Bookish Scenario Tag

Bookish Scenario TagJeg så for noget tid siden dette tag hos JesseTheReader, og fik med det samme lyst til at lave det. Tagget går ganske simpelt ud på, at man skal svare på syv forskellige scenarier omhandlende bøger og læsning.

You have to get rid of all your books and you can only keep one from each of these genres – contemporary, fantasy, non-fiction and one other genre of your choosing. What books do you keep?
Det her er altså virkelig et svært spørgsmål! Men af contemporary ville jeg nok vælge at beholde enten Susannes dagbog til Nicholas af James Patterson eller Vores Ø af Tracey Gavis-Graves. Hvilken har jeg dog virkelig svært ved at finde ud af, men i sidste ende ville Vores Ø nok vinde. Udelukkende fordi den er længere end den anden, og jeg derfor vil kunne læse i bogen i længere tid.

Fantasy er der ingen tvivl om; selvfølgelig ville jeg vælge en Harry Potter-bog. Dog ville jeg ønske, jeg kunne vælge dem alle, da det er virkelig svært at vælge mellem dem. Men jeg ville nok vælge Harry Potter og Flammernes Pokal, da det er en af mine yndlings.

Af non-fiction kunne jeg vælge rigtig mange interessante bøger, men jeg ved, at jeg ville være virkelig ked af ikke at kunne genlæse Livet efter 11. september af Marianne Lentz, så det er uden tvivl den, jeg ville vælge.

Af andre genrer ville jeg vælge krimi. Her vakler jeg dog også lidt mellem, hvad jeg skal vælge. Men ikke at kunne genlæse Chris Carter, ville nok være det, jeg ville hade mest. Og da Bødlen har gjort et virkelig stort indtryk på mig, så ville jeg nok vælge den.

You’re at the bookstore and you hear a teenager telling their mom they don’t like to read, but their mom insists they pick something. You walk over and recommend a book you think is great for people who aren’t big on reading – what book is it?
Først og fremmest ville jeg nok finde lidt ud af, hvilke slags film og/eller TV-serier personen ser, for på den måde at kunne spore mig lidt ind på, hvilke underholdningselementer, personen godt kan lide. Men ellers ville Harry Potter nok være et ret godt (og måske lidt kliché) bud. Den serie indeholder bare så mange forskellige elementer, og eftersom de første jo er rimelig korte, så ville de nok heller ikke virke helt så intimiderende.

You’re not feeling yourself and need a pick me up. Which book do you read to put yourself in a great mood?
Harry Potter! Og det kan være hvilken som helst af bøgerne. De gør mig bare altid så glad og trist til tider – men glæden overskygger helt klart de triste dele af serien. Desuden har jeg aldrig ikke lyst til at læse Harry Potter, og jeg vil derfor kunne læse dem uanset hvad.

You go back in time for a day to your teenage years. What book would you most likely have caught yourself reading?
Nu er mine teenageår jo ikke specielt langt væk, men jeg tror alligevel ikke rigtig, at jeg kan vælge én bog, som jeg ville have set mig selv læse. Dog ville det nok enten en krimi, en dagbogsroman eller en Sophie Kinsella bog. Det er i hvert fald nok nogle af de bøger, som jeg slugte flest af, I løbet af mine (tidlige/midt) teenageår.

Your friend surprises you with a 4 day trip and you have 1 hour to pack. Which book do you bring to read on the way?
Er det for snyd at sige min Kindle? For ellers ville jeg uden tvivl tage den med, men ellers ville jeg nok bare vælge den næste bog i min TBR-bunke. Og i øjeblikket ville det nok være enten Leoniderne af Nanna Foss eller Bogen om dig af Claire Kendal.

Your house has been robbed! Don’t worry – everyone is safe, but your bookshelf has been raided. What’s the book you really hope is safe?
Åh, hvor ville jeg virkelig blive trist, hvis mine bøger blev stjålet. Eller værre endnu – hvis mine bøger bare var blevet ødelagt. Og at udvælge én bog, som jeg ville ønske, de ikke havde rørt, er så uendelig svært. Jeg ville være trist over, at min signerede udgave af Genfærd af Jo Nesbø ville være væk, men samtidig har jeg ikke nogle minder forbundet med bogen, og lige netop hans signering burde ikke være helt umulig at få fat i igen. Harry Potter: Page to Screen ville jeg være rimelig træt af forsvandt, men samtidig har den ikke som sådan nogen personlig/mindeværdig værdi for mig, og ville dermed ”let” kunne erstattes igen.

Til gengæld ville jeg nok være grædefærdig, hvis jeg opdagede at mine udgaver af Sagen om de japanske dræbergardiner og Sagen om det blodige vampyrtrick af Dennis Jürgensen var væk. Lige netop de udgaver er nemlig de eneste, jeg nogensinde har læst i, og de indeholder simpelthen så mange fantastiske barndomsminder.

Your friend borrows a book and returns it in awful condition. Do you a) Just pretend you haven’t noticed b) Ask them to repurchase it or c) Secretly do the same to something of theirs.
Nu låner jeg ikke rigtig bøger ud til folk, som jeg ikke stoler på. Og hvis uheldet skulle være ude, og personen kom til at ødelægge en af mine bøger, så er jeg fuldstændig sikker på, at personen ville give mig en ny. Hvis det ikke skulle være tilfældet, så ville jeg helt sikkert bede dem om at købe en ny – det ville jeg jo også selv gøre, hvis det var omvendt.

Har I selv svaret på dette tag? Er i enige i nogen af mine svar? Smid gerne et link til jeres besvarelse i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *