Læse-update #11: Januar

Læste bøger: | “The Little Book of Hygge” af Meik Wiking | “Graviditetshåndbogen” af Mia Coull & Christina Wahlström | “Naboparret” af Shari Lapena | “Illuminae” af Amie Kaufman og Jay Kristoff |

Købte bøger: | “Hår(d)” af Dennis Jürgensen | “Stormesteren” af Dennis Jürgensen |

Månedens bedste bog: Der er virkelig ingen tvivl her. Det er nemlig uden tvivl “The Little Book of Hygge”! Jeg elskede virkelig alt ved den, og jeg bliver stadig så glad af at tænke tilbage på min læseoplevelse af den. Det var uden tvivl den helt perfekte bog at starte året ud med, og den lyste på alle måder de kedelige januardage op. Desuden er jeg så fascineret, hvordan ‘hygge’ pludselig er blevet et verdensberømt begreb. For det er jo noget, jeg slet ikke tidligere har tænkt over, men som alle dage har været en stor del af mit hverdagsliv.

Månedens største overraskelse: Hm, det er svært. Måske er det rent faktisk også “The Little Book of Hygge”? Den gav mig nemlig meget mere, end jeg havde forventet af den. Hvorimod de tre andre bøger ret meget gav mig præcis det, som jeg havde håbet og forventet. Der var derfor ikke den store overraskelse i det.

Månedens største skuffelse: Jeg er egentlig ikke som sådan blevet skuffet af noget i januar. Hvilket jo altid er virkelig rart. Dog kunne jeg godt have ønsket, at der havde været en smule mere indhold i “Graviditetshåndbogen”. Det var nemlig en smule tyndt og gentagende, men samtidig er det en fin opslagsbog, som giver svar på nogle af de mest hyppige spørgsmål.

Opsamling på måneden: Januar kan beskrives med to ord: Eksamen og baby. Og så en lille smule læsning. Jeg endte egentlig ikke med at læse super meget op til eksamen, men mentalt drænede den mig virkelig, fordi jeg frygtede den en del. Det skulle dog vise sig, at jeg fik et rigtig godt spørgsmål, og at selve eksamen faktisk endte med ligefrem at være ret hyggelig. Vi endte nemlig med at diskutere algoritmer, Litteratursiden og boganbefalinger. Hvilket jeg bestemt ikke kan klage over! Jeg kom derfor også ud med en karakter, som var meget bedre end forventet. Med hensyn til baby så har måneden både stået på første jordemoderbesøg, hvilket indebær at høre babys hjerterytme, og MD-scanning som viste, at vi venter os en helt perfekt lille dreng. Yderligere blev januar måneden, hvor jeg begyndte at kunne mærke små fantastiske spark, som bare bliver stærkere og stærkere for hver dag, der går. Læsning blev der, som ovenstående viser, ikke super meget af. Men jeg fik læst nogle gode bøger, og det er immervæk det vigtigste.

Den kommende måned byder på: Først og fremmest byder januar på en masse timer på uni og dertilhørende forberedelse. Hvilket jeg regner med kommer til at tage det meste af både min tid og mit overskud. Vi starter nemlig ret hårdt ud! Måneden starter dog også ud med et readathon, da jeg planlægger at deltage så meget som muligt i #TBRTakedown i uge 6 (mere om dette på lørdag). Jeg tror ikke, jeg har så meget tid til det, men det virker som en god måde at få prioriteret læsningen på. Jeg prøver derfor, og så må vi se, hvad der sker. Februar er forhåbentlig også den måned, hvor jeg får gjort et indhug i mine anmeldereksemplarer. Mange har nemlig stået og samlet støv på reolen alt for længe, så nu skal det altså være! Jeg krydser derfor fingre for, jeg kan nå omkring en tredjedel af dem. Det kunne nemlig være så fedt. Ikke mindst fordi jeg jo virkelig gerne vil læse dem.

Hvordan gik jeres januar, og hvilke læseplaner har I for den kommende måned?

2 thoughts on “Læse-update #11: Januar

  1. Jeg forsøger virkelig også at få gjort et indhug i de anmeldereksemplarer inden tiden slet ikke er til dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *