“Bedstefar farveller” af Hans Hansen

Bedstefar farvellerTitel: “Bedstefar farveller”
Forfatter(e): Hans Hansen
Serie: –
Sideantal: 33
Forlag: Turbine
Udgivet: 23.9.2014
Læst på: Dansk

Denne bog er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Jonas elsker at blive passet af Bedstefar, når mor går til gymnastik. Og Bedstefar elsker at få besøg af Jonas, som er et rigtigt snakkehoved.

Fra Bedstefars altan kan de se det store hospital, hvor en helikopter kan lande på taget. Og de kan se kirkegården, hvor Bedstemor Alma ligger begravet. Bedstefar har bestilt plads ved siden af hendes lille grav. Det snakker Jonas og Bedstefar meget om, da de tager bussen ud til kirkegården. Her er der er et træ, som vokser næsten helt op i himlen.

Jeg var meget begejstret for denne bog, og elskede virkelig det underliggende budskab i den. Jeg er overbevist om, at læsning af denne bog vil være en rigtig god måde at få snakket om døden på. Der er i hvert fald flere steder, hvor jeg synes, bogen lægger op til, at man gør netop dette.

Bogen er dog også ret hyggelig, og handler om meget mere end døden. Jeg kunne i hvert fald godt se et barnebarn sidde og få den læst højt af sin bedstefar, mens de måske snakker om nogle af de oplevelser, de selv har haft sammen.

Der er en god mængde tekststykker i bogen, som samtidig har lidt længde, hvilket gør at man kommer forholdsvis dybt ned i bogens emner. Bogen ville som sagt fungere rigtig godt som højtlæsning – dog synes jeg, der var nogle sætninger engang imellem, som virkede lidt kringlede, når man læste dem højt. Bogens sprog er ellers rigtig godt, og jeg elsker den underspillede børnehumor, der ligger i det.

Jeg var også ret begejstret for bogens illustrationer, som jeg synes passede rigtig godt til historien. Farverne er nedtonet, hvilket fungerer rigtig godt. Desuden er illustrationerne lavet således, at de giver bogen et lidt gammelt udtryk, men uden at få den til at virke alt for gammel.

Bedømmelses hjerter - 4,5 ud af 5


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *