“Hobbitten” af J.R.R Tolkien

Her kommer endnu en lille gæsteanmeldelse fra min kæreste.

HobbittenTitel: ”Hobbitten”
Forfatter(e): J.R.R Tolkin
Serie: 
Sideantal: 275
Forlag: Gyldedal
Udgivet: 1966
Læst på: Dansk

Læn dig tilbage og nyd den udødelige romanklassiker om hobbitten Bilbo Sækker, der meget mod sin vilje bliver udpeget af troldmanden Gandalf til at ledsage tretten dværge på deres generobringstogt af den enorme skat, der nidkært vogtes af dragen Smaug. Og som undervejs tilfældigt render ind i mørkevæsenet Gollum og vinder hans mærkelige ring fra ham i en dyst om ordspil og gåder.

Dette er forlaget beskrivelse, da jeg ikke kunne se bagsideteksten på bogen. Desuden stemmer billedet ikke overens med den udgave, som jeg ejer, da jeg ikke kunne finde et billede af denne.

Hobbitten er lidt af en klassiker, så det var på tide, at jeg fik læst den, da jeg er stor fan af Tolkiens univers. Og jeg blev i hvert fald ikke skuffet, da Tolkien har en utrolig stor evne til at skabe ikke bare en god historie, men en super god fortælling. At der samtidig er en synlig fortæller, der f.eks. kommenterer på ting gennem bogen, er bare med til at gøre oplevelsen endnu større.

Samtidig er det stort og omfangsrigt univers, man bliver draget ind i og alle beskrivelser i bogen er veldetaljerede. Tolkien skal i hvert fald roses for sine beskrivelser, især af hobbitterne i starten af bogen, da denne del er særdeles underholdende. Dværgene er også til stor underholdning gennem bogen og samtidig er der faktisk bare meget humor i den,  ikke mindst pga. den velskrevne fortæller.

I den udgave af bogen jeg har, er illustrationer af Tolkien også inkluderet, og disse understøttede ofte det billede, jeg allerede havde dannet mig af de forskellige steder. Dette, synes jeg, siger en del om, hvor god Tolkien er til at beskrive, ikke mindst fordi han ikke kommer til at overdrive.

Alt i alt er det en fantastisk fortælling, som mange vil kunne nyde. Jeg vil anbefale den til alle, der holder af gode fortællinger, fantasy eller lignende. Jeg vil faktisk bare anbefale den til alle, der ikke har læst den endnu.

 

2 thoughts on ““Hobbitten” af J.R.R Tolkien

  1. Åh en fin anmeldelse af en fin bog. Jeg bryder mig ikke specielt meget om ‘Ringenes Herre’-triologien, men ‘Hobitten’ er virkelig en sød fortælling, som jeg holder meget af 🙂

    1. Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har læst hverken Hobbitten eller Ringenes Herre-trilogien. Men jeg vil have det gjort på et eller andet tidspunkt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *