Finally Fall Book Tag

Jeg stødte på Pernilles indlæg, hvor hun besvarer “Finally Fall Book Tag” i sidste uge, og tænkte med det samme ud fra titlen, at det var et tag, jeg selv blev nødt til at besvare. Det var derfor helt perfekt, da jeg rent faktisk også så, at Pernille har været så sød at tagge mig. Det gjorde nemlig, at jeg med det samme satte mig til at finde på mine egne svar.

1. In fall, the air is crisp and clear: Name a book with a vivid setting!
Det starter rigtig godt ud med, at jeg simpelthen ikke kan svare på det første spørgsmål. Der er helt sikkert nogen, men bare ikke rigtig noget, jeg lige kan komme i tanke om.

2. Nature is beautiful… but also dying: Name a book that is beautifully written, but also deals with a heavy topic like loss or grief.
Pernille nævnte godt nok også denne bog i hendes besvarelse, men jeg kan altså ikke lade være med selv at nævne den. Bogen, jeg snakker om, er selvfølgelig “Monster” af Patrick Ness, som er en helt igennem fantastisk læseoplevelse. Den er skrevet på fineste vis, og samtidig bidrager illustrationerne med en stemning, som passer helt perfekt til bogens tema. Det er dog helt klart også en hård bog at læse, men den er uden tvivl det hele værd.

3. Fall is back to school season: Share a non-fiction book that taught you something new.
Jeg synes faktisk, de fleste non-fiction bøger lærer mig noget nyt. Dog kom jeg først lige til at tænke på “Glæden med skeden” af Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, som jeg er i gang med at læse i øjeblikket. Det var egentlig ikke en bog, jeg rigtig havde tænkt på at læse. Men så stødte jeg tilfældigt på den på Mofibo, samtidig med jeg manglede en e-bog, og det er jeg ret glad for. Det er lidt tung læsning, og synes måske heller ikke, at den er verdens bedste. Men jeg har alligevel allerede lært en del om det kvindelige underliv, som jeg nok ellers ikke ville havde kendt til.

4. In order to keep warm, it’s good to spend some time with the people we love: Name a fictional family/household/friend-group that you’d like to be a part of.
Først tænkte jeg selvfølgelig på “Harry Potter”, men det er måske et lidt for kedeligt svar. Efter lidt betænkningstid kom jeg derfor i stedet frem til vennegruppen i “Off Campus”-serien af Elle Kennedy. Og gerne efter at serien sluttede, således at alle pigerne også var med. Alle personerne virker nemlig så søde, loyale og støttende over for hinanden, så jeg er sikker på, det kun kan være en rar vennegruppe at være med i.

5. The colourful leaves are piling up on the ground: Show us a pile of fall-colored spines!
Jeg vil snyde lidt og linke til et billede fra efteråret sidste år. Det skriger nemlig uden tvivl efterår, og jeg er faktisk lidt ked af, at du aldrig har fået det at se (i hvert fald ikke hvis du kun følger med herinde). Det blev nemlig i sin tid kun postet på Instagram i forbindelse med en fotoudfordring, men farverne og stemningen i det passer altså ret godt til dette. Så smut herind og se billedet.

6. Fall is the perfect time for some storytelling by the fireside: Share a book where-in somebody is telling a story.
Jeg kan virkelig ikke komme i tanke om nogen. Heller ikke selvom jeg uden tvivl har læst en del bøger, hvor dette indgår. Har du nogen bud på bøger, hvori nogen fortæller en historie? Altså udover i “Harry Potter”, som Pernille bruger i hendes svar.

7. The nights are getting darker: Share a dark, creepy read.
Jeg elsker uhyggelige historier! Også selvom jeg er ret dårlig til at håndtere dem. Der er nemlig et eller andet ved at blive lidt skræmt af andres ord, som jeg nyder i stor stil. Jeg elsker derfor også at læse gys, selvom jeg dog slet ikke får gjort det nok. Derfor har jeg heller ikke super mange bøger, jeg kan anbefale. Først og fremmest vil jeg dog nævne “Mareridt & Myrekryb #1-3” af Nick Clausen. For selvom de er til børn, så gav flere af bøgerne mig kuldegysninger og slemme mareridt. Desuden vil jeg anbefale “Say Her Name” af James Dawson. Den tænker jeg nemlig stadig tilbage på med et gys.

8. The days are getting colder: Name a short, heartwarming read that could warm up somebody’s cold and rainy day.
“The Little Book of Hygge” af Meik Wiking kan helt sikkert dette. Jeg læste den selv i løbet af en kold og grå januardag, og det var det altså helt perfekt til. Det er en bog, som man kun kan komme til at holde af. Især som dansker; vi kender jo ret godt til begrebet allerede, hvilket bare er med til at gøre bogen endnu mere hyggelig. Ydermere synes jeg virkelig, den kan få én til at sætte pris på de kolde og mørke tider. Det er jo lige netop i disse tider, man kan skrue lidt ekstra op for hyggen.

9. Fall (luckily, it’s my favourite season) returns every year: Name an old favourite that you’d like to return to soon.
Jeg hungrer sådan efter at genlæse alle mine yndlingsbøger i øjeblikket, hvilket dog ikke er helt realistisk at nå. Der er jo også så mange nye udgivelser og tilføjelser til min samling, som jeg gerne vil igennem. Men én yndlings, som jeg håber på at genbesøge i løbet af de næste måneder, er “Harry Potter og De Vises Sten” af J. K. Rowling. Og allerhelst i den fine illustrerede udgave. Jeg har nemlig aldrig fået den læst fædig – altså i denne udgave. Jeg begyndte godt nok på den sidste år, men endte med at måtte opgive, da jeg var lidt for kvalmeramt. Men illustrationerne er så smukke og stemningsfulde, og samtidig kan man jo heller aldrig få nok af historien.

10. Fall is the perfect time for cozy reading nights: Share your favourite cozy reading “accessories”!
Lækker varm chai-te med vaniljesukker og risdrik, varme tæpper (jep, gerne i flertal), en kat der spinder, og regn der trommer på ruden. Det er uden tvivl de bedste cosy accessories til min læsning. I løbet af efteråret og vinteren tænker jeg dog også, at en af mine accessories bliver en pludrende baby, og det lyder altså også helt fantastisk.

11. Spread the autumn appreciation and tag some people!
Jeg ville elske at se Nikoline, Karin, Michelle og Malenes besvarelser. Så jeg håber meget, I har lyst til og mulighed for at lege med! 🙂

Hvilken bog er den uhyggeligste eller mest creepy, du nogensinde har læst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *