Læs hele livet og vind den illustrede udgave af “Harry Potter og De Vises Sten”

Tidligere på måneden delte jeg mine tanker om at opdrage en læser, hvilket hænger rigtig godt sammen med Plusbogs nyeste kampagne, der netop går ud på at læse hele livet igennem. I en presset hverdag kan det være rigtig svært at finde tid til læsningen, og ofte er det smartphonen, der tager det meste af ens fritid. Plusbog vil dog gerne ændre på dette, da læsning kan gøre så meget for folk. Udover at give et lille pusterum i hverdagen, så kan man jo også både opleve store eventyr og lære en masse af bøger. Læs meget mere om netop dette lige her.

I den forbindelse har Plusbog flere gange spurgt om, hvilken bog lige netop jeg kan læse hele livet. Jeg har rigtig mange bøger, jeg kan og helt sikkert også vil læse resten af livet. Det er yndlingsbøger, som jeg slet ikke kan forestille mig ikke at dykke ned i igen og igen. Heller ikke selvom hverdagen ændrer sig, og jeg ændrer mig sammen med den. Det har derfor også været rigtig svært at finde frem til netop den ene bog, jeg vil fremhæve i forbindelse med kampagnen. Jeg overvejede derfor bøger, som jeg selv og andre ville kunne læse lige fra barn til pensionist – og også gerne længe herefter. Ud af denne overvejelse kon jeg frem til to bud. Først og fremmest tænkte jeg på eventyr. Eventyr bliver man nemlig aldrig hverken for ung eller gammel til. De vokser jo istedet bare med én, og jo ældre man bliver, jo flere nuancer kommer der frem i eventyrene. Mit endelig bud endte dog med at være lidt mere klichéfyldt end det. Jeg er nemlig endt med “Harry Potter og De Vises Sten” (og også gerne resten af serien) af J. K. Rowling, som værende en bog, jeg kan læse hele livet.

Desuden er det en bog, jeg slet ikke kan vente med at dele med min søn og lade ham vokse op med. Selvfølgelig går der lige nogle år, før han kan og skal opleve magien for første gang. Men jeg glæder mig allerede helt vildt til det. Både fordi “Harry Potter” jo er en meget magisk serie i sig selv, men også fordi det er en historie med rigtig mange vigtige budskaber, som jeg synes, alle bør opleve. Samtidig er det jo en bogserie, som er helt ideel at vokse op med. Og gerne i samme tempo som Harry Potter selv bliver ældre. Hvis man altså kan vente et år mellem at læse bøgerne. Ydermere tænker jeg også, at de nye illustrerede udgaver gør hele læseoplevelsen endnu mere magisk at dele med et barn.

Derfor har jeg i samarbejde med Plusbog fået lov til at udlodde et eksemplar af den illustrerede udgave af “Harry Potter og De Vises Sten” af J. K. Rowling. Således kan én af jer kære læsere jo selv dele magien med et barn – eller bare give bogen en genlæsning i denne smukke udgave. For at vinde bogen skal du bare svare på, hvilken bog du regner med at læse igen og igen resten af livet. Desuden skal du skrive din e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. Konkurrencen løber indtil d. 30/10, og vinderen skal have en dansk adresse, som præmien kan sendes til.

Husk at du gerne må kommentere, selvom du ikke vil deltage i konkurrencen. Nævnt blot dette i din kommentar, så jeg kan sortere dig fra, når jeg skal finde vinderen. Held og lykke til jer alle.

49 thoughts on “Læs hele livet og vind den illustrede udgave af “Harry Potter og De Vises Sten”

 1. Jeg elsker Brødrene Løvehjerte (og min søn er faktisk opkaldt efter Jonata(h)an Løvehjerte), og den regner jeg bestemt med at skulle læse resten af livet. Den har forskellige betydninger alt efter, hvor man befinder sig i sit liv, og den har bare altid noget på hjerte og er relevant uanset om man er 6, 18 eller 37 🙂
  Jeg er desuden stor fan af Harry Potter, og den serie har jeg også en ide om, at jeg skal læse igen og igen og … Jeg glæder mig virkelig, til min søn er gammel nok til at få den læst højt 🙂 Den skønne, illustrerede udgave ville være et SÅ godt sted at starte 🙂
  brittschen@outlook.dk 🙂

 2. Gud! Hvor er det en smuk bog – den står øverst på ønskelisten – selvom jeg har hele Harry Potter serien på dansk og engelsk! Men jeg er bare så vild med at den er blevet illustreret. Jeg har smugkigget lidt i den hos boghandleren. Og hvor er tegningerne bare flotte!

  De bøger jeg kunne genlæse vil uden tvivl være Harry Potter. Det var den første rigtig serie, som
  min far læste højt for mig. Og jeg blev betaget lige fra starten af dette forunderlige, magiske, fuldkommen fantastiske univers fuld af venskab, spænding, eventyr.. ja det hele. Senere genlæste jeg selv bøgerne igen.. først på dansk.. så på engelsk. Jeg er tryllebindet af dette univers.

  Og nu har jeg endelig muligheden for at give min begejstring videre til min lille prinsesse – der er mindst lige så bidt af fantasy genren som jeg. Denne illustrerede udgave ville være fantastisk som hendes første Harry Potter bog. Vi har set filmen sammen, og hun vil meget gerne læse bøgerne, så jeg er ikke i tvivl om at dette er rette udgave at starte med.

  Spørger du hende lige i øjeblikket – vil hun kunne læse Vildheks resten af livet – og se Harry Potter film. Åh hvor er der mange vidunderlige bøger! 🙂 Tak for dine mange inspirationer her på bloggen.

  De bedste boghilsner,
  Kathe

  E-mail: kathy.elisabeth@live.dk

 3. Har godt nok svært ved kun at vælge een såeh, Otto er et næsehorn af Ole Lund Kirkegaard og Jordens Børn serien af Jean M.Auel som jævnligt bliver genlæst.. Altså lige foruden Potter serien,twilight serien og og… jamen altså kan jo slet ikke styre mig 😉
  Boghilsner fra
  Susanne
  circe@os.dk

 4. Pippi Langstrømpe og Harry Potter-bøgerne kan jeg læse igen og igen uden at blive trætte af dem. De er virkelig nogle skønne bøger med eventyr, magi og ikke mindst gode og vigtige budskaber.

  lisbethmajas84@gmail.com

 5. “Ringenes herre” har jeg allerede læst så mange gange de sidste mere end 35 år at det nærmest er pinligt, så jeg ved i hvert fald at dén holder. Næst i rækken, på en delt andenplads, er Philip Pullmans “Det gyldne kompas”, som bestemt har vist sig at holde til mange gennemlæsninger allerede. Den anden bog på andenpladsen er selvfølgelig Douglas Adams’ “Hitchiker’s Guide to The Galaxy”. I morgen kan det godt være prioriteringerne ser anderledes ud, og måske inkludere Vagn Lundbyes “Nordiske testamente”, som i den grad kan melde sig under fest-og-ballade-fanerne sammen med Neutzky-Wulff og Poe og Kirk og Astrid og og og… Så hvis jeg kun må tage 1 enkelt bog[reol] med mig på den proverbiale øde ø, så er de temmelig sikkert iblandt.

 6. Jeg vil helt sikkert komme til at læse Momo og Den uendelige historie af Michael Ende. De kan lidt det samme som Harry Potter synes jeg. De giver en fantastisk magisk stemning + det er nogle vigtige og evigt aktuelle temaer som både børn og voksne får ud af historierne ?
  Og vil virkelig gerne vinde den illustrerede udgave af Harry Potter til min lille datter som jeg heller ikke kan vente med at læse højt for hende når hun er gammel nok ?
  Dtaf@live.dk

 7. Fantastisk bog, jeg elsker det univers og vil da så gerne kunne læse op for vores lille Mikkel:-)
  Jeg elsker alle bøgerne af Louise L. Hay og dem kan jeg læse igen og igen og stadig lære noget og give videre til andre.
  Du ønskes et smukt og lunt efterårsvejr!

 8. Som barn har jeg læst meget Astrid Lindgren og dem læser jeg nu for mine børn.
  Vi er for nylig startet på Harry Potter og min ældste søn på 5 år er allerede “solgt” til dette univers. Ville elske at kunne forkæle ham med denne illustrerede udgave ?
  Lillethor.lt@gmail.com

 9. Der er simpelthen så mange bøger jeg kunne læse igen, og igen, men den jeg først kommer i tanke om er Bedrageri for begyndere af Michael Soussan, da den giver en insider fortælling om FN’s mest korrupte pogram, og jeg tror at det er vigtig ikke at glemme sine fejl, men at blive mindet om dem en gang imellem, så vi ikke begår dem igen. Og så er Bedrageri for begyndere den sjoveste bog jeg indtilvidere har læst i 2017.

  Moeslundboeger@gmail.com

 10. Lige netop Harry Potter bliver jeg aldrig færdig med! Vil supergerne vinde denne, den er så fin – og jeg vil nyde at læse sne for mine fire piger!

 11. Anne fra grønnebakken er en bog som jeg læst ufatteligt mange gange, og at læse den er som at blive transporteret hjem igen ??? Det er en bog som kan gøre en grå dag lys, og som for mig er indbegrebet af hygge. Oktober tid er for mig læsetid – og som Anne Shirley så fint beskriver det: “I’m so glad I live in a world where there are Octobers” ?

  E-mail: indiajohanne@gmail.com

 12. Jeg ved at Harry Potter serien er den serie som jeg kommer til at læse igen og igen resten af livet, og har alleredet læst den på dansk og engelsk, og prøver lidt på spansk! Har nok læst den omkring 10-15 gange. Harry Potter har også en helt bestemt plads i mit hjerte, jeg havde problemer med at lære at læse da jeg var lille og det fik Harry Potter lavet om på, for jeg kunne ikke vente med at vide hvad der skete næst i bøgerne og min mor læste kun et kapitel om dagen, jamen så måtte jeg jo selv igang, og vupti så læste jeg. Derudover fik Harry Potter også åbnet verden af bøger for mig, og har gjort at jeg Idag er en kæmpe bognørd hvor andre bruger penge på tøj har jeg verdens længste indkøbsliste af bøger. Også derfor jeg nyder at læse fin blog da jeg får så meget fin inspiration :).

 13. Jeg er ret sikker på at jeg kommer til at læse en del bøger igen og igen…men Momo af Miceal Ende har jeg allerede læst en del gange og jeg bliver ikke træt af den! Jeg elsker nu også Harry Potter og drømmer mig tit ind i den magiske verden. Min e-mail er: maymomoaya@gmail.com

 14. Astrid Lindgren kan man læse hele livet – uanset om turen går til Junibakken, Villavillekulla, Bulderby, Lønneberg eller et helt andet sted. Jeg nyder at læse hendes historier for mine egne unger – og vi har heldigvis stadig rigtig mange af dem til gode.

  benteskou (a) gmail.com

 15. Harry Potter serien. Kan læse dem igen og igen! Det univers er simpelthen så fantastisk, med mange vigtige små detaljer og budskaber som man ikke nødvendigvis opfatter første gang – eller som i hvert fald kan ændre betydning afhængig af, hvornår i livet man læser dem. Faktisk kan jeg slet ikke vente med at skulle læse dem højt for mine egne fremtidige børn og se hvordan de tager historien til sig! 🙂

  mail: camillabj@outlook.com

 16. Åh, der er mange bøger, jeg vil genlæse resten af mit liv. Men en bog, jeg lige har føjet til den liste af bøger, er “Vi på Krageøen” af Astrid Lindgren, som jeg læste i sommer og som jeg tror bliver årlig sommerlæsning for mig fremover. Jeg havde slet ikke troet, den vill påvirke mig så meget, da jeg egentlig troede det var en lidt tuttenuttet, skærgårdsromantisk historie. Men wow hvor var den fin, den er sommerlig og sjov, men også meget stærk om blandt andet børns forhold til tab og nostalgien ved at vide at de frygtløse tider ikke varer ved. En perfekt sommerbog som jeg vil blive ved at læse 🙂
  Min mail er: Simoneisabelnorgaard@gmail.com

 17. Siden jeg læste Ravnenes Hvisken første gang, så vidste jeg bare at det ville blive en livsfavorit. Derfor ved jeg at jeg kommer til ar læse den mange gange i løbet af mit liv. Det er en bog jeg kan læse i efteråret, vinteren, foråret og i sommeren. Jeg kan læse den om jeg så er 16, 46 eller 86. Malene Sølvsten har lavet så flot et arbejde, og jeg er så utrolig glad for den fortælling hun har skabt.

  Mange hilsner
  Inie

  E-mail: InieBusiness@gmail.com

 18. Jeg er blevet utroligt glad for forfatteren Fredrik Bachmann (han har fx skrevet serien om “En mand der hedder Ove”). Han skriver både humoristisk, men også nogle steder så tragekomisk at man kan få tårer i øjenene undervejs og man bliver ofte rørt af de skildringer af de forskellige tilværelser han beskriver.
  Vi ville være så glade for at vinde Harry Potter bogen da vi har forsøgt at læse den samme bog højt for min papsøn Sebastian, men uden illustrationer så han havde svært ved at holde fokus på at sidde stille og lytte, til trods for at han elsker Harry Potter universet. Dette tror jeg vil være perfekt i forhold til at han endelig vil kunne få hele historien med i bogform. Eventuelt tror jeg at vi vil bruge den som godnat læsning.

 19. Tja det virker nok lidt tamt, men det er helt sikkert alle Harry Potter bøgerne og nok også Ringenes Herre 🙂

 20. Lige præcis Harry Potter bøgerne hiver jeg frem fra tid til anden.
  Synes de ændrer sig lidt for hver gang jeg læser – fanger nogle andre/flere detaljer.

 21. Jeg vil nok læse Laura Ingalls Wilders ‘Laura bøger’ hele livet. Læste dem første gang som barn og har læst dem flere gange siden, også for min datter som dog ikke syntes de var så gode som hendes mor syntes – desværre.

 22. som mange andre er Harry Potter serien noget jeg vender tilbage til igen og igen (og nu sammen med min ældste datter) og derudover er det nok Astrid Lindgrens bøger (Pippi, Emil, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter osv) især til også at læse for mine børn 🙂

 23. Jeg elsker selv Harry Potter serien og jeg er helt sikker på, at jeg kommer til at genlæse serien igen og igen hele livet igennem! Jeg vil dele denne glæde med mine fremtidige børn og forhåbentlig kommer de til at elske bøgerne ligeså højt som jeg.

  Derudover er stolthed og fordomme en bog jeg allerede har læst mange mange gange – og dette vil helt sikkert fortsætte resten af livet!

  Jeg håber jeg vinder denne fine udgave af bogen! 😀 christinaelmertoft@gmail.com

 24. Peter Pan. I ens barndom starter man formentlig med udgaven af Disney. Og når man er blevet ældre, så kan man læse den originale og mere dystre fortælling. En bog der kan læses hele livet, og i alle aldre. Og en bog jeg vil læse igen og igen 🙂
  lbachj@msn.com

 25. Puha det er svært kun at nævne en bog, men det er i hvert fald Harry Potter bøgerne, og Josefine Ottesens bøger 🙂 Det er alle bøger jeg har læst siden jeg var helt lille, og som har en helt særlig plads hos mig 🙂

  Det kunne være skønt at vinde denne fine udgave af bogen, så jeg kan dele den med mit kommende barn, når den lille trold selvfølgelig bliver stor nok til det 😀 Selvom jeg har overvejet, at læse lidt op fra Harry Potter for babybulen 😉

  malli-juul@hotmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *