Top 5: Bøger jeg ville ønske blev filmatiseret

Top 5 - Bøger jeg ville ønske blev filmatiseretDer er rigtig mange bøger, som jeg virkelig gerne vil se en filmatisering af. Enten fordi jeg holder af historien, eller ganske enkelt fordi, jeg tror bogen ville kunne fungere rigtig godt på det store lærred – forudsat filmatiseringen blev lavet ordentligt selvfølgelig. Jeg har dog i dag udvalgt fem, som jeg ikke vil tøve med at sætte mig til at se lige nu, hvis der allerede fandtes en film bygget på dem. Bøgerne står ikke i rækkefølge, og jeg ved godt, at filmrettighederne allerede er købt til én eller flere af dem – men det betyder jo bare, jeg forhåbentlig får mit ønske om at se dem filmatiseret opfyldt.

Attachments af Rainbow Rowell
Da jeg læste denne, følte jeg det faktisk nærmest som, jeg sad og så en film. Faktisk kunne jeg ligefrem høre lydeffekterne og underlægningsmusikken, som ville passe fantastisk til, under min læsning. Bogen er simpelthen så sød, og jeg er overbevist om, den kunne blive en perfekt feel-good RomCom. Jeg er i hvert fald sikker på, det ville være en film, som let ville kunne muntre én op en kedelig søndag eftermiddag.

Slettet af Teri Terry
Her er det faktisk hele trilogien, som jeg er sikker på, kunne fungerer fantastisk på film. Eller faktisk tror jeg også, trilogien kunne udgøre plottet i en rigtig fed serie. Der er i hvert fald en del indhold i bøgerne, som man let ville kunne bygge videre på, og jeg er sikker på, serien kunne varer flere sæsoner og stadig holde et ret højt spændingsniveau.

Maybe Someday af Colleen Hoover
Jeg indrømme gerne, at denne nok ikke ville være den letteste bog at filmatiserer, men jeg er alligevel overbevist om, den ville kunne blive en rigtig god film. For det første ville jeg elske at se Sydney og Ridge tiltrækning på film, og for det andet er jeg sikker på, at alle de musiske elementer i bogen ville fungere rigtig godt i en film. Desuden tror jeg, det er sådan en film, som vil kunne suge de fleste kvinder fuldstændig ind – og det skal man jo ikke kimse af 😉

Stålhjerte af Brandon Sanderson
Dette kunne være en så fed actionfilm! For det første er selve historien rigtig spændende, og for det andet ville man kunne lave den med de vildeste effekter, som bare ville gøre det hele endnu federe. Der er bare så mange episoder/scener i den, som jeg er overbevist om, ville fungerer fantastisk på film. Faktisk har jeg så meget lyst til at se en film over den lige nu! Hvorfor er der ikke allerede kommet sådan én?

Say Her Name af James Dawson
Hvis denne blev filmatiseret ordentligt, så er jeg sikker på, det kunne blive en virkelig uhyggelig gyserfilm. Jeg kørte i hvert fald også meget denne bog som en film i hovedet, da jeg læste den – og det var altså en creepy film. Der er så mange steder, hvor der ville være mulighed for at sætte lidt ekstra skræmmeeffekter ind, og samtidig fandt jeg faktisk også historien ret interessant, hvilket jo bare er endnu et godt grundlag for, at den ville blive en god film. Jeg er i hvert fald overbevist om, det ville blive en gyserfilm, som jeg ville have mareridt om længe efter.

Hvilke bøger ville I gerne se blive filmatiseret?

10 thoughts on “Top 5: Bøger jeg ville ønske blev filmatiseret

 1. Der er så mange bøger der kunne være fede som film, hvis de gjorde det rigtig med dem. Af dem du nævner har jeg kun læst Serien af Teri Terry. Jeg synes at den er mega fed, og jeg kunne nemt forstille mig den som en film.

  Da Nyt Nordisk Forlag lige havde udgivet bogen, mødt jeg nogle der arbejde hos forlaget, og de sagde at rettighederne til bogen til en filmatisering var blevet købt. Jeg ved dog ikke om det stadig bliver til noget, for det er ved at være nogle år siden. Men jeg håber det 😀

  1. Den er at finde på IMDB (tjekkede lige dem alle, før jeg udgav indlægget ;)), men den har ikke nogen release date. Desuden bliver den lavet til en film og ikke en tv-serie – men noget er jo også bedre end ingenting 😛 Jeg er i hvert fald sikker på, den også nok skal være virkelig fed som film 🙂

 2. Rigtig gode idéer til filmatiseringer! Jeg stemmer også helt klart for ‘Attachments’ som film! 😀

  Og så kunne “The Coldest Girl in Coldtown” af Holly Black være fantastisk på film, tror jeg!

  1. Ej, men altså “Attachments” kunne simpelthen bliver sådan en god film. Jeg forstår virkelig ikke, at den ikke allerede er udkommet 😉

   Jeg har ikke selv læst “The Coldest Girl in Coldtown”, men ud fra beskrivelsen lyder den også som en bog, jeg gerne ville se en filmatisering af 🙂

 3. Jeg er helt enig med hensyn til ‘Attachments’. Den er skabt til at blive en film; en vidunderlig, legende, sødmefuld, sjov og romantisk komedie, der ville kunne lyse enhver regnvejrsdag. Den gad jeg godt se på skærmen.

 4. Åååh, “Maybe Someday” og “Stålhjerte” ville være ret lækkert! :’)

  Jeg ved ikke rigtigt hvilke jeg ønsker filmatiseret. Det er ofte jeg læser en bog og tænker “HVORFOR ER DEN IKKE PÅ DET STORE LÆRRED ENDNU?”, men på den anden side frygter jeg altid filmatiseringer – hvad nu hvis de ødelægger det, som jeg kunne lide i bogen?
  “Vampire Academy” var jeg f.eks. vildt spændt på og selvom filmen var okay, så var det langt fra hvad jeg havde forventet og håbet på.
  Og så er der jo også filmatiseringen af “Beautiful Creatures”, som desværre ikke kan tages tilbage.. What has been seen, cannot be unseen. 🙁
  Åh, jeg synes det er lidt svært. 😛

  1. Åh, jeg frygter også altid lidt filmatiseringer. For ja, der er så stor risiko for, at der bliver lavet ændringer, som måske ødelægger det, man aller bedst kunne lide fra bogen. Men samtidig er der jo virkelig også lavet en masse fantastiske filmatiseringer af bøger, der måske ikke helt var så gode. Så ja, jeg håber bare på, at bøgerne bliver lavet til rigtig gode film – det er vel ikke for meget at forlange? 😛

 5. Der er simpelthen så mange gode bøger der bare ville egne sig helt perfekt til det store lærred.
  Ofte syntes jeg det er synd de næsten ‘foretrækker’ at filmatisere de store blockbuster trilogier fordi dem kan de vide sig sikker på indtjeninger, fordi der allerede er kæmpe fanskarer, men hvad med de andre mindre populære, men ikke mindst lige så gode bøger som ville være perfekte som film?

  Siden min ungdom har jeg genlæst den samme bog næsten hver sommer, og jeg længes efter den dag den bliver filmatiseret; den har romantik, tidsrejser og fægtekampe for at vinde pigen! Den er bare fantastisk. Old Magic af Marianne Curley er måske ikke en blockbuster sælger, og man skal nok vide den findes for at vil kunne elske den, men ikke desto mindre er det en af de bedste bøger jeg har læst, som jeg bliver ved med at vende tilbage til. 🙂

  1. Åh, ja. Du har helt ret. Det er jo desværre oftest de bøger, hvor de med næsten 100% sikkerhed kan få en ordentlig indtjening, der bliver filmatiseret. Og det er jo virkelig synd. Der findes jo netop rigtig mange andre gode bøger, som måske ikke er helt så populære, men som ville kunne fungere fantastisk på film – og hvor filmene måske netop kan blive meget større succeser, end bogen har været 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *