Dewey’s Read-a-Thon 2018 #2: Følg mit læsedøgn

13.57: Så lyder startskuddet til et fantastisk læsedøgn snart, og jeg er som sædvanligvis slet ikke klar. Dette indlæg bliver f.eks. først postet nu, og jeg mangler stadig at lave te. KRISE! Men så må jeg jo bare starte en smule senere, og mon ikke det også går? Det bliver i hvert fald hyggeligt uanset hvad. 🙂

Hvis du deltager, så smid gerne et link til hvor jeg kan følge dit læsedøgn i kommentarfeltet.

1) What fine part of the world are you reading from today? Jeg læser med fra mit lille læsehjørne i Svendborg, Danmark.
2) Which book in your stack are you most looking forward to? Det må være “Mørke rum” af Kristina Aamand, da jeg simpelthen har hørt så meget godt om den. Desuden skulle det være en ret barsk historie, som sætter sig ret godt fast, og det er præcis det, jeg har lyst til i øjeblikket.
3) Which snack are you most looking forward to? Gulerodsstænger og peberfrugtstave med Holiday dip. Det er jo virkelig lækkert! Og af en eller anden grund har jeg mest bare lyst til grøntsager i dag.
4) Tell us a little something about yourself! Jeg er 24, bor i Svendborg og i øjeblikket i praktik på Svendborg Bibliotek, hvor jeg arbejder med Svendborg Graphic. Jeg bor sammen med min kæreste og vores søn på 16 måneder samt katten Scott. Derudover er jeg besat af bøger – men det kommer jo nok ikke som den store overraskelse. 😉
5) If you participated in the last read-a-thon, what’s one thing you’ll do different today? If this is your first read-a-thon, what are you most looking forward to? Denne gang er noget anderledes end de andre gange, jeg har deltaget. Jeg har nemlig en tumling, der fiser rundt, og min læsning bliver derfor nok lidt mere afbrudt, end den plejer.

16.08: Jeg har netop vendt sidste side i “Grus” af Anna Degnbol, som endte med at være den første færdiglæste bog til dette readathon. Det var en lidt blandet oplevelse, men den endte med at være ret fin. Før den fik jeg også lyttet til lidt lydbog, og jeg kom dermed 8% længere ind i “Eksploderende skadedyr” af Dennis Jürgensen, som jeg uden tvivl kommer til at skulle lytte lidt videre til senere på døgnet.

Hvad læser du?

17.17: Anden bog er læst! Det endte med at blive “Skamlebben” af Anne Mette Kærulf Lorentzen, som dog ikke var den bedste læseoplevelse. Den omhandler et vigtigt emne – ingen tvivl om det. Men jeg følte bare ikke rigtig, udførelsen af den var så god. Nu vil jeg holde lidt pause, da Alex netop har taget en pizza ud af ovnen. Så aftensmad, here I come! 😀

19.07: Alex er ved at putte Tim, så nu er det for alvor læsetid! Jeg tror dog alligevel, jeg snupper min tredje og sidste graphic novel nu. Jeg er jo lige kommet ind i en ret god rytme med dem, og så kan jeg forhåbentlig nå at læse “Mørke rum” af Kristina Aamand efterfølgende.

19.25: Jeg er netop blevet færdig med “Mørket venter” af Loka Kanarp og C/M Edenborg, men var virkelig ikke en fan. Jeg havde ellers ret høje forventninger til den, men den skuffede mig ret meget, og jeg følte aldrig rigtig, jeg blev fanget af historien. Så nu prøver vi “Mørke rum” og ser, om den ikke er en del bedre.

Hvordan går din læsning?

21.35: Planerne blev ændret en smule efter det første kapitel af “Mørke rum”. Ikke fordi den ikke er god – jeg er nemlig ret overbevist om, jeg kommer til at elske den. Men jeg fik bare virkelig meget lyst til at høre lidt videre på “Eksploderende skadedyr”, så det gjorde jeg. Hvilket betyder at jeg er 11% længere inde i den nu, og dermed er over 1/4 del inde i bogen, som er mega god! I mellemtiden er der desuden også blevet fundet en masse lækre snacks frem, for det kaldte mit energiniveau altså på. 😉 Nu vil jeg dog prøve at få læst lidt mere af “Mørke rum”, for det kunne f.eks. være fedt, hvis jeg nåede halvvejs inden, jeg bliver nødt til at gå i seng.

6.51: Jeg endte med at læse omkring 25 sider i “Mørke rum” i går, før jeg faldte i søvn. Men vi har nu været oppe i lidt over en halv time, og jeg er nogenlunde ved at være klar til dagen. Jeg skal bare lige have spist noget morgenmad. Jeg har dog startet dagen med at læse lidt mere i “Mørke rum”, og jeg har helt vildt meget lyst til at læse videre. Så det vil jeg gøre lidt, før der står morgenmad på menuen.

Hvordan går det hos dig? Har du fået sovet, eller har du været vild og været oppe hele natten?

7.50: 50 sider og en halv skål morgenmad senere. Nu tror jeg, jeg for første gang for alvor vil få kigget rundt hos de andre deltagende bloggere og på Instagram.

9.05: Jeg har fået spist resten af min morgenmad, sorteret lidt vasketøj og kigget lidt opdateringer. Desuden har Alex lige taget en ret morgensur Tim med ud at handle, så jeg må nok hellere udnytte det til at få læst lidt videre i “Mørke rum”.

10.20: Jeg har netop vendt sidste side i “Mørke rum”, som jeg dog ikke helt kan finde ud af, hvad jeg synes om. Den var egentlig rigtig god, barsk og vigtig, men samtidig manglede jeg en smule, at den kom helt ind under huden på mig. Det synes jeg nemlig aldrig rigtig, den nåede. Desuden kunne jeg godt havde ønsket, at den havde været lidt længere, og alle historier var blevet afrundet en smule grundigere.

11.29: Tim vågnede fra en kort morgenlur, og jeg var lidt i tvivl om, hvilken bog jeg skulle begynde på. Jeg endte dog med at afvige lidt fra min TBR, og læse videre i “Uofficielt din” af Henriette Vesterbak, som jeg læste før readathonet. Jeg har indtil videre læst 25 sider mere af den, og nu vil jeg straks kaste mig over den igen.

Hvordan går din læsning?

12.16: Jeg er kommet et godt stykke videre i “Uofficielt din”, men nu begynder sultet altså at melde sig. Jeg vil derfor lige få spist lidt frokost, før slutspurten for alvor sætter ind.

13.37: Slutspurten er i den grad sat ind, og jeg flyver gennem siderne af “Uofficielt din”. Jeg er nemlig kun lidt over 50 sider i den, så jeg kæmper for at nå så tæt på slutningen som overhovedet muligt, før readathonet slutter. Derfor må jeg nok også hellere straks vende tilbage til læsningen.

Hep, hep, hep!

14.09: Readathonet er slut for denne gang, og jeg er 25 sider fra slutningen på “Uofficielt din”, så dem læser jeg selvfølgelig færdig om et øjeblik. Lige nu vil jeg bare fortælle, hvor fedt det har været at kunne hengive sig så meget til læsning i løbet af døgnet – og endda samtidig også nå en masse andet. Hvad jeg endte med at få læst og hvor meget, må du vente med at se i min wrap-up i morgen. Men det var helt bestemt noget mere, end jeg havde forventet.

Jeg håber også, du havde et rigtig godt læsedøgn?

40 thoughts on “Dewey’s Read-a-Thon 2018 #2: Følg mit læsedøgn

 1. Hvor bliver det hyggeligt at følge dit læsedøgn! Jeg opdaterer løbende på Instagram: @words.and.music ?

    1. Det gør jeg helt sikkert, og det går rigtig godt. Jeg hygger mig helt vildt, og er så glad for rent faktisk at prioritere læsningen her om aftenen, hvor jeg ellers har en tendens til at falde meget tidligt i søvn. 😉

     1. Det er vel ikke så mærkeligt at det er blevet en tendens med en tumling i huset 😉 Men hvor er det godt, at du hygger dig! Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke har meget læsetid her i dag. Men nu vil jeg forsøge at få læst nogle sider inden arbejde!

      1. Nej, nok ikke rigtig. Men man når bare ikke særlig meget på en aften, når den slutter et sted mellem kl. 19-20, hvis det altså bliver så sent. 😉 Jeg krydser fingre for, du når at få læst bare en smule, selvom du skal arbejde. 🙂

       1. Nej, det forstår jeg virkelig godt! Det må være svært at affinde sig med til tider.
        Tak! Jeg har fået læst en illustreret børnebog samt ca. 50 sider i min anden bog. Nu står den på lidt morgenmad, og så forhåbentlig et par sider mere inden jeg skal afsted. Hvordan går det hos dig?

        1. Det lyder som om, du alligevel har nået en god del. Godt klaret! Her går det også rigtig godt. Jeg har netop ramt midten af “Mørke rum”, og glæder mig meget til at læse videre. Men jeg skal også lige spise resten af min morgenmad først 🙂

    1. Mange tak og i lige måde 😀 Den var ikke fantastisk, men bestemt heller ikke dårlig. Desværre endte den bare med at skuffe mig, da den slet ikke krøb så meget ind under huden på mig, som jeg havde håbet. Den er dog værd at læse, og jeg er glad for, jeg er kommet igennem den. Men jeg kommer nok ikke til at genlæse den 🙂

 2. Haha, ja det er ikke altid at man kan være i så god tid, men det går nu nok alligevel. Jeg tager det også heeeelt roligt. Det skal være hyggeligt, helst ikke stressende:)

   1. Det ser ud til at det går derudaf. Min læsning fik lidt bump på vejen, da jeg havde svært ved at samle mig om det, men nu tror jeg, at det går bedre 🙂

 3. Altid godt med en lydbog i baghånden! Ved ikke, om jeg får lyttet til min denne gang – pt. fokuserer jeg på de grafiske historier 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

     1. Endnu bedre! På sådan en splatteragtig måde 😀
      Jeg skal snart videre med min bog. Den er til gengæld rimelig afdæmpet pt (men det varer nok ikke længe, før det bliver vildt og grusomt :D).

 4. Jeg var heller ikke helt glad for Mørket venter, selv om jeg egentlig godt kunne lide, den var sådan lidt sær.
  Hvor er det fedt at se, du er kommet i gang med Møre rum og at den fanger dig! Jeg håber, den ender med at have været en virkelig god læseoplevelse!
  God fornøjelse med de næste fire timer af læsedøgnet – det er jo bare en lille slutspurt nu 😉

  1. Det kan altså også give noget godt, at historien er sær – jeg forstod bare aldrig rigtig hvorfor, den skulle være det. I det hele taget tror jeg ikke rigtig, jeg fangede præmissen i den.

   Det endte desværre som en lidt middelmådig læseoplevelse. Men sådan kan det jo desværre gå nogle gange. Men mange tak og i lige måde! Jeg håber, du nyder læsningen 😀

 5. Hvor er det helt vildt hyggeligt at få læst din beretning fra dagen! Det føles næsten som at være sammen med dig, haha, og jeg håber virkelig jeg kan deltage næste år, for i år ramlede det bare sammen med alt muligt andet gøjl!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *