Om at bytte bøger

Om at bytte bøgerI går var jeg inde i Arnold Busck i Svendborg, som er en af de syv butikker, der er startet med at have en såkaldt “Byt-en-bog”-reol. Jeg havde taget tre bøger med, som jeg ikke havde nogen interesse i at eje længere. De to af dem var f.eks. gamle børnebøger, som jeg aldrig har fået læst, da jeg altid har fundet dem vildt kedelige. Og jeg kom hjem med tre nye bøger, som jeg virkelig har overvejet at købe længe – så det var jo virkelig bare win-win.

Bøgerne jeg fik med hjem er nemlig dem på billedet øverst i dette indlæg. Cress har godt nok lidt skrammer på støvcoveret, men den ser fin ud inden i, og når den nu var ‘gratis’ så måtte den altså bare med hjem. Nu bliver jeg jo desværre bare nødt til snart at købe de to første bøger i serien også 😉

Da jeg stod i butikken, var det dog virkelig svært at vælge, hvad jeg skulle have med hjem. For selvom reolen egentlig ikke var så stor, så var den spækket med bøger, som jeg virkelig gerne vil eje. Og de tre bøger jeg havde taget med hjemmefra til at bytte med, var altså derfor på ingen måder nok. Det var dog ‘desværre’ kun lige det, jeg kunne finde i gemmerne hjemme hos mine forældre, hvor jeg pt. holder ferie.

Det er derfor virkelig heller ikke sidste gang, jeg kommer til at benytte mig af det nye koncept. Jeg ville bare ønske, at der var en inde i Aalborg midtby. Men på den lyse side er der da i det mindste en i Aalborg, og ellers må jeg benytte mig af den i Svendborg, når jeg er på ferie.

Apropos det at bytte bøger, så vil jeg lige gøre opmærksom på et virkelig fedt arrangement, som Michelle afholder på næste lørdag kl. 15-17 i Bog & Idé i Aalborg. Det hedder Bogbyttemarked, og går i alt sin enkelthed ud på, at man kan komme og bytte alle sine uønskede bøger til nogle, som andre læseglade har bragt med sig. Og mon ikke man på den måde, kan komme hjem med en helt masse nyt og godt til sine hylder? Det én hader, er der jo helt sikkert en anden, der elsker.

Jeg kommer selv med en kæmpe stak bøger, som bare står og samler støv herhjemme, og som jeg håber, andre kan få lidt glæde af. Desuden håber jeg meget på, at komme hjem med nogle, som siger mig lidt mere, end dem jeg aflevere. For mon ikke jeg nok skal finde nogle skatte blandt det, andre tager med? Det krydser jeg i hvert fald fingre for.

I kan læse mere om Arnold Busks “Byt-en-bog” koncept her og lidt mere om Bogbyttemarked henholdsvis her og her (hvor I også kan tilmelde jer – tilmelding er dog ikke påkrævet).

Har I selv benyttet jer af “Byt-en-bog” hos Arnold Busck, eller har I planer om det? Og af der nogle af jer kære følgere, som også kommer med til Bogbyttemarked på lørdag? Det kunne i hvert fald være super hyggeligt at mødes med nogen af jer.

17 thoughts on “Om at bytte bøger

  1. Det forstår jeg virkelig godt! Jeg er i hvert fald super glad for, jeg har mulighed for at benytte mig af det i både Aalborg og Svendborg. Det er jo sådan en fin idé 🙂

  2. Jeg mener faktisk, at konceptet var i Odense én dag, men jeg synes helt sikkert også, at de skal gøre mere ud af det. Det lyder nemlig som en rigtig fin idé.

   1. Mon det ikke var, da de samlede bøger ind til konceptet? Det er i hvert fald først rigtigt gået i gang i torsdags – men de kan selvfølgelig også have haft det som prøve 🙂

    Men ja, det ville være skønt, hvis det også kom til Odense – så der er mange flere, der kan benytte sig af det 🙂

 1. Der ligger ikke en AB med Byt-en-bog-koncept i min by, men jeg overvejer at kigge forbi den tæt på Strøget i løbet af juni med et par brugte bøger under armen. Det er et godt koncept 🙂

  Mvh.
  Den lille Bogblog

 2. Jeg var inde og bytte en gammel til en helt ny, den dag de samlede ind til de forskellige reoler., men selve byt-en-bog konceptet er desværre ikke startet op i lille Sønderborg endnu.
  Jeg kan dog se, at det er i Haderslev (en lille times kørsel herfra), så der skal jeg vist forbi næste gang jeg skal op i landet! 🙂

  Jeg synes simpelthen det er sådan et skønt koncept – ‘One man’s trash, is another man’s treasure’. <3

  1. Åh, jeg håber, det også kommer til Sønderborg – ellers vil jeg virkelig anbefale at prøve det, når du skal til Haderslev næste gang. Mon ikke de også har nogle spændende bøger på deres reol? 🙂

   Præcis <3

 3. Tak for tippet:) jeg havde lige fyld 2 poser med bøger, inden jeg læste dit indlæg.Så jeg er helt klar, nu hvor AB endelig endelig endelig åbner i Århus 😉

 4. Glæd dig til at læse Den Hundredårige – den er skøn! Og hvis den falder i din smag, så tror jeg også du vil kunne lide En mand ved navn Ove. To skønne bøger om “sure gamle mænd”, som man kommer til at holde voldsomt meget af. Mvh Ordknuser (-:

  1. Jeg har allerede læst og elsket “En mand ved navn Ove”, så minder “Den Hundredårige..” bare en anelse om, så skal det da helt sikkert nok blive en rigtig god læseoplevelse. Jeg glæder mig i hvert fald endnu mere til at læse den nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *