“Jeg overvejer at gøre det forbi” af Iain Reid

Titel: “Jeg overvejer at gøre det forbi” / Forfatter(e): Iain Reid / Serie: – / Sideantal: 245 / Forlag: Lindhardt & Ringhof / Udgivet: 16.3.2017 / Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Jake og hans kæreste er på vej hjem for at besøge hans forældre på deres afsidesliggende gård. Da en snestorm bryder ud, tager parret en uventet omvej og strander foran en tom high school, hvor de søger tilflugt. I dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret?

Jeg overvejer at gøre det forbi er en spændingsfyldt og nervepirrende thriller om en biltur, der får fatale konsekvenser.

Nogle gange læser man noget, som man slet ikke havde forventet. Og det var ligepræcis det, jeg gjorde med “Jeg overvejer at gøre det forbi”. Jeg troede egentlig, jeg havde en god idé om, hvordan bogen ville forløbe. For på trods af den lød helt som sin egen, så virkede det til, den havde aspekter at historier, jeg tidligere har læst. Jeg havde derfor også en fornemmelse af, den ville tage én af to specifikke drejninger. Den viste sig dog at tage en helt tredje, som jeg på ingen måde havde set komme.

Det er en bog, jeg helt klart vil anbefale, man går ind til uden at kende super meget til. Hvis man læser bagsideteksten, så ved man faktisk det, man har behov for. Man skal dog samtidig være opmærksom på, at bogens beskrivelse godt kan lægge op til en helt anden historie, end den man rent faktisk får. Hvilket både kan være godt og skidt. Og som i mit tilfælde; lidt af begge dele. På den ene side var den historie, jeg fik, helt enormt fed og alt for vild, og jeg fandt den på mange måder virkelig interessant. Men på den anden side skuffede det mig også lidt. Jeg ville nemlig også gerne have læst den historie, jeg troede, bogen indeholdte.

Bogen er desuden meget litterær, hvilket jeg heller ikke havde regnet med. Men det fungerede faktisk utrolig godt. Jeg kunne måske godt havde brugt lidt mere action og spænding, men på den anden side nød jeg også, at bogen foregik i et langsommere tempo. Det fungerede nemlig rigtig godt til bogens historie. Ydermere indeholder bogen en form for creepiness, som jeg sjældent oplever. Den er ikke skræmmende som sådan, men uhyggen kryber alligevel tydeligt ind på én i løbet af læsningen.

Alt i alt er det en bog, som er ret mind-blowing, vild og uforudsigelig. Men samtidig er det også en bog, man bør gå ind til uden de store forventninger. Man kan nemlig ikke helt på forhånd vide, hvad det egentlig er, man får. Jeg er nemlig sikker på, det for de fleste slet ikke er det, man tror. Det er dog en bog, der fortjener at blive læst – og også gerne genlæst. Jeg tror nemlig, den vil være endnu vildere anden gang.

4 thoughts on ““Jeg overvejer at gøre det forbi” af Iain Reid

  1. Den lyder altså virkelig spændende! Jeg elsker når tager en fuldstændig uventet drejning, og man bare sidder tilbage med følelsen af, at forfatteren virkelig har taget fusen på en 😀

    1. Den er også ret spændende, omend ikke så meget som jeg havde håbet. Jeg er dog enig i, det er virkelig fedt, når bøger tager en fuldstændig uventet drejning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *