#Bogbloggertræf 2014 #3: Eventyr

#Bogbloggertræf #3 - EventyrTemaet til bogbloggertræffet er jo eventyr (hvis nogen skulle være i tvivl), og jeg er i den anledning gået igang med at læse lidt op på forskellige eventyr. For selvom jeg er vokset op med højtlæsning af H.C. Andersen, og har været igennem de forskellige eventyr adskillige gange i min skoletid, så må jeg indrømme, at jeg desværre ikke husker dem alle lige godt. Og det er altså liiidt for dårligt. Derudover er det virkelig længe siden, jeg har læst andre eventyr end H.C. Andersens, så det må helt sikkert være mit mål den næste måned.

Hvilket eventyr synes I, jeg bør læse inden for nærmeste fremtid? Og hvilket ville I gerne selv læse?

4 thoughts on “#Bogbloggertræf 2014 #3: Eventyr

 1. Nu har jeg også endelig fået mig meldt til bogbloggertræf, og jeg glæder mig! 😀
  H. C. Andersen er altid godt, jeg må indrømme, at jeg egentlig ikke har læst så mange eventyr. Jeg synes dog, at det er rigtig sjovt at læse forskellige udgaver af de samme eventyr f.eks. Tornerose, som findes i et væld af versioner! 🙂
  Jeg har en drøm om at få læst alle H.C. Andersens eventyr engang, men det bliver ikke lige i den nærmeste fremtid, dog håber jeg på engang at få den drøm realiseret, for det ville være lidt rart at kunne kigge på den samlede Andersen bog i min reol og vide at den er læst helt færdig 🙂

  1. Det lyder godt! 😀
   Jeg vil virkelig også gerne læse alle H.C. Andersens eventyr, men det er lidt af et projekt at komme igennem dem alle. Og derudover kan jeg ikke helt beslutte med mig selv om, om det egentlig ikke også er rart, at man hele tiden har bare lidt til gode 🙂

 2. Jeg syntes du skal læse nogle af de helt, helt gamle udgaver af Grimms eventyr, du vil få dig noget af et wake-up-call tror jeg. Hvis man efterhånden kan opstøve nogle af de helt gamle udgaver, frem for de konstant redigerede og nymodens nogle, så vil man kunne læse nogle mere dystre og ikke altid happy-ever-after slutninger som giver et helt andet blik på eventyr. 🙂

  1. Jeg har vidst læst et par uddrag af nogle af de gamle udgaver af Grimms eventyr, og er fuldstændig klar over, hvor stor forskel der er på dem, og på dem man ‘normalt’ kender. Det er ret vildt, at de med tiden er blevet ændret så meget. Jeg tror dog, du har ret i, at det nok efterhånden er svært at finde frem til de helt gamle udgaver, men de kunne være ret spændende at læse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *