hvad har du af hobbyer udover læsning?
Lyder jeg for nederen, hvis jeg siger, at jeg ikke rigtig har nogen? Ej, jeg har selvfølgelig nok nogen, men jeg kan virkelig ikke lige komme i tanke om andet pt. Eller altså blogging er vel en anden hobby? Desuden bliver jeg mere og mere glad for at fotografere, og det er helt sikkert en hobby, jeg gerne vil lægge lidt flere kræfter i fremover.

9. Hvor foretrækker du at læse?
Enten i min sofa eller i min seng. Det er bare der, jeg sidder og ligger bedst. Jeg drømmer dog om en rigtig læsestol en dag, men jeg kan ikke finde plads til den i vores nuværende lejlighed. Men en eller anden dag vil jeg have en kæmpe lænestol med puf, som jeg kan putte mig ned i, mens jeg læser og drikker te.

10. Hvilken bog startede din læselyst?
Jeg kan simpelthen ikke huske det. Og når jeg tænker over det, så er jeg faktisk heller ikke sikker på, det var én enkelt bog, der gjorde det. Det handlede mere om, at jeg altid har forbundet læsning med noget hyggeligt, og at mine forældre var gode til at opfordre mig til at læse. Så det er nok mest dem, jeg kan takke for at have startet min læselyst.

11. Hvor køber du helst dine bøger?
Jeg køber dem helst i bogbutikker. Men i virkeligheden køber jeg dem typisk i genbruger, på loppemarkeder eller på nettet (Saxo, Book Depository eller Wordery). E-bøger køber jeg typisk på Amazon, da det simpelthen bare er det letteste, og der er god mulighed for at støde på gode tilbud.

11 selvvalgte facts:

 1. Jeg var stort set udelukkende kaffedrikker indtil for få år siden. Nu sværger jeg til te!
 2. Jeg er ultra bange for højder. Og slanger. Og hajer. Men ellers har jeg ikke rigtig nogen fobier. Edderkopper kan f.eks. bare komme an!
 3. Jeg er ret konfliktsky, men tager alligevel ofte konflikter op.
 4. Min yndlingsfarve er blå.
 5. Jeg bor i Aalborg, men kommer oprindeligt fra Tåsinge (Fyn).
 6. Jeg er stædig. Eller altså, det siger min kæreste i hvert fald. Jeg ved ikke, om jeg er helt enig. 😉
 7. Jeg kommer hurtigt til at føle mig presset, og jeg har derfor et stort behov for struktur.
 8. Jeg er dog også et rodehoved, hvilket passer elendigt sammen!
 9. Jeg er sygt klodset. Jeg kan seriøst falde over et imaginært støvfnug.
 10. Jeg kan godt lide at bestemme, og tingene skal helst være på min måde.
 11. Jeg bliver altid bedømt til at være ældre, end jeg rent faktisk er.

Jeg skulle nu tagge 11 personer og stille mine egne spørgsmål. Jeg tror dog efterhånden, at tagget har været ret godt rundt i bogbloggerverdenen. Så jeg vælger at lade være med dette.

4 thoughts on “Liebster Award

 1. Hvor er det hyggeligt at læse dine svar Simone, er glad for at du ville lege med 🙂 er så hyggeligt at lære folk lidt bedre at kende 🙂 og jeg kan virkelig godt relatere til det med at falde over et støvfnug 😉 haha..glæder mig så meget til at hilse på dig og de andre bogbloggere til bogbloggertræf på lørdag, det var simpelthen så hyggeligt og godt arrangeret sidste år, så er sikker på det også bliver godt i år 🙂

 2. Hvor sjovt; jeg er også panisk angst for slanger og hajer, men har som dig heller ikke noget problem med edderkopper. Det må være en ‘populær’ kombi 🙂

  1. Haha, ja. Måske bunder det i, jeg har lettere ved at forholde mig til edderkopper. Dem støder jeg jo på næsten dagligt – hvorimod jeg sjældent (heldigvis!) støder på slanger og hajer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *