Nyt i reolen #74: April & maj

Jeg er kommet lidt bagud med at få vist mine reolers nyeste medlemmer frem herinde. Hvilket jo er ret meget for dårligt, da de også skal have lov til at blive vist frem og fortalt lidt om. Så nu må jeg hellere få lavet en ny book haul, så jeg ikke skal frygte, de flygter i arrigskab. 😉 Denne udgave af ‘Nyt i reolen’ bliver en kombination af både april og maj, da jeg simpelthen ikke kan huske, hvornår jeg har anskaffet mig hvad. Men det betyder jo bare endnu mere bogglæde, og det kan vel kun være en god ting?

Nå, lad os komme i gang! Det er en lidt blandet omgang denne gang, da jeg ikke fik dem sorteret så godt. men mon ikke det går? Jeg håber i hvert fald, det ikke bliver alt for rodet. Men i toppen af denne bunke har vi “Mission feriekys” af Sandra Schwartz, som Alvilda har været så søde at sende som en overraskelse. Hvilket var helt perfekt, da jeg længe har tænkt, at jeg burde prøve at læse noget af Schwartz, da jeg jo var vild med “Forræderiske hjerter”, som hun har skrevet sammen med Camilla Wandahl. Fra Alvilda er der også kommet “Dagbog til min hjerne” af Laura Eidnes Bregnhøi, som jeg ikke ved så meget om, men den lyder ret interessant. “Kridtmanden” af C. J. Tudor kunne jeg ikke stå for, da Plusbog havde den til bare 50 kr. Hvilket også lidt er historien med “Panteons Prøve – del 1 & 2” af Boris Hansen. Tellerup havde nemlig et virkelig godt preeorder-tilbud på bøgerne, og det var svært at sige nej til, når både mig og A virkelig gerne ville have dem.

“Fem” af Bjarne Reuter og “Den fremmede” af Harlan Coben var jeg så heldig at finde som byttebøger i min lokale Arnold Busck. De lyder begge ret spændende, så når de nu stod der helt gratis, så måtte de altså også med hjem at bo. “Coraline” af Neil Gaiman har jeg aldrig læst, men da der med et par dages mellemrum dukkede både en almindelig udgave og tegneserieudgaven op meget billigt i min yndlingsgenbrug, kunne jeg heller ikke lade være med at tage dem med hjem. Jeg har godt nok aldrig fået stiftet bekendtskab med fortællingen, men nu har jeg bestemt ingen undskyldning.

Jeg elskede “14 dage i Austin” af Henriette Vesterbak. Derfor har jeg også længe ventet på, der ville udkomme en fortsættelse, og nu er den her – og så endda også i fysisk form. Mit eksemplar har Vesterbak været så sød at sende til mig. “Før du forsvinder” af Clare Swatman var en kærkommen overraskelse fra Flamingo, og jeg glæder mig sådan til at dykke ned i den. “Når ingen hører dig skrige” af Stephanie Perkins har jeg ventet på så længe, og nu har jeg endelig fået den læst – og jeg var vild med den. Så mange tak til CarlsenPuls for at sende et eksemplar til mig. Jeg er også blevet forkælet af Høst & Søn i løbet af det seneste stykke tid. Til bloggereventet om realisme i YA opdagede Camilla Wandahl, at jeg endnu ikke ejede “Forræderiske hjerter”, selvom jeg virkelig elsker den. Hun hev derfor fat i hendes skønne readaktør, som var så sød at sende et eksemplar min vej. Ydermere har de overrasket mig med et eksemplar af “Wiki til miss Elises elendige liv” af Caroline Ørsum, som jeg blev ret nysgerrig efter at læse til eventet, så den glæder jeg mig virkelig også til snart at læse.

I forbindelse med bloggens nominering til #DBBA17 var Plusbog så søde at give én gratis bog i måneden i et år. Jeg er dog for det meste bagud i øjeblikket, og derfor havde jeg hele fire bøger til gode. Og ved du godt, hvor svært det var at vælge!? Efter lidt betænkningstid kom jeg dog frem til, at “Slagplanen” af Kristen Callihan selvfølgelig skulle herhjem, så jeg kunne komme videre i serien. At Flamingo så havde haft samme tanke snakker vi ikke om. Men det betyder, at der meget snart kommer en ny konkurrence! “Godnathistorier for rebelske piger” af Elena Favilli og Francesca Cavallo var heller ikke et helt så svært valg. Efter at havde læst den i marts vidste jeg nemlig, at jeg bare måtte eje et eksemplar af den. “Jamaica Lane” af Samantha Young har stået på min ønskeseddel siden dens udgivelse, så nu skulle det altså være. Jeg har nemlig fået ret meget lyst til at læse videre i serien, så det er jo perfekt timet. Til sidst valgte jeg “Forbandede kærlighed” af Colleen Hoover, som jeg også længe har ønsket mig. Jeg havde den bare allerede på engelsk og har derfor ikke helt kunne retfærdiggøre at købe den. Men jeg ville så gerne have den til min danske samling, og den passer altså også bare så fint ind.

“Når mørket kommer krybende” har Enter Darkness sendt mig. Jeg er egentlig ikke helt så meget i novellehumør i øjeblikket, men den lød for spændende til ikke at takke ja til. Bagsideteksten fangede mig i hvert fald med det samme. Til sidst har vi “Harry Potter – en rejse gennem magiens historie” som var en fantastisk overraskelse fra Gyldendal. Jeg har den godt nok allerede på dansk, men den er så fin, at det slet ikke gør noget. Man kan jo aldrig få for mange “Harry Potter”-relaterede bøger, vel?

Hvilke skønne bøger har du tilføjet til din samling for nylig?

2 thoughts on “Nyt i reolen #74: April & maj

  1. Det gør du sikkert allerede, men nu siger jeg det alligevel: Glæd dig til Panteons prøve! Jeg har også lige fået Godnathistorier for rebelske piger ind ad døren, og jeg glæder mig sådan til at læse den. Jeg mener dog at have læst et sted, at der er en del fejl i oversættelsen. Det håber jeg ikke er tilfældet.

    1. Det gør jeg virkelig også! Dog er jeg af en eller anden grund ikke nået til “Akkanas gåde” endnu, men den skal helt sikkert snart læses. God fornøjelse med “Godnathistorier for rebelske piger”. Den er simpelthen så fantastisk og meget inspirerende. Med hensyn til oversættelsen så slugte jeg den så hurtigt, at jeg ikke lagde mærke til nogen fejl – så forhåbentlig får du samme oplevelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *