Dag 14 – Noget du er bange for

Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvordan denne præcis skal drejes. Jeg er f.eks. bange for, at der sker mig selv en jeg holder af noget dårligt. Men jeg vælger at dreje den således, at jeg fortæller om ting (dyr og lign.), jeg er bange for.

Faktisk er der ikke specielt meget, jeg er decideret bange for. Men højder og mørke er to ting, som jeg virkelig ikke tror, at jeg nogensinde vil holde op med at være bange for. Min højdeskræk er rimelig slem, hvilket betyder at jeg nogle gange kan have svært ved at være på bare anden eller tredje etage i et hus. Desuden kan skråvægge og knirkende gulve påvirke mig rigtig meget, og gøre mig endnu mere bange. Min mørkeræd har også været ret slem, men efter jeg er blevet lidt ældre, er den heldigvis ikke så slem længere. Det afholder mig dog ikke fra, at jeg har en vågelampe stående ved min seng, som er parat til at blive tændt, hvis mørket bliver for meget. Desuden går jeg meget sjældent alene ned i vores kælder, hvis der er mørkt.

Af dyr er der kun to, som jeg er decideret bange for. Selvfølgelig har jeg rigtig mange dyr og specielt insekter, som, jeg synes, er virkelig klamme, men jeg er ikke bange for dem. Jeg er bange for hajer og slanger. Hvilket, jeg egentlig selv synes, er ret åndvagt, da vi jo hverken har farlige hajer eller slanger frit i DK. Men jeg har bare altid været virkelig bange for dem.

4 thoughts on “Dag 14 – Noget du er bange for

  1. Jeg er også rædsomt højdeskræk, og det er sådan en enorm ulempe, når man er ude at rejse, og næsten får kvalme bare af at se op på Eiffel-tårnet. Jeg duer simpelthen ikke til højder. Selv det at kigge ned af min opgang eller befinde mig på en rulletrappe, giver mig en svimlende fornemmelse i kroppen. Suk.

    Og jeg er altså også bange for hajer. Og piratfisk (!). Igen, en kæmpe ulempe, når man er ude at rejse og knap nok tør gå i vandet. For hvad nu hvis, der var en haj? Det er irritationelt, men dog fuldstændig skrækindjagende.

    1. Ja, på rejser er det virkelig upraktisk. Der er i hvert fald en del oplevelser, som jeg er gået glip af, fordi jeg simpelthen havde det for dårligt med højden. Desuden har jeg det samme med rulletrapper eller elevatorer. For jo, man kan altså godt mærke, hvor højt man kommer op – og glaselevatorer er bare onde.

      Jeg kan have det samme med hajer i DK. Hvis der er nogle, der nævner hajer, så bader jeg ikke i flere uger efter. Og det er jo så dumt, for selvfølgelig ved jeg godt, at der ikke er noget at være bange for i Danmark. Men det er bare tanken om, hvad nu hvis de alligevel er der.

    1. Jeg tror egentlig, at det, jeg synes, er værst ved slanger, er den måde de bevæger sig på. De er jo så hurtige – og bare generelt virkelig klamme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *