Would you rather – Bookish edition 2.0

IMG_4978For lidt tid siden så jeg, at Sabrina havde besvaret en anden udgave af Bookish would you rather, end den jeg tidligere har besvaret (se den her), og jeg tænkte derfor med det samme, at jeg da også blev nødt til at lege med på dette. Så det gør jeg i dag.

Tabe din yndlingsbog i toilettet eller se den falde ind i en træskærer?
Uden tvivl tabe den i toilettet! Der er der jo en mulighed for, at den kunne blive reddet – ja, i dette scenarie er det altså et rent toilet. 😛 Jeg er i hvert fald sikker på, at det vil være ret så svært at redde bogen, hvis den faldte ind i en træskærer.

Læse én bog om året og huske alt eller læse 100 bøger om året og ikke kunne huske noget?
Jeg vil helt sikkert vælge at læse 100 bøger om året, og ikke kunne huske noget af dem. Læsning er nemlig så indgroet en del af mig, at jeg er ret sikker på, at jeg ville kunne undvære det. Og én bog om året ville ikke tage mig særlig lang tid. Desuden ville jeg jo altid kunne genlæse bøger – en dag så det føltes som om, det var første gang.

Kun læse den første side af en bog eller kun læse den sidste side?
Hm, den er lidt svær. Jeg ville jo gerne vide, hvad bogen slutter med, men på den anden side er det sjældent, at der rent faktisk er så meget handling på den sidste side. Mit svar må derfor være den første – hvilket på sin vis vel egentlig også har sin charme. Der er i hvert fald rigtig mange bøger, der har en fantastisk første side.

Blive læst inde på et bibliotek eller i en boghandel?
Her ville jeg nok være ret ligeglad. Begge steder ville uden tvivl være hyggelige, og jeg ville bestemt ikke komme til at kede mig. På et bibliotek ville jeg dog kunne lave mange andre ting end ”bare” at læse, og samtidig ville der uden tvivl være nogle bløde steder/møbler, jeg ville kunne sove i. Så det er nok et bibliotek, der vinder.

Tabe din bog i en sø eller sætte ild til den ved et uheld?
Tabe den i en sø! Det er i hvert fald noget lettere at redde end bog fra vand end fra ild. Jeg tror i hvert fald, jeg ville have noget lettere ved at læse en vandskadet bog, end en der i en eller anden grad var aske.

Læse en bog med en cliffhanger slutning eller læse en bog med en hjerteknusende slutning?
Det kommer helt an på, om det er en stand-alone eller en del af en serie. Er det en del af en serie, så vil en cliffhanger ikke være så slem; jo, jeg ville da frustreret, hvis jeg ikke kunne læse videre i serien med det samme, men jeg ville jo kunne det på et tidspunkt. Hvis det derimod er en stand-alone med en cliffhanger, så ville jeg nok blive rimelig træt af bogen.. Så ved stand-alone ville jeg helt sikkert foretrække en hjerteknusende slutning, hvorimod jeg ved en bog i en serie (selvfølglelig ikke den sidste) ville foretrække en cliffhanger.

Få spoilet bogens slutning eller aldrig få at vide hvad der sker?
Få spoilet slutningen! Jeg er simpelthen for nysgerrig til, aldrig at kunne få at vide, hvad en bog vil slutte med. Faktisk spoiler jeg f.eks. mig selv, hvis jeg ikke gider at læse videre i en serie – jeg vil jo alligevel gerne vide, hvad serien kommer til at slutte med.

Læse en bog hvor hovedpersonen bliver slået ihjel eller hvor den eneste ene bliver slået ihjel?
Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror, det ville komme meget an på både bogen og personerne. Dog synes jeg oftest, det er ret fedt, når forfattere ”tør” at slå deres hovedpersoner ihjel. Det kan nemlig virkelig give et fedt twist til historien.

Læse en bog der mangler det midterste kapitel eller en der mangler det første og sidste?
Uden tvivl det midterste kapitel. Det kan selvfølgelig godt være, man f.eks. får vigtig viden i det kapitel – men i mange tilfælde vil man godt kunne springe dette kapitel over, uden at man vil misse for meget af handlingen. Jeg tror desuden, det vil være meget svært eller måske ligegyldigt at læse en bog, hvis man misser både starten og slutningen.

Elske en bog alle hader eller hade en bog alle elsker?
Her har jeg vidst prøvet begge dele, og selvom begge dele godt kan være frustrerende, så ville jeg nok vælge at hade en bog alle elsker. Efter min mening er det i hvert fald mest forfærdeligt, hvis man ikke har mulighed for rigtig at snakke om bøger, som man elsker.

Låne en bog til en der er kendt for at ødelægge bøger eller tabe en bog i en grav af slanger?
Det ville nok komme an på bogen. Men i de fleste tilfælde, ville jeg nok helst låne en bog til en, der er kendt for at ødelægge bøger – mest fordi slanger er noget af det, jeg er aller mest bange for. Så hvis min bog faldt ned i en grav af slanger, så ville jeg nok aldrig få den tilbage igen. Og det er der trods alt en mulighed for ved den første valgmulighed.

Strande på en øde ø uden en bog eller blive låst inde på et bibliotek fyldt med bøger på et sprog du ikke forstår?
Blive låst inde på et bibliotek fyldt med bøger på et sprog du ikke forstår! Det ville da i hvert fald være god anledning til, at man kunne lære et nyt sprog. Ellers må jeg håbe på, der er nogen bøger, jeg kender godt – og så se om jeg ikke kan forstå bare lidt af dem alligevel.

Kun tage én bog med på en 12 timers flyvetur eller en e-læser med kun 10% strøm på en 4 timers flyvetur?
Her ville jeg helt klart vælge kun at tage én bog med på en 12 timers flyvetur. 10% strøm er jo virkelig ikke meget, og jeg ville på ingen måder satse på, at der var nok til 4 timer. Så vil jeg hellere vælge en tyk bog at tage med, og så håbe på jeg kunne strække den over de 12 timer – jeg vil jo nok også bruge lidt af tiden på at sove. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *