Status på sommerferielæsningen #1

Nu er der lidt under en måned til, jeg starter i skole igen, og min ferie er dermed lidt over halvvejs. Jeg tænkte derfor, det måtte være på tide med en status på min sommerferielæsning. Jeg har ikke fået læst helt så meget, som jeg havde håbet, men jeg synes alligevel, jeg har gjort et godt arbejde. Jeg har fået læst i alt 10 bøger, som har et samlet antal sider på omkring 3400. Jeg har desuden prøvet at holde mig til min liste, og har heller ikke læst andet, end det der stod på den “officielle” liste og den “uofficielle” liste.

Min liste over sommerferielæsning ser altså således ud nu.

 • Bunker 137 af Michael Kamp
 • De overlevende af Anna Bridgwater
 • De ubudne af Liz Jensen
 • Delirium af Lauren Oliver
 • Døden i dine øjne – i al evighed af Rachel Ward
 • Freddy & Monstrene af Dennis Jürgensen (eller i hvert fald bare en af dem)
 • Holder du lige øje med mit diadem? af Julia Lahme
 • Luk øjnene af John Verdon
 • Lying Game 4: Gemmeleg af Sara Shepard
 • Michael Laudrups tænder af Majse Njor og Camilla Stockmann
 • Protokollen af Michael Katz Krefeld
 • PS: Jeg elsker dig af Cecelia Ahern
 • Samme dag næste år af David Nicholls
 • Vi er nødt til at tale om Kevin af Lionel Shriver
 • World War Z af Max Brooks
 • Harry Potter og dødsregalierne af J.K. Rowling
 • Politi af Jo Nesbø
 • Pandæmonium af Lauren Oliver
 • Gnist af Maya Banks
 • Glød af Maya Banks

De bøger jeg har læst er overstreget, og de bøger hvor jeg har fået skrevet en anmeldelse (ja, jeg er en anelse bagud ;)) linker til anmeldelsen.

Udover de bøger jeg har læst, kan jeg fortælle, at jeg i øjeblikket er i gang med at læse Protokollen af Michael Katz Krefeld, som virkelig har overrasket mig positivt. Jeg synes virkelig, den er spændende! Og så kom den som en rigtig god efterfølger til De Ubudne af Liz Jensen, som jeg virkelig måtte kæmpe mig gennem, da den virkelig skuffede mig.

Desuden har jeg de sidste par dage gået og tænkt over min liste, og er nået frem til, at den skal ændres en smule. Der er nemlig nogen af bøgerne, som jeg har valgt at udskyde til et senere tidspunkt. Jeg vil dog gerne skifte dem ud med andre, og disse har jeg endnu ikke helt udvalgt. Mine ændringer kommer derfor i et andet status-indlæg, når jeg har udvalgt disse andre bøger.

Hvilke bøger har I læst på det sidste, og kan de anbefales? Og hvilken af mine læste bøger, vil I helst læse en anmeldelse af (jeg må jo se af at komme igang)? Til sidst vil jeg også spørge jer om hvilken bog, I synes, skal være min næste?

11 thoughts on “Status på sommerferielæsningen #1

 1. Jeg har netop færdiggjort “My Cousin Rachel” af Daphne du Maurier, og den kan bestemt anbefales. Gotisk, mystisk og fyldt med hentydninger og antydninger, man selv skal løse og anskue. Jeg elsker det.

  Jeg synes afgjort, du snart skal læse “Samme dag næste år” af David Nicholls. Jeg holder meget af den bog – den er så tankevækkende, velskrevet og rørende.

  1. Jeg skal helt sikker lige have tjekket “My Cousin Rachel” ud. “Samme dag næste år” er faktisk den, jeg selv havde overvejet, og med din beskrivelse af den, får jeg endnu mere lyst til, at gøre det til min næste bog 🙂

 2. World War Z fordi det er en fed bog – eller Samme dag næste år, fordi den bør jeg snart få læst 🙂
  Jeg er lige gået i gang med 3 bog i serien om Cæsar af Conn Iggulden, og jeg håber på at få læst serien færdig i løbet af den næste uges tid.

  Mvh. Den Lille Bogblog

  1. “World War Z” er en af de bøger, jeg har valgt at udskyde lidt. Så den næste bog bliver nok “Samme dag næste år” 🙂
   Jeg kender ikke serien om Cæsar af Conn Iggulden, men det er jo altid rart at få afsluttet en serie.

 3. Eleanor & Park af Rainbow Rowell kan jeg varmt anbefale 🙂 Den er sød og simpel, men alligevel ret dyb og smuk.
  Er spændt på, hvad du mener om Delirium af Lauren Oliver. Har selv læst den for nyligt og var ikke synderligt imponeret. Men jeg er vist generelt ikke så vild med hende 😉

  1. “Eleanor & Park” er også blevet tilføjet min TBR, efter du har snakket så pænt om den. “Delirium” er jeg også virkelig spændt på, hvad jeg kommer til at synes om, og den bliver læst lige så snart, jeg får den hjem fra biblioteket (hvilket jeg gerne snart vil – nu synes jeg snart, jeg har ventet alt for længe på den ;)).

 4. Jeg er også ved at gøre status over min sommerlæsning, for med en uge i Paris, lidt arbejde bagefter og så skolestart, så er der ikke megen tid tilbage at indhente det forsømte i. Pt er status vist at der kun er fem titler der er ulæste ud af den oprindelige bunke, så jeg er ret godt tilfreds. 🙂

 5. Åh, jeg glæder mig til at læse din anmeldelse af ‘Vi er nødt til at tale om Kevin’ – nu har jeg gået og læst på bagsiden af den i så lang tid, men ved virkelig ikke om det er noget jeg har lyst til at læse. Helt splittet!

  Jeg har ikke rigtigt sat mig nogen sommerferiemål, må jeg nok indrømme. Men håber da på at kunne gøre et lille indhug i mine mange ikke-læste bøger i løbet af ferien!

  1. Jeg glæder mig også til at få læst og anmeldt “Vi er nødt til at tale om Kevin”. Jeg var ret vild med filmen, omend den er ret barsk, så jeg har ret store forventninger til bogen.
   Jeg havde simpelthen så mange bøger, jeg blev ved med at udskyde, så nu ville jeg altså have gjort noget ved det! Og så tror jeg, det har været med til at få mig til at læse mere i ferien. Ellers havde jeg nok set film og serier i stedet 🙂

 6. Pingback: Status på sommerferielæsningen #2 | Boghjørnet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *