Kærlighed til Kindle

My Kindle - UpdateNu har jeg haft min Kindle i lidt over to måneder, og jeg kan allerede sige uden den mindste tvivl, at det virkelig er et af mine bedste køb nogensinde. Jeg elsker den, og bruger den stort set hver dag.

Den har den perfekte størrelse til at tage med sig rundt, og så vejer den samtidig stort set ikke noget. Jeg nyder i hvert fald godt af, at jeg ikke længere behøves at tage fysiske bøger med mig rundt omkring. For det første er jeg dermed sikret, at jeg ikke ender med at få ødelagt nogle af mine fysiske bøger i tasken, og for det er andet, er det virkelig bare skønt, at jeg med Kindlen kan have flere forskellige bøger med mig. Jeg har nemlig ofte ret svært ved at finde ud af, hvad jeg egentlig har lyst til at læse, og derfor er det så rart, at jeg med Kindlen tager rigtig mange bøger med mig, og dermed har større mulighed for at læse lige netop den bog/genre jeg har lyst til i det præcise øjeblik.

Derudover er den fantastisk at læse på! Jeg er meget begejstret for dens forskellige manuelle indstillinger såsom muligheden for at kunne ændre skrifttype, skriftstørrelse og lysstyrke. De sidste to ting er i hvert fald noget, som jeg benytter mig meget af. Lyset gør det faktisk mere behageligt for mig at læse på Kindlen end i en fysisk bog, da min læsning ikke bliver hæmmet af dårlig belysning (hvilket der f.eks. pt. er i vores stue), og samtidig nyder jeg meget, at jeg kan ligge i sengen og læse med lyset slukket, og på den måde ikke forstyrre min kæreste, hvis han sover.

Man kan desuden få Kindlen til at vise sig, hvor lang tid det vil tage at læse henholdsvis kapitlet og bogen, hvis man fortsætter i samme tempo, hvilket jeg virkelig også elsker! Og benytter mig rigtig meget af. For det første kan jeg virkelig godt lide at få en idé om, hvor lang tid et kapitel f.eks. vil tage mig at læse, da jeg finder det meget nyttigt, hvis jeg også skal nå noget andet end læsning. For det andet giver det mig også en ret god motivation til, at prøve at læse en anelse hurtigere, hvilket jeg godt kan lide, da jeg nogle gange gerne vil prøve at udfordre mig selv lidt.

Det er virkelig også rart, at den er så let, som den er. Udover at den jo stort set ikke vejer noget at have med i tasken, så er det virkelig også rart, når man læser på den. Jeg elsker i hvert fald at kunne holde den med en hånd, når jeg læser. Hvilket, jeg sagtens synes, man kan, selvom der på selve Kindlen ikke er helt så meget at holde på.

Med hensyn til batteritiden på den, så kan jeg godt se, at den ikke holder strøm i helt så lang tid, som der bliver sagt den kan (ca. 8 uger). Men man kan alligevel læse ret så lang tid på den, før den trænger til strøm, og det er egentlig det vigtigste for mig.

Faktisk kan jeg kun komme frem til én ulempe ved Kindlen, og det er, at den er låst fast til .mobi-formatet. De fleste danske e-bøger er nemlig .epub, og virker derfor ikke umiddelbart på den. Jeg har dog valgt bare at konvertere mine danske e-bøger, hvilket for det meste fungerer fint – men det ville nu være rart, hvis disse kunne læses direkte på Kindlen. Det er dog hovedsageligt engelske e-bøger, jeg læser, så det er ikke noget, der irriterer mig helt vildt.

Hvis I i ovenstående ikke har bemærket min begejstring (jeg elsker den virkelig!), så vil jeg til slut lige sige, at hvis I overvejer at købe en Kindle, så er Paperwhiten virkelig et godt bud. Jeg har godt nok ikke prøvet andre, men med de ting jeg har brug for af en e-bogslæser, så er denne altså helt perfekt!

2 thoughts on “Kærlighed til Kindle

  1. Fedt indlæg 🙂
    Jeg kan virkelig godt forstå din begejstring for din Kindle. Især det med, at man bare kan have den med i tasken uden at skulle tænke på vægt, eller om ens bog bliver ødelagt. Jeg har dog ikke selv en Kindle, jeg har en Kobo, men det er virkelig også et af mine bedste køb nogensinde. Plus, der er tit mange penge at spare når man køber e-bøger i stedet for fysiske bøger, hvilket aldrig kan være dårligt!

    1. Tak 🙂
      Ja, det er simpelthen så skønt, det med ikke at skulle tænke på vægten, eller at bogen kan blive ødelagt! Og ja, der er rigtig mange penge at spare, når man køber e-bøger. Jeg køber dog stort set kun engelske e-bøger, da der virkelig ofte er vanvittige gode tilbud på bøger, som jeg længe har haft lyst til at læse. Det holder mig dog ikke fra, også stadig at købe en masse fysiske bøger 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *